{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

China

Reizen naar China | KILROY
Reizen naar China | KILROY

Reizen naar China - Het land van de verboden stad

Het is onmogelijk om China in een paar woorden samen te vatten. Tijdens je reis door dit immense land word je geconfronteerd met grote extremen. De enorme omvang van het land maakt het zelfs voor de geoefende reiziger onmogelijk álles te zien. Reizen door China is een ware uitdaging en een heuse cultuurshock. De massa’s krioelende Chinezen, doordringende geuren, lawaai en algemene chaos laten een onverwachte indruk na. Ontdek één van 's werelds oudste beschavingen en ervaar de boeiende dagelijkse chaos op straat.

Kom langs voor jouw reis naar China

Enkele Bezienswaardigheden van China

China is niet samen te vatten, maar de volgende bezienswaardigheden en steden zijn volgens ons zeker het bezoeken waard: 

Peking en de Chinese muur

De hoofdstad van China is onder andere bekend van de Olympische Spelen in 2008, maar Peking heeft zoveel meer te bieden! Zorg dat je de stad bezoekt tijdens het laagseizoen, wij raden je aan vooral de Chinese feestdagen en vakanties te vermijden. Dan kan je volop genieten van de immer indrukwekkende 'Temple of Heaven' en de Verboden Stad, zonder dat je er met heel China op bezoek bent. Tijdens je reis door China mag ook een bezoek aan de Chinese Muur niet ontbreken.

Wil je even ontsnappen aan de drukte in de stad, huur dan een fiets en verken de knusse straatjes in de oude buurten of pak een trein richting de havenstad Qingdao om een paar dagen te relaxen op de stranden. 

Cruisen op de Yangtze Rivier

De boot over de Yangtze Rivier neemt je mee door het grillige berglandschap van de Drie Kloven. In dit gedeelte van de rivier word je volledig ingesloten door honderden meters hoge, steile rotswanden. Geniet van het landschap terwijl je aan boord in de karaokebar je zangkunsten bewijst.

Shanghai

Shanghai is niet te vergelijken met andere steden in China. De Westerse cultuur is hier geheel verstrengeld met de Chinese tradities en cultuur. Met een wandeling over de Bund, langs de rivierkade, ervaar je Shanghai het best. Met een skyline aan wolkenkrabbers aan de ene kant, bevinden zich achter je de verlichte statige Franse koloniale gebouwen. 

Yangshuo en de tuinen en theeplantages van Hangzhou en Suzhou mogen zeker niet ontbreken op jouw vakantie in China. Mocht het niet lukken om het westen te bezoeken, dan raden we je aan een paar nachtjes op het platteland door te brengen. Je verblijf op een ‘Nong jia le' is een fijn alternatief voor de rumoerige hostels in de stad. 

Rondreizen door China

Wanneer je door China gaat reizen, zal je snel merken dat je te maken hebt met enorme afstanden. Houd er dus rekening mee dat rondreizen door China veel tijd in beslag neemt. Dat maakt het echter niet minder leuk. De grootte van het land maakt het mogelijk om binnen China van zomer naar winter te reizen of van boeddhisme naar autonoom moslimgebied.

Wil je even weg van alle drukte, maar toch veel zien? Neem dan een comfortabele 'soft sleeper' trein richting het westen van China en waan je in vroegere tijden door langs de historische 'Zijderoute' te reizen.

Beste reistijd voor China

Door de zeer uiteenlopende klimaatzones in China moet je rekening houden met wisselende weersomstandigheden, China is immers één van de grootste landen ter wereld. Het voor- en najaar zijn de beste reismaanden. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet geen trui mee te nemen voor de koudere avonden.

Hoogtepunten van China

In China vind je een grote verscheidenheid aan steden en natuur. Ontdek de oude historische bezienswaardigheden en bewonder de moderne architectuur. Het land is groot dus er zijn een hoop reisbestemmingen om uit te kiezen in China.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?