{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Japan

Reis naar Japan met KILROY
Reis naar Japan

Reis naar Japan – Het land van de Rijzende Zon

Japan is een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Het is voor veel reizigers een bestemming die hoog op de bucketlist staat, maar die uiteindelijk toch niet gekozen wordt. Jammer, want reizen door Japan is een unieke ervaring. Het is erg eenvoudig en zelfs goedkoper dan reizen naar de Verenigde Staten of een West-Europees land. Japan staat bekend om haar grote steden, sushi, sumoworstelaars, tempels, religie en warmwaterbronnen. Al blijft het beste visitekaartje van Japan toch de bevolking: vriendelijk, servicegericht en uniek.

Kom langs voor jouw reis naar Japan

Het eiland heeft door de eeuwen heen zijn eigen cultuur ontwikkeld, vrijwel onaangetast door invloeden van buitenaf. Bezoek je Japan en reis je niet langer dan 3 weken rond, dan wil je natuurlijk een beetje van alles gezien hebben, inclusief de mooiste bezienswaardigheden.

Hoogtepunten van Japan

Steden als Osaka en Tokio geven je een goed beeld van het moderne Japan, met zijn technologische hoogstandjes, winkelstraten, neonverlichte gebouwen en gigantische mensenmassa. Het zijn ook de bestemmingen waar velen hun rondreis door Japan beginnen.
In Kyoto en Nara, beide oude hoofdsteden van Japan, vind je vooral het rijke cultureel erfgoed van het land. Bezoek er de vele tempels die belangrijk waren én zijn in de geschiedenis van de Japanse bevolking. Beide steden zijn gemakkelijk te bereiken per trein (Japan Rail) vanuit Osaka. Wil je weten hoe het is om te leven in een Japanse tempel? Reis dan naar Mount Koya en overnacht tussen de monniken. Koyasan is het centrum van het Shingon boeddhisme en je vindt er meer dan honderd tempels.
Natuurlijk verlaat je het land niet zonder een bezoek aan Mount Fuji, het icoon van Japan. Bezoek de dorpen Hakone en Kawaguchiko aan de voet van Mount Fuji en geniet van een ontspannen bad in één van de 'Onsen' (warmwaterbronnen), met een prachtig uitzicht over de berg.

Rondreizen in Japan

Reis je liever niet met de auto door Japan, dan is de Japan Rail Pass een goed alternatief. Er zijn treinpassen van 7, 14 of 21 dagen waarmee je onbeperkt mag rondreizen op het treinnetwerk in Japan. In combinatie met bus- en metrotickets in de steden, kun je overal snel en goedkoop komen.
Wil je liever in groep rondreizen met een lokale gids, kies dan voor een georganiseerde rondreis in Japan. Je ziet in een korte tijd erg veel van het land. De gids neemt je alle lastige, tijdrovende activiteiten uit handen zoals treinkaartjes regelen, accommodaties vinden, authentieke eetplekjes zoeken en natuurlijk stippelt hij de beste route uit langs alle hoogtepunten. De gids spreekt Engels en Japans, dat is heel handig, want op veel plekken spreken ze alleen het lokale dialect.

Backpacken in Japan

Ben je van plan een mooie backpackreis te gaan maken in Japan? Laat je dan inspireren door onze voorbeeldroute. Met deze backpackroute mis je geen enkele highlight.

Beste reistijd

Door de uitgestrekte vorm van het land kent Japan verschillende weertypen. Het klimaat in het noorden is een beetje vergelijkbaar met dat van ons. Het zuiden van Japan heeft een warmer klimaat. Over het algemeen zijn de maanden juli en augustus de zomermaanden. De temperaturen liggen dan rond de 30 graden en je hebt in die periode de meeste kans op zon. Kan je de zon af en toe wel missen, dan is de beste reistijd juli tot en met oktober. Altijd al de kersenbloesem willen zien, dan is de lente de beste reistijd (van januari tot en met april).

Hoogtepunten van Japan

Mystiek Japan biedt grote steden en geweldige culturele ervaringen. Het is anders dan veel andere Aziatische landen en culturen. Wanneer je plaatsen zoals Tokio, Kyoto en Osaka verkent, zul je snel beseffen dat je op avontuur bent in een uniek en bijzonder land. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?