{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Angkor Wat | KILROY
Reizen naar Angkor Wat | KILROY

Het tempelcomplex Angkor Wat

Zowel de boeddhistische als de hindoeïstische stijl zijn terug te vinden in de waanzinnige tempels van Angkor uit de Khmer-periode. Het complex stamt namelijk uit de 12e eeuw en er is heel veel van bewaard gebleven. De tempel Angkor Wat is het symbool van Cambodja geworden en pronkt dan ook op de nationale vlag. Je waant je even in het verre verleden als je door de straatjes van deze voormalige hoofdstad wandelt en je laat betoveren door de prachtige bouwwerken om je heen. Om veel andere tempels te bezoeken moet je door de jungle, wat een avontuurlijk tintje aan deze trip geeft.

Kom langs voor jouw reis naar Angkor Wat

Een bezoek aan De Tempels van Angkor

In de volksmond wordt altijd gepraat over Angkor Wat in plaats van 'De tempels van Angkor', echter Angkor Wat is slechts één van de duizenden tempels die hier te bezichtigen zijn. Geef je zelf de tijd om de verschillende uithoeken van deze oude hoofdstad te ontdekken.

Vijf kilometer vanuit Siem Reap

Angkor Wat ligt zo'n 5 kilometer van Siem Reap, een kleine stad waar je makkelijk een kamer moet kunnen vinden. De bus waarmee je de stad binnenkomt zal je droppen aan één van de busstations, waar de tientallen tuk tuk chauffeurs je op zullen wachten. De kans is groot dat deze chauffeurs direct een deal met je willen sluiten om je rond te rijden op het tempelcomplex van Angkor. Zeker als je met 2-4 personen bent is dit aan te raden. Siem Reap is verder niet al te spannend: het is echt een stadje, met 1 'barstreet', waar mensen alleen maar verblijven om de tempels te bezoeken.

Ben je met 2-4 mensen dan is het aan te raden om een tuk tuk met chauffeur voor een dagje te huren. Samen met de chauffeur spreek je af welke tempels je wil bezoeken en hoeveel tijd je op het complex wil doorbrengen. Ga je met meerdere mensen dit bijzondere tempelcomplex bezoeken kan je ook een minibus huren, of zelfs fietsend het complex ontdekken. De korte route is 17 km lang en voert je langs alle belangrijke tempels.

Hoogtepunten

Om Angkor Wat op zijn mooist mee te maken is het zaak je wekker vroeg te zetten. Je moet er namelijk met zonsopgang al zitten om te kunnen genieten van een schouwspel dat je niet snel zult vergeten. Dat betekent dat je om 4:30 uur met een tuk tuk of brommertaxi Siem Reap moet verlaten om richting Angkor Wat te tuffen.

De Tempel Ta Prohm is de enige tempel die min of meer in dezelfde staat verkeerd als toen hij ontdekt werd: gedeeltelijk overgroeid met jungle. Het is echt héél indrukwekkend, bomen die de tempel lijken te omhelzen. Deze tempel is wereldberoemd geworden na de film Tomb Raider. Een andere tempel die zeker een bezoekje waard is, is Bayon. In de stenen van deze tempel zijn tientallen grote gezichten uitgehakt die over het gebied uitkijken.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?