{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Portugal

reizen in Portugal
reizen in Portugal

Reizen in Portugal - Het land van Port en Fado

Portugal is een vakantiebestemming die veel te bieden heeft. Culturele bezienswaardigheden en activiteiten, ongerept platteland en gezellige dorpen en steden. Neem de tijd om te luisteren naar Fado, lokale volksmuziek, dat uniek is voor Portugal en vooral gaat over pijn en liefde. Ga op surfvakantie in Portugal of bezoek de bekende steden Lissabon en Porto. En vergeet vooral niet een glaasje port te drinken!

Meer info over jouw reis naar Portugal

Er zijn een paar landen in Europa waarvan de historie teruggaat tot in de 10e eeuw. Portugal is één van die landen die een plaats heeft verworven in de geschiedenisboeken. Een reden om het land te bezoeken, maar er zijn er veel meer. 

Vakantie in Portugal: Zie, ervaar en bezoek

Wijn speelt een centrale rol in Portugal en veel van de wijngaarden en producenten bevinden zich ten zuiden van Lissabon. Ook vlakbij de Atlantische kust tot aan de noordelijke vlakten in het binnenland zijn de wijngaarden ook ruim vertegenwoordigd. Een trip naar het platteland is onvergetelijk en bovendien kan je daar de echte Portugese Port proberen.
Populaire bestemmingen vandaag de dag zijn Estoril en Cascais, deze zijn gemakkelijk vanuit Lissabon per trein bereikbaar. Ook de zuidelijke kust van de Algarve is erg populair. Alhoewel de Algarve oorspronkelijk bekend staat om de vele golfbanen, bevinden zich er ook prachtige stranden van zuiver zand en kliffen van gesmolten lava.

De hoofdstad Lissabon

De eeuwenoude geschiedenis en trotse traditie van Portugal als pioniersland zie je in volle glorie terug in Lissabon. Het is één van de mooiste steden van Europa en heeft veel oude paleizen en mooie wijken met veel bezienswaardigheden. Doordat de stad gebouwd is in een heuvelachtig gebied heeft de stad een erg uitgesproken karakter. Kabelbanen, trams en liften zijn beschikbaar om je naar de beste uitkijkpunten te brengen.

De Azoren en Madeira

Twee eilandengroepen die tot Portugal behoren zijn de Azoren en het klassieke Madeira, die zich uit de kust van Noord-Afrika bevinden. Een bezoek aan de Azoren lijkt op een reis terug in de tijd. Koeien worden er met de hand gemolken, paard en wagen zijn aanwezig en de families zijn groot. San Miguel is de grootste vulkaan van de negen die het eiland heeft en verreweg ook het populairste.

Eten in Portugal

De Portugese keuken heeft zich gevormd door de eigen koloniale macht over de wereld. Het meest opvallende is het gebruik van scherpe kruiden, dat niet gebruikelijk is in de Europese keuken. Peper, curry, saffraan, kaneel en gember zijn op de dag van vandaag ook heel erg gewoon in het Portugese eten. Typische gerechten zijn: Bife, Cadeirada, Arooz doce, Caldo Verde en Bacalhau à Gomes de Sá.

Coole activiteiten in Portugal - Wat is er te doen?

Er valt heel wat te beleven in Portugal, zeker voor die reizigers die op zoek zijn naar actief avontuur in prachtige natuur. Ben jij zo iemand? Dan is Portugal de place to be voor jou!

Portugal is het surfland bij uitstek in Europa. Wij kunnen alvast niet veel betere manieren bedenken om je dagen te spenderen dan op de golven van de Atlantische Oceaan. We werken nauw samen met één van de beste organisatoren van surfkampen in de wereld. Hun surfkamp in Ericeira garandeert epische golven, goede lessen en een extreem gezellig surfkamp. Kom hier alles te weten over surfen in Portugal.

Op zoek naar nog meer innerlijke rust? Je kan surfen ook combineren met yoga. Jaag eerst enkele adrenaline kicks na op de golven en word vervolgens helemaal zen op het kamp. De combo van deze activiteiten is de laatste jaren erg populair geworden omdat het de ideale verwennerij is voor je lichaam!

Ook de vrijwilligersprojecten in Portugal zijn steeds meer gewild. Er zijn heel wat projecten beschikbaar die je heel wat voldoening geven. Zo kan je je engageren voor een project dat zich focust op de conservatie van de wolvenpopulatie of een project dat de voedselvoorziening regelt voor de minderbedeelden in Lissabon. Klik gerust door als je meer wil weten over vrijwilligerswerk in Portugal. 

Huur een camper en trek op roadtrip door Portugal

Portugal is beroemd om zijn prachtige kustlijn en de rijke variatie aan landschappen in het binnenland. Als je dat alles wil ontdekken op je eigen tempo huur je best campervan en ga je zelf de baan op!

Deze roadtrip is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden in Portugal. 

Hoe geraak je in Portugal?

Het is natuurlijk altijd makkelijk om tot daar te vliegen. Portugal heeft verschillende luchthavens. Je landt makkelijk in Lissabon, Porto of Faro en vanuit deze steden reis je makkelijk het hele land door. 

Een andere, meer duurzame, manier om er te geraken is met de trein. De rit is uiteraard iets langer, maar je krijgt er dan ook een heleboel ervaringen op de trein bij. Je ziet het landschap langzaam aan veranderen en je kan je omgeving echt in je opnemen. Met een Interrail ticket reis je makkelijk naar het zuiden doorheen Europa naar de bestemming van waar jij je avontuur wil starten! 

Lees hier meer over het volledige Interrail proces. 

 

Toon mij Portugal!

Dit prachtige land bevindt zich in de zuidwestelijke hoek van het Iberische schiereiland. Het land, direct naast de Atlantische Oceaan, is een paradijs voor surfers en de gunstige wind maakt het ook ideaal voor windsurfers. Verder biedt het land nog prachtige verborgen schatten. Terwijl de meeste toeristen zich niet buiten de grote steden begeven, is Portugal het perfecte land voor een ontdekkingstocht. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?