Boek een vliegticket

9 Alleen op deze data

Dit veld moet ingevuld worden

 • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

 • {{ autoCompleteItem.output }}

Both Departure and Return dates must be chosen

 • Alleen op deze data
 • -/+ 1 dag
 • -/+ 3 dagen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-

Dit veld moet ingevuld worden

 • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

 • {{ autoCompleteItem.output }}

Both Departure and Return dates must be chosen

 • Alleen op deze data
 • -/+ 1 dag
 • -/+ 3 dagen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-

Dit veld moet ingevuld worden

 • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

 • {{ autoCompleteItem.output }}

Both Departure and Return dates must be chosen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten
EN NL
Contact

Wil jij graag naar het buitenland? Weet je al precies waar je naartoe wilt of heb je nog geen idee? E-mail ons jouw vragen en wij gaan er zo snel mogelijk met aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je e-mail. We doen ons best je binnen 2 werkdagen te antwoorden.

Maak een gratis afspraak en krijg persoonlijk advies.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
 • {{officeOption}}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je verzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Een kopie van je verzoek is zojuist per e-mail naar je verzonden.

. . .
Contact Chat
Studeren aan XLTU
Studeren aan XLTU

Studeren aan XLTU

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is de grootste internationaal samenwerkende universiteit in China. Het is een joint venture met de University of Liverpool in Engeland en Xi’an Jiaotong University in China. De universiteit is gevestigd in Suzhou, een stad aan de oostkust van China op slechts 30 minuten met de hogesnelheidstrein van Shanghai.

Waarom studeren aan XJTLU?

XJTLU combineert het beste van het Oosten en het Westen en als student kun je profiteren van de kennis en expertise van beide partneruniversiteiten. Een studie aan XJTLU verbetert je kansen op de arbeidsmarkt, niet alleen door je meertaligheid en mobiliteit maar ook door de grondige kennis van China die je opdoet tijdens je studie in het buitenland.

Wil je niet iets meer dan andere studenten? Meld je dan aan voor de gezamenlijke bacheloropleiding (het internationale joint programma ofwel double degree van de twee universiteiten) ontvangen twee diploma’s – één van XJTLU en één van de University of Liverpool. In je vrijetijd is er bovendien ook genoeg te doen! Op de campus kun je je eigen bedrijf starten op het ‘student Enterprise park’ of je aansluiten bij een van de honderd studentenverenigingen op gebied van kunst, sport, muziek, ondernemerschap en dans. De sporten die je aan XJTLU kunt doen, variëren van voetbal tot golf en van tafeltennis tot ultimate frisbee.

De stad Suzhou wordt al eeuwen “een paradijs op aarde” genoemd en haar erfenis is bewaard gebleven in de vele prachtige tuinen en parken. De stad staat ook bekend als het 'Venetië van het Oosten', aangezien het aan vier zijden omringd wordt door kanalen. Verder heb je als internationale student aan XJTLU heb je de mogelijkheid om kennis te maken met een van de meest cultureel rijke landen ter wereld. Er is zoveel te zien in China; van de Chinese Muur en het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing, de Terracotta Warriors in Xi'an, de bamboebossen en haar panda’s in Chengdu tot Suzhou’s eigen, op UNESCO's werelderfgoedlijst genoemde, tuinen en kanalen.

Wat kan ik studeren aan XJTLU?

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) in Suzhou, China biedt rond de 60 Engelstalige opleidingen verspreid over 14 faculteiten. Je kunt er een bachelor of master doen of een of twee semesters studeren als study abroad student. Bovendien kun je tijdens de opleiding een periode studeren aan hun partneruniversiteit in Engeland, de University of Liverpool. Over een internationale ervaring gesproken.

Als Belgische student kun je aan XJTLU dus de volgende opleidingen volgen:

 • een volledige bachelor,
 • een volledige master,
 • een of twee semesters studeren aan XJTLU (study abroad programma).

XJTLU biedt ruim 30 Engelstalige bachelor- en 29 masteropleidingen volgens het University of Liverpool curriculum. Je kunt kiezen uit opleidingen in vele studierichtingen variërend van bedrijfseconomie en communicatie tot cultuurstudies en techniek. De universiteit is bovendien de perfecte locatie om Chinees te leren of om je kennis van de Chinese taal te verbeteren.

Afhankelijk van de opleiding, kun je als bachelor student kiezen of je de volledige opleiding volgt aan XJTLU in Suzhou of dat je het eerste deel van je studie in China doet en vervolgens je opleiding afrondt aan de University of Liverpool in Engeland. MBA studenten kunnen ook een semester van hun studie in Engeland studeren.

Het study abroad programma

Het study abroad programma is beschikbaar op bachelor- en masterniveau en houdt in dat je een of twee semesters aan XJTLU in Suzhou studeert. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vakken wilt volgen aan een buitenlandse universiteit in het kader van je studie in België. Je kunt kiezen uit drie soorten programma’s:

 • Chinese taalstudie,
 • China-gerelateerde vakken, zoals Chinese cultuur, politiek, geschiedenis, bedrijfsleven en economie.
 • Keuze uit vakken van de 14 faculteiten.

Study abroad studenten mogen gratis één extra taalmodule volgen. Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over de opleidingen en study abroad programma’s aan XJTLU.

Aanmelden bij XJTLU

Wil je meer weten over studeren aan Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) in Suzhou, China? Onze studieadviseurs kunnen je precies vertellen met welke Belgische diploma's je toegelaten wordt tot een studie aan deze universiteit en of je nog aan aanvullende eisen moet voldoen. Lees verder voor een algemeen overzicht van de toelatingseisen voor XJTLU:

De exacte toelatingseisen zijn afhankelijk van de opleiding waarvoor je je wilt aanmelden. XJTLU vraagt over het algemeen een goed cijfergemiddelde voor voorgaande studies.

 • Voor toelating tot de masteropleidingen moet je een bachelor diploma hebben.
 • Indien je een study abroad programma wilt doen aan XJTLU, dan moet je minimaal één jaar ingeschreven staan bij een hoger onderwijsinstelling in België.
 • Voor sommige opleidingen worden meer specifieke eisen gesteld, zoals een portfolio of werkervaring.
 • De Engelse taaleisen variëren per opleiding en opleidingsniveau.  Als internationale student moet je in de meeste gevallen een Engelse taaltest afleggen. De testen die aanvaard worden zijn de TOEFL of IELTS.

Wanneer moet ik me aanmelden?

De bachelor- en masteropleidingen starten in september en de study abroad programma’s in september en februari. De studieadviseurs van KILROY informeren je graag over de aanmelddeadlines en helpen je met de volledige aanmeldingsprocedure en allerlei andere praktische zaken voor je studie in China.

Waarom studeren aan XLTLU met KILROY?

Gratis persoonlijk advies

Wij antwoorden graag op al je vragen.

Krijg alle belangrijke informatie

Wij informeren je over studiebeurzen, financiering, woonplaats, visum en alles daartussen.

Gemakkelijk en overzichtelijk

Wij helpen je met het papierwerk en alle praktische details.

Opleiding

Wat kan ik studeren aan XJTLU?

Als Belgische student kun je kiezen uit een:

 • Bachelor,
 • Master,
 • Een of twee semesters studeren als study abroad student aan XJTLU, bijvoorbeeld als een semester in het kader van je studie in België.

De vakken die je kunt kiezen zijn onder andere: Animation, Digitale media, Stedenbouw, Civiele techniek, Nanotechnologie, Geschiedenis, Netwerkbeheer, Asian studies, Sociologie en Communicatie.
Neem contact op met één van onze studieadviseurs wanneer je hulp nodig hebt bij het kiezen van je droomstudie in het buitenland, de aanmeldingsprocedure en andere praktische zaken.

Prijs en informatie

Wat kost het om te studeren aan XJTLU?

Het collegegeld aan XJTLU varieert per studieniveau en opleiding.  Neem daarom contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Suzhou, China en al je andere vragen.

Er zijn diverse studiebeurzen van de universiteit of de lokale Chinese overheid beschikbaar voor internationale studenten die een volledige bachelor of masteropleiding doen aan XJTLU, veelal voor excellente studenten of voor studies in een specifieke studierichting of op een bepaald studieniveau.

Academisch jaar

De bachelor- en masteropleidingen starten in september. De study abroad programma’s starten in september en februari.

Meer weten?

Persoonlijk studieadvies

Er ontzettend veel keuzes die je moet maken: in welk land ga ik studeren? Welke universiteit kies ik? Welke studie ga ik doen? Is de studie wereldwijd geaccepteerd? Wij adviseren je hier graag over.
Gratis studieadvies

Kosten en financiering

Een studie in het buitenland brengt net zoals studeren in België kosten met zich mee. Welke kosten zijn dit en hoe regel je de financiering van een studie in het buitenland?
Meer info

Toelatingstesten

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen aan een opleiding in het buitenland is het vaak nodig om een Engelse taaltest en/of academische test af te leggen.
Meer info
alt

Wil jij meer weten over studeren in Japan?

Wij bieden je gratis advies en begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit waar jij graag wilt studeren. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Krijg gratis persoonlijke studie begeleiding