{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


7 tips voor backpacken met enkel handbagage

Bergen met meer

Waarom reizen met enkel handbagage?

Vraag jij je ook altijd af waarom je zoveel meesleept in je rugzak? En vervloek je ook het aantal kilo’s zodra je die zak op je rug heft? Neem op je volgende trip minder dingen mee. We helpen je met de 7 beste light travel tips van Litepacking District.

Backpacken met één compacte zak: daar word je blij van. Waarom? Er zijn genoeg redenen voor! Dit zijn de 3 belangrijkste:

  • Het bespaart je geld
    Als je bijvoorbeeld met het vliegtuig reist, hoef je geen bagage in te checken. Dat scheelt meestal een pak geld. Maar ook op reis kom je goedkoper uit. Je hoeft geen dure taxi te regelen, want je past makkelijk in een tuktuk.

  • Het bespaart je tijd
    Ga je met het vliegtuig? Dan hoef je niet lang op voorhand op het vliegveld te zijn om je rugzak in te checken. En na de landing hoef je niet te wachten op je bagage. Of eerst je rugzak droppen bij het hostel. Je kunt direct verder, je nieuwe avontuur tegemoet.

  • Het is gemakkelijker
    Reizen met weinig spullen levert je veel - lees: heel veel - gemak op. Je hoeft simpelweg minder kilo’s mee te dragen op je rug. Wel zo gemakkelijk als je naar je hostel loopt in de brandende zon, een roadtrip op de brommer maakt of een volle boemeltrein instapt.

Inpaktips voor minder meenemen op reis

Het is niet makkelijk om minimalistisch te reizen en een groot deel van je dingen thuis te laten. Het is een way of traveling. We helpen je op weg met de 7 beste tips voor licht reizen: 

  1. Neem een kleinere rugzak mee 
    Dat klinkt misschien logisch maar toch denk je hier niet meteen aan. Het is wel de beste tip die we je kunnen geven. Hoe groter je rugzak of koffer, hoe meer kledij en andere dingen je meeneemt. Ga daarom voor één compacte zak, van minder dan 40 liter. Die mag ook bijna altijd mee als handbagage.

  2. Pak geen zware boeken in
    Niets leuker dan een papieren boek, dat is waar. Maar als je licht wil reizen is het een no-go. Gelukkig zijn er e-books! Je hoeft niet per se een e-reader te kopen, je kunt ook je smartphone of tablet gebruiken. Wat voor apparaat je ook gebruikt, je hebt altijd oneindig veel boeken bij. 

  3. Laat meer kleren thuis
    Je kent het zeker: je komt thuis van vakantie, pakt je valies uit en beseft dat je veel kleren niet  gedragen hebt. Op reis heb je veel minder nodig dan je denkt. Dus laat die extra trui of broek thuis. Twijfel? Neem het niet mee. Pak alleen je favoriete kleren mee. Wat je niet draagt in België, trek je waarschijnlijk ook niet aan op reis. Leg eerst alles voor je neer en zorg dat je elk kledingstuk met elkaar kunt combineren.

  4. Neem kleren van merinowol mee
    Een t-shirt dat na meerdere dagen dragen niet stinkt? Zelfs niet in de hitte van Bangkok? Het bestaat echt: dat is kleding van merinowol. Deze speciale lichtgewicht wol voert vocht af, is ademend en gaat geurtjes tegen. Maar: kleding van merinowol is wel duur. Een t-shirt kost zo’n 40 tot 80 euro. Toch is het je geld zeker waard.

  5. Pak je rugzak slim in
    Doe meer met de ruimte die je hebt in je rugzak. Hoe doe je dat? Rol bijvoorbeeld je kleren op. En gebruik packing cubes. Dat zijn zakjes die je kleren compact verpakken en ook nog eens beschermen.

  6. Neem geen zware bergschoenen mee
    Zware bergschoenen zijn niet nodig (behalve natuurlijk als je de Himalaya gaat beklimmen). Ze nemen veel ruimte in of hangen buiten aan je tas. Kijk eens naar lichte, multifunctionele schoenen zoals trailschoenen of hardloopschoenen. Mensen nemen sowieso vaak teveel schoenen mee op reis. Die hakken kun je echt wel thuis laten.

  7. Laat just-in-case spullen thuis
    Laat spullen die je misschien nodig hebt thuis. Daar sleur je alleen maar mee. Een regenjas in Azië? Koop daar gewoon een poncho. Of een tent nodig voor een spontane meerdaagse trek? Huur ‘m ter plekke.

Meer over licht reizen met 1 zak?

Wil je meer tips? Op litepackingdistrict.com delen Gijs en Liesbeth nóg meer tips voor licht reizen. Ze reizen al jaren met alleen handbagage. Check hun inpaklijsten, guides en de beste reisproducten.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?