{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

India

Reizen naar India
Reizen naar India

Reizen naar India - Van de Taj Mahal tot Kerala

Reizen door India is een echt avontuur. Dit enorme land, met meer dan een miljard inwoners, is sinds 1947 onafhankelijk van Groot-Brittannië. De hoofdstad is Delhi, maar dat is niet de grootste stad. Daarvoor moet je in Mumbai zijn. Geniet van de groene natuur, de chaos, het heerlijke eten van Calcutta, de vele kleuren, de Taj Mahal en vele andere bezienswaardigheden. Met een rondreis door India verveel je je zeker niet. Wij helpen je graag met het boeken van je reis, maar wat kun je er nu eigenlijk doen?

Kom langs voor jouw reis naar India

Het zuiden van India

In Kerala kun je genieten van relaxte boottochtjes door de prachtige, groene natuur. Je huurt een bootje voor een dag om over de backwaters te varen, of je pakt de boot om gewoonweg naar je volgende bestemming te gaan. De stranden van Goa zijn wereldberoemd, je kunt er lekker relaxen en de zee is heerlijk warm. In Goa vind je de beroemde hippiemarkt in Ajuna, en mooie steden in Portugese stijl. Pondicherry is beroemd om zijn Franse architectuur en veel mensen komen hier om te mediteren. Hampi is een stad die je eigenlijk niet mag missen. Je vindt er de overblijfselen van een Hindoerijk, prachtige ruïnes gelegen in mooie natuur. Rondom Hampi liggen rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes: een prima gebied voor een fietstocht. 

De Taj Mahal en Calcutta

De Taj Mahal in Agra is de grootste bezienswaardigheid in India, het is werkelijk een prachtig gebouw. Aan de achterkant van de Taj Mahal kun je gratis op een open veld genieten van de schitterende kleuren die de ondergaande zon op de Taj Mahal doet verschijnen. De volgende ochtend is het vroeg opstaan, want het gebouw is het allermooist bij zonsopgang.
Calcutta is een drukke, sfeervolle stad waar je heerlijk kunt eten, lekker in het park kunt liggen en kunt genieten van de georganiseerde chaos die in de stad lijkt te heersen. Naar Varanasi ga je om een tochtje bij zonsopgang te maken over de heilige rivier 'de Ganges'. Miljoenen hindoes komen hier om te baden in dit heilige water.

Rondreizen door India

Backpacken door India vereist tijd en geduld. Reizen per trein is door heel India goed te doen, maar het is niet altijd even snel en even gemakkelijk om een kaartje te bemachtigen. De prijzen van de kaartjes variëren per reis of trein, maar zijn over het algemeen erg goedkoop. Reizen met de bus is ook heel goedkoop. Hoewel de bussen niet zijn zoals je gewend bent van thuis, kan het toch lekker zijn om voor een lange afstand de nachtbus te pakken. Het scheelt je bovendien een overnachting.
Het is in India populair om een auto met chauffeur te huren. Het is redelijk goedkoop voor een rondreis en ideaal voor degenen die weinig tijd hebben. Zorg voor een Engelssprekende chauffeur en spreek van tevoren de prijs af. Bovendien vermijd je zo de langzame bussen en treinen en deel je de weg met olifanten, kamelen en koeien. Of kies voor een Tuk Tuk (motor-riksja) in de stad, ook de fietsriksja is populair. Ook hiervoor geldt: spreek eerst een prijs af!

Beste reistijd in India

De beste tijd om in India rond te reizen hangt af van het gebied waar je heen wil. Het land is zo ontzettend groot dat het klimaat in India nogal varieert.
De zomer in India is ontzettend heet met temperaturen boven de 45 graden, tussen april en juni is het hier het warmst. In juni/juli maakt het regenseizoen zijn entree, maar nog steeds is het dan heet. Vanaf oktober wordt het weer droog.

Hoogtepunten van India

India is een land voor echte avonturiers, het is een geheel andere Aziatische reisbestemming dan bijvoorbeeld Thailand of Vietnam. Bezoek zeker de Taj Mahal en waan je in het zuiden van het land in de rustgevende natuur.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?