{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


7 redenen waarom Maleisië bovenaan je bucketlist moet staan

perhentian-islands-boat-taxi-malaysia-cover

Een bestemming die alles heeft!

Azië is de thuisbasis van zoveel prachtige landen - allen uniek en met een grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. Maleisië is een van die landen waar je nooit uitgekeken raakt. Het maakt niet uit wat jouw reislust opwekt, je kunt er zeker van zijn dat Maleisië het heeft. Maleisië heeft het allemaal!

Kom langs voor jouw reis naar Maleisië

1. De bruisende hoofdstad Kuala Lumpur

Reis je naar een Aziatisch land dan is een enorme joekel van een stad meestal het eerste wat je bij aankomst tegenkomt. Hetzelfde geldt voor Maleisië, maar in tegenstelling tot in de meeste andere grote Aziatische metropolen, is het in Kuala Lumpur heel gemakkelijk om rond te komen. De stad heeft leuke voedselmarkten, veel culturele evenementen en als extraatje vind je er een aantal van de beste bars in Zuidoost-Azië. Oké, we hebben ze natuurlijk niet allemaal bezocht, maar Reggae Bar in Chinatown is een geweldige plek om jouw avond uit in Kuala Lumpur te beginnen!

2. Prachtige stranden!

Van grote steden tot prachtige stranden. Maleisië heeft een aantal adembenemende en fantastische stranden! In het noorden van Maleisië, vind je Langkawi aan de westkust en Perhentian Islands en Tioman aan de oostkust. En we beloven je dat, welke bestemming je ook kiest, je zeker niet teleurgesteld zult zijn. Kristalhelder water, geweldige snorkelplekken en warm wit zand tussen je tenen. Wat wil je nog meer?

3. Borneo - Welcome to the jungle!

Ondanks de nieuwsberichten over de ontbossing van Borneo, beschikt het eiland nog steeds over 's werelds meest unieke wilde diersoorten. Dankzij heel wat natuurbehoudprojecten is het grootste deel van de jungle nog steeds intact en absoluut een bezoek waard! Maleisië deelt Borneo met Indonesië, en een aantal hoogtepunten aan de Maleisische kant zijn: duiken in Sipadan (aan de noordoostelijke kust), het spotten van dieren (waaronder orang-oetans) in een van de vele nationale parken, Mt. Kinabalu beklimmen of genieten van een van de vele festivals in Kuching.

Met een groepsreis door Borneo? Misschien is dit iets voor je.

4. De eetcultuur

Yum! Maleisië trakteert haar bezoekers op geweldig eten. De lokale 'food scene' is, vanwege de zeer multiculturele bevolking, een mix van de Chinese, Indiase en Maleisische keuken! Allen staan bekend om gerechten met veel smaak en lekkere verse groenten!

Probeer Curry Laksa, Maggi Goreng, Rendang of Sambal Udung.

5. Mt. Kinabalu trektocht

Als je van avontuur en fysieke uitdagingen houdt, moet je van de gelegenheid gebruik maken om de hoogste top van Maleisië, Mt. Kinabalu, te beklimmen. De berg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en je vindt er meer dan 6.000 verschillende soorten planten en 326 soorten vogels. Het is overbodig om te zeggen dat het een prachtige wandeling is naar de top. Zowel de zonsondergang bij Laban Rata, als de zonsopgang gedurende klim zijn adembenemend. Instagram lovers eat your heart out!

Pro tip: Reserveer de trektocht (zoals deze) ruim van tevoren. De trekking is populair en raakt zeker uitverkocht. 

6. Locatie van Maleisië

Maleisië is een geweldig bestemming om naartoe te reizen in Azië. Mocht je meer tijd hebben om ook andere landen te bezoeken, dan reis je vanaf Maleisië gemakkelijk naar  Indonesië, Thailand, Singapore en de Filipijnen. Maleisië ligt namelijk precies in het midden! Zo haal je zoveel mogelijk uit jouw rondreis!

7. Voordelig reizen!

Hoewel de prijzen in Azië het laatste decennium iets zijn gestegen, is het nog steeds erg goedkoop om door Maleisië te reizen. Als je een klein budget hebt, dan is dit de plek voor jou! Je kunt vrij goedkope accommodatie vinden, het eten is bijna gratis en lokaal transport is ook erg betaalbaar. Natuurlijk kun je wat meer besteden en je reis luxer maken, maar wie heeft er een chique 5-sterrenhotel nodig, wanneer je wakker kunt worden in een bamboestrandhut met fluitende vogels en het geluid van golven die zachtjes het strand kussen. Ja, we bedoelen de Perhentian Islands!

       Kom langs voor jouw gratis reisadvies

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?