Boek een vliegticket

9 Alleen op deze data

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • Alleen op deze data
  • -/+ 1 dag
  • -/+ 3 dagen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • Alleen op deze data
  • -/+ 1 dag
  • -/+ 3 dagen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten
Verwijder vlucht

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten
Contact

Wil jij graag naar het buitenland? Weet je al precies waar je naartoe wilt of heb je nog geen idee? E-mail ons jouw vragen en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je e-mail. Een van onze reisexperten gaat er alvast met aan de slag en laat je iets weten binnen de 2 werkdagen.

Maak een gratis afspraak en krijg persoonlijk advies.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
  • {{officeOption}}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je aanvraag voor een afspraak. We sturen je nog een mailtje terug om deze afspraak te bevestigen. Pas dan is je afspraak bevestigd!

Een kopie van je verzoek is zojuist ook per e-mail naar je verzonden.

Contact Chat

Working Holiday Australië

Ann Dierckx

Working holiday Australië

Is werken en reizen in Australië jouw droom? Doe dan een Working Holiday in Australië! Veel jonge backpackers werken een tijdje om zo genoeg geld te verdienen om vervolgens weer verder te reizen. In Australië kan dat met een Working Holiday visum.

Geldigheid: tot 12 maanden

Working Holiday Visum voor Australië

Er is met Australië een 'Working Holiday Agreement' overeengekomen. Dit betekent dat jongeren tussen de 18 en 30 jaar de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen en te werken in Australië. Maar de Australische overheid is van plan deze leeftijdsgrens te verhogen naar 35 jaar in de nabije toekomst - tot dan wordt de leeftijdsgrens van 31 jaar gehanteerd. Wil je graag reizen en werken in Australië, dan moet je een Working Holiday visum aanvragen. Een Working Holiday visum is een must als je legaal aan de slag wilt. Bovendien vragen uitzendbureaus en dergelijke er ook naar.

De Working Holiday Startpakketjes zijn beschikbaar in:
Brisbane
Cairns
Melbourne
Sydney
Bekijk alle Working Holiday startpakketten

Working Holiday Startpakketten

Als je eenmaal je visum hebt geregeld, betekent dit niet het einde van je zoektocht en papierwerk. Bij KILROY kunnen we je helpen met verschillende Working Holiday Startpakketjes in Australië. Na je aankomst in de luchthaven staat er iemand op je te wachten die je naar het hostel brengt, je eerste overnachtingen zijn geregeld en je krijgt informatie en hulp bij het opzetten van je bankrekening, belastingnummer en het vinden van een baan. En voor wie meteen wil beginnen rond te bellen: er zit ook een Australische SIM kaart bij. 

Het Working Holiday pakket is inclusief

  • Airport pick-up en transport naar het hostel
  • Overnachtingen in een dorm of tweepersoonskamer (3-7 nachten)
  • Persoonlijke hulp bij het opstellen van je CV en sollicitaties
  • Hulp bij het openen van een bankrekening en het aanvragen van je belastingnummer
  • Infosessie over leven, werken en reizen in Australië
  • Welkomstpakketje met kortingvouchers
  • Australische simkaart
  • Abonnement van 12 maanden op Job Portaals
Tips voor het vinden van een job in Australië
- Start je Working Holiday avontuur op een gemakkelijke en aangename manier met een van de Working Holiday startpakketten in Brisbane, Sydney, Melbourne of Cairns.

- In het pakketje zijn je eerste overnachtingen, transport, papierwerk en hulp bij het vinden van een job inbegrepen.

- Denk na over wat je kan en graag zou doen. Iedereen wil graag een bartender zijn in een coole bar maar wat kan je nog meer?

- Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ervaring opdoet voor je vertrek en zorg ervoor dat je cv op punt staat. Hoe meer je al op voorhand voorbereidt, hoe gemakkelijker het is ter plaatse.

- Als je al eerder in een bar gewerkt hebt, denk er dan aan dat je in Australië in het bezit moet zijn van een 'RSA certificaat' om alcohol te mogen serveren. Ons team in Australië kan je hier met helpen.

- Geef het beste van jezelf in elk job interview; kom op tijd, doe wat research en overtuig je toekomstige werkgever dat jij degene bent waar ze op zoek naar zijn.

- Probeer eens iets nieuw. Je Working Holiday is ook een onvergetelijk avontuur dus probeer misschien eens iets anders dan wat je gewend bent. Maak er het beste van!

- Zorg dat je wat geld hebt opgespaard. Het is niet leuk dat je vanaf je eerste dag in Australië moet stressen over het vinden van een job.

FAQ's over een Working Holiday visum

Hoe lang is een Working Holiday Visum geldig in Australië?

Met een Working Holiday visum beschik je over een verblijfs- en werkvergunning voor een periode van maximum 12 maanden. Je hebt dus een jaar lang de tijd om te reizen en te werken in Australië.

Wat zijn de voorwaarden om een Working Holiday Visum voor Australië aan te vragen?

  • Je moet in tussen 18 en 30 jaar oud zijn (je mag nog geen 31 zijn bij het insturen van je aanvraag)
  • In de nabije toekomst: je kan een aanvraag insturen t.e.m. 34 jaar (je mag nog geen 35 jaar zijn bij je aanvraag)
    • Alhoewel het al mogelijk is om een aanvraag in te sturen, is het nog steeds een grijze zone momenteel en is het verkrijgen van je visa nog niet gegarandeerd. Wie niet waagt, wie niet wint...
  • Je moet de Belgische nationaliteit hebben.
  • Je mag geen kinderen ten laste hebben.
  • Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je reis.
  • Je moet minimum over € 3200 aan reisgeld beschikken.
  • Je mag niet in Australië zijn bij het aanvragen en goedkeuren van je visum.
  • Je hebt na goedkeuring een jaar de tijd om te vertrekken.
  • Het visum is precies één jaar geldig.
  • Je mag Australië zoveel in- en uitreizen als je wilt tijdens de duur van je Working Holiday visum.
  • Je mag legaal werken in Australië;
    • je mag 12 maanden werken voor dezelfde werkgever op voorwaarde dat:
      • hotels, resorts of restaurants van dezelfde keten zich op andere locaties bevinden
      • het onafhankelijke franchises zijn op verschillende locaties
      • publieke scholen en gezondheidszorg, als deze zich op verschillende locaties bevinden
      • het een verschillend bedrijf of branche is van dezelfde organisatie of zaakvoerder.
  • Je mag maximaal vier maanden studeren.
  • Je hebt nog nooit eerder een Working Holiday visum ontvangen

Hoe kan ik een Working Holiday visum voor Australië aanvragen?

Het visum is heel eenvoudig online aan te vragen via de site van de Australische Immigratiedienst.

Hoeveel kost een Working Holiday visum?

Het visum kost zo'n AU$ 440,- (verschilt van tijd tot tijd). Bekijk de huidige kostprijs van het visum hier

Hoe kan ik werk vinden in Australië?

De meest populaire job in Australië onder backpackers is groenten en fruit plukken. Wil je werken en een beetje bijverdienen Down Under, dan kun je op heel veel plekken aan de slag. Waar en wanneer kun je vinden in de Harvest Guide. Is dat niets voor jou? Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden, neem bijvoorbeeld een kijkje op Monster.com. Wil je weten hoeveel je ongeveer gaat verdienen, kijk dan op de website van Fairwork.

Kan ik een vaste baan krijgen met een Working Holiday visum?

Nee, dat is niet mogelijk (tenzij je tijdens je Working Holiday een werkvisum aanvraagt in een andere categorie en deze toegekend krijgt).

Kan ik studeren in Australië met een Working Holiday visum?

Wil je in Australië studeren? Met je Working Holiday visum kan je ook voor 4 maanden te studeren in Australië. Neem even contact op met onze studieadviseurs, zij weten alles over het volgen van een semester in Australië, tot het volgen van een bachelor of master aan de beste universiteiten van Australië. 

Mag ik Australië in- en uitreizen?

Ja, zolang je visum geldig is mag je Australië zo vaak in- en uitreizen als je wilt. 

Wanneer is een toeristenvisum voor Australië voldoende?

Zal je niet langer dan 3 maanden in Australië zijn en ben je niet van plan om te gaan werken, dan heb je geen Working Holiday Visum nodig. In dat geval kunnen we bij KILROY voor 20 euro een electronisch visum voor je aanmaken. Deze is dan 3 maanden geldig vanaf het moment dat je Australië binnenkomt.

Toerisme Australië heeft op haar website een hele sectie gewijd aan de Working Holiday. Ga naar www.australia.com/workingholiday voor meer informatie.

alt

Werken en reizen in Australië

Met een Working Holiday kan je je droom realiseren en werken en rondreizen in Australië. Lijkt dit je ook wel wat?

Email ons