{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Gili Eilanden

Gili Eilanden | KILROY
Relaxen op de Gili Eilanden | KILROY

Reizen naar de Gili Eilanden – Paradijs voor backpackers

Ga op vakantie naar de Gili Eilanden en vergeet de tijd. Deze eilandengroep bestaat uit drie nabijgelegen eilanden met elk hun eigen karakter: Gili Air, Gili Trawangan en Gili Meno. De perfecte omgeving voor zonaanbidders en duikers. Door de afwezigheid van gemotoriseerde voertuigen krijg je het idee dat de tijd hier heeft stilgestaan. Je kan makkelijk eilandhoppen tussen de Gili Eilanden zelf en andere eilanden zoals Bali, Lombok en Nusa Lembongang. Geniet van de relaxte atmosfeer op deze populaire backpackbestemming.

Kom langs voor jouw reis naar de Gili Eilanden

De eilanden

De Gili Eilanden bestaan uit drie eilanden, elk met hun eigen karakter, troeven en snelheid van leven. 

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het grootste en drukste eiland van de drie. De laatste jaren is de drukte op dit eiland extra toegenomen. Dit komt doordat meer en meer backpackers naar Trawangan gaan om van de gezelligheid van de winkeltjes, (karaoke)bars en restaurants te proeven. De place to be dus voor budgetreizigers en feestgangers. 

Gili Air

Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en heeft van de drie eilanden de meeste inwoners, toch is het er erg rustig. Het beste strand ligt aan de westkant, daar ligt namelijk een groot Japans wrak uit de Tweede Wereldoorlog op de zeebodem, de perfecte duikspot dus. Op Gili Air heerst een zeer relaxte sfeer, het is allemaal wat kleiner en knusser dan zijn grote broer Gili Trawangan.

Gili Meno

Gili Meno is het rustigste eiland van de drie en meer geliefd bij honeymooners. Wil je volkomen tot rust komen in een prachtige omgeving? Dan is dit echt iets voor jou. Er zijn opvallend minder accommodaties, er wonen weinig mensen en er zijn geen opdringerige verkopers. Je kan hier genieten van prachtige stranden rondom het eiland. Ga naar Gili Meno als je naar het echte vakantiegevoel op zoek bent. 

Activiteiten op de Gili Eilanden

De Gili Eilanden zijn een waar paradijs voor diepzeeduikers, waarrond je kan kan duiken op waanzinnige plaatsen. De biodiversiteit van het rif is geweldig, het water is kristalhelder en de vissen hebben de allermooiste kleuren. Mantaroggen en schildpadden zijn voorbeelden van dieren die je onder water kan bewonderen. Je kan je duikbrevet halen bij een van de PADI-gecertificeerde duikscholen of je kan een fun dive maken om toch een idee te krijgen van wat zich afspeelt onder water.

Snorkelen rond deze eilanden is ook een geweldige ervaring. Pak je snorkelspullen erbij, loop het water in en zwem naar het nabij gelegen rif. Blijf je liever boven water? No worries, je kan hier ook kajakken of een tochtje maken met een zeilboot met glazen bodem. Surfen doe je op de Gili's alleen wanneer het hoogtij is omwille van het rif.

Rondreizen op de Gili Eilanden

De eilanden zijn zo klein dat je ze binnen een mum van tijd hebt rondgelopen, mag het toch wat sneller gaan voor jou, dan kan je ook rondreizen met paard en kar, Cimodos, of een fiets huren. Van het ene eiland naar het andere zwemmen is niet verstandig. Het ziet er gemakkelijk uit, maar door de sterke stromingen zijn al enkele avonturiers verdronken. Spaar je krachten en boek een klein vissersbootje dat je binnen enkele minuten naar je gewenste eiland brengt. 

Backpacken op de Gili Eilanden

De Gili Eilanden worden meestal gecombineerd met een backpacktrip naar Bali. Deze backpackroute brengt je langs alle highlights van Bali en de Gili Eilanden. 

Hoe geraak je er?

Gili Trawangan is vanuit Bali, Sanur of Padang Bai, makkelijk per boot te bereiken. De meeste boten varen daarna ook door naar Gili Air en Lombok. Vanuit Lombok kan je ook een ferry nemen in Bangsal Harbour naar de Gili Eilanden of maak er een heerlijke dagtrip van vanaf Lombok Senggigi.

Beste reistijd

Ga je op vakantie naar de Gili Eilanden, dan wil je natuurlijk wel zeker zijn dat je goed weer hebt. Gelukkig is het er het hele jaar door warm. Wil je optimaal genieten, reis dan in de periode juni tot oktober naar de Gili’s. Dit is namelijk de droogste periode. Tussen december en maart valt er het meest regen.

Hoogtepunten op de Gili Eilanden

De Gili Eilanden zijn populair onder backpackers, je kan hier gemakkelijk eilandhoppen, (leren) duiken, kajakken en snorkelen. Zo heb je de perfecte mogelijkheden om zowel onder als boven water de eilanden te verkennen.

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?