Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Langzaam reizen voor beginners

langzaam reizen in een trein

De kunst van het hebben van een langzaam reizen mindset

Ben je ooit meer vermoeid geweest toen je terugkwam van een reis dan toen je ging? Het is tijd om te stoppen met dit tegenstrijdige gedrag en terug te gaan naar de beginselen van reizen. Vergeet traditionele ideëen van toerisme, het krijgen van "likes" op Instagram en ellendig lange must see-lijstjes. Langzaam reizen draait om authentieke ervaringen en leven in het moment. Doe mee met de beweging van langzaam reizen en breng je reizen naar het volgende niveau.

Wat is langzaam reizen?
Bij langzaam reizen gaat het om verbinding maken met je omgeving zonder na te denken over wereldse dingen zoals het maken van coole posts voor sociale media. Denk niet na over wat komen gaat, concentreer je gewoon op wat er om je heen gebeurt en ga op in de emotionele impact van reizen. Verken lokale gemeenschappen, kleurrijke culturen, regionale gerechten en stel je vooral open voor onbekende culturele ervaringen. Alles op een duurzame en verantwoorde manier. Het klinkt misschien een beetje hippie, maar weet je wat, wij en heel veel anderen zijn verliefd geworden op deze mindset!

Bye, bye FOMO en reisvermoeidheid!

De wens om te reizen is overal onder ons. Online en offline, onder avontuurlijke backpackers, tieners en senioren. Ja, je snapt het, reizen is overal en toch is het toegankelijk. Dit komt echter met twee veel gevreesde nadelen, reisvermoeidheid en een serieuze FOMO. Lange checklists van plaatsen die je wilt bezoeken, elke 2-3 dagen van locatie veranderen en in paniek raken als het niet gaat zoals gepland. Je weet hoe het gaat.

Als je ooit thuis bent gekomen met een vermoeid lichaam en een tintelend surrealistisch gevoel dat de reis nooit heeft plaatsgevonden, is het tijd om een stap terug te doen. Vraag jezelf af, reis je voor de ervaring of doe je het voor ... de gram?

two girls experts in slow travel

Waarom zou je langzaam reizen moeten overwegen?

Langzaam reizen laat je loskomen en laat jezelf opgaan in een nieuwe plek. Dit is een van de basisprincipes van reizen en dat is het ook sinds we deze geweldige planeet zijn gaan verkennen. Maar ergens onderweg verloren velen van ons dit aspect van reizen. Deze ontwikkeling probeert langzaam reizen tegen te gaan. Dus, wat zijn de voordelen van langzaam reizen?

Je kunt jezelf weer opladen
Reisvermoeidheid, toeristen burn-out, noem het wat je wilt. De meesten van ons hebben het meegemaakt en het is niet fijn. FOMO laat ons een reis organiseren met te veel activiteiten en bestemmingen. Het resultaat is het gevoel dat je een vakantie nodig hebt van je vakantie. Bij langzaam reizen zal dit niet gebeuren.

Het verbindt je met de omgeving
Langzaam reizen laat je gemakkelijker verbinding maken met de natuur, met jezelf en daardoor met anderen. Houd je ogen van de toeristische gidsen af en ga waar je nieuwsgierigheid je heen brengt. De perfecte manier om de verbinding met je omgeving te versterken is door vrijwilligerswerk te doen, met dieren en de natuur, of met mensen in nood. Het is lonend voor alle betrokkenen en geeft je zeker een diepere verbinding met een plek.

Het versterkt lokale gemeenschappen
Als je langzaam gaat, ga je lokaal. Koppel jezelf los van wereldwijde merken en maak verbinding met lokale merken. Door dit te doen, versterk je niet alleen de lokale economie, maar krijg je ook een beter begrip van de lokale cultuur. Een win-win situatie.

Je haalt meer uit je reisbudget
Wanneer je buiten de gebaande paden gaat en de wereld verkent met een langzame reismentaliteit, kun je vrij goedkoop rondreizen. Hoe? Simpel gezegd, je vermijdt toeristenvallen en leeft als een local. Breng een nacht door bij een gastgezin, huur een appartement in een minder bezochte stad, ga naar de supermarkt en kook je eigen diner met lokaal geproduceerde ingrediënten.

guy with cap has joined the slow travel movement

roadtrip-volkswagen-t3-mintblue-cover
Toffe bestemmingen voor langzaam reizen
Met een Europese mentaliteit kunnen Azië, Afrika en Zuid-Amerika als traag worden beschouwd. Je kunt hier echter nog steeds snel reizen en veel must-sees afvinken zonder alles om je heen in je op te nemen. Kortom, langzaam reizen is een mentaliteit die overal gebruikt kan worden, maar de snelle rijstrook kan nog steeds aantrekkelijk zijn. De truc om FOMO te vermijden, is om vanaf het begin een chille vibe te hebben en soms wat meer tijd aan de planning te besteden. Ga buiten de gebaande paden en het zal gedeeltelijk het werk voor je doen. India, Indonesië, Laos, Brazilië, Mexico. Noem maar op. Europa heeft een beetje een snelle sfeer, maar de Balkan is nog steeds een goede keuze voor langzame reizigers. Traag lokaal vervoer en een ontspannen sfeer met een exotisch randje. Daar naartoe gaan met een Interrail pas geeft het dat extra langzame onderdeel.
Ontdek de Balkan

Het recept voor langzaam reizen

Er zijn een paar belangrijke ingrediënten die je moet gebruiken als je een langzame reiziger wilt worden. De eerste stap is om je kijk op reizen te veranderen en de langzame reismentaliteit te omarmen. Het kan een uitdaging zijn, maar geloof ons, het is het zeker waard.

#1 Vermijd lange lijstjes van plekken die je moet bezoeken

We hebben het eerder gezegd, maar we zeggen het nog een keer. Het is onmogelijk om ALLES tijdens één reis te ervaren. Bij reizen moet het om kwaliteit gaan, niet om kwantiteit. Kort je bucketlist in en laat ruimte over voor verrassingen. Dat zijn meestal de meest memorabele momenten.

#2 Leef als een local

Reis met lokaal vervoer, ga met de trein, huur een fiets, verdwaal en verlaat het centrum. Je zou kunnen zeggen, hoe langzamer je gaat, hoe kleiner de afstand tot de lokale bevolking wordt. Het langzame vervoer is waarschijnlijk een van de meest uitdagende aspecten van langzaam reizen, maar oefening baart kunst.

#3 Zoek je grenzen op

Maak het jezelf ongemakkelijk. We weten dat het gek klinkt, maar dit is de enige manier om een langzame reiziger te worden. Word iemand die "ja" zegt, omarm de ongemakkelijkheid en geef je comfortzone een schop voor zijn kont.

#4 Maak het tot het dagelijkse leven

Langzaam reizen moet een mentaliteit zijn die je altijd en overal hebt. In je woonplaats, op weg naar school, wanneer je naar het werk reist. Sommigen vinden het misschien een hoop onzin en teveel werk, maar het komt allemaal neer op het veranderen van je kijk op reizen. Het gaat er niet om hoe snel je een plek kunt bereiken, het gaat om ervaringen onderweg.

Aankomende evenementen

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wilt reizen en geef aan hoe lang je er wilt blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat je contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal één bestemming opgeeft.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal één bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil in een groep reizen met internationale reizigers

"Ik wil in een groep reizen met internationale reizigers"

"Ik wil met een auto of camper reizen"

"Ik wil met een auto of camper reizen"

Ik wil in toffe hostels verblijven

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op maat

Vertrekken vanuit:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Wie gaat er mee?

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op maat

Vertrekken vanuit:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Wie gaat er mee?

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?