{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Borneo met KILROY
Reizen naar Borneo met KILROY

Reizen naar Borneo in Maleisië – Het land van de Orang-oetan

Borneo is het derde grootste eiland op aarde en wordt verdeeld door drie landen: Brunei, Maleisië en Indonesië. Het biedt een prachtig regenwoud, hagelwitte zandstranden en diverse nationale parken, een geweldig gevarieerde reisbestemming. Maleisisch Borneo bestaat uit twee delen: Sabah en Sarawak. Spot hier de orang-oetan tijdens je rondreis of ga op zoek naar de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia. Laat je verrassen in Borneo door de grote diversiteit aan flora en fauna!

Kom langs voor jouw reis naar Borneo

Hoogtepunten van Borneo in Maleisië

Aan de westkust ligt Kota Kinabalu, de toeganspoort tot Sabah waar veel backpackers hun rondreis beginnen. Hier ligt Tunku Abdul Rahman National Park, dit is een verzameling van 5 kleine eilanden waar je kan snorkelen, duiken, zwemmen en wandelingen maken door het tropisch regenwoud. Op een paar van de eilanden kan je overnachten, zo kan je enkele dagen middenin de natuur bijkomen voordat je verder reist door Borneo.

Een bezoek aan Mount Kinabalu mag niet ontbreken tijdens je rondreis door Borneo. Of je nu de berg vanop een afstand bewondert of de top trotseert. Met een hoogte van meer dan 4000 meter, is Mount Kinabalu hoe dan ook een indrukwekkend zicht en een van de belangrijkste ecologische plaatsen op aarde. Als je geluk hebt vind je de zeldzame Rafflesia, de grootste bloem ter wereld.

Orang-oetans zijn te vinden in het Sepilok Orang Utan Rehanilitation Centre. Hier vangen ze gewonde of alleenstaande baby orang-oetans op om ze voor te bereiden op een terugkeer in het wild. Het centrum bevindt zich in een nog onaangetast stukje jungle van Borneo.

Activiteiten op Borneo

Nog tijd over tijdens je rondreis op Borneo, maar ben je helemaal klaar met de jungle? Dan is het tijd voor de onderwaterwereld! De eerste stop is het 'Turtle Islands National Park', hier komen jaarlijks twee soorten zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. In Sipadan heb je geweldige snorkel- en duiklocaties, volgens sommigen zelfs een plaats in de top 5 'beste duikplekken ter wereld' waard. Miljoenen kleurrijke vissen, hamerhaaien, grote scholen barracuda's en groene schilpadden, je kan ze hier allemaal tegenkomen.

Bezoek tijdens je reis door Sawarak de Iban tribe, een aftakking van de Dayak stam, ook wel bekend als de vroegere "koppensnellers". Nu snellen ze geen koppen meer, maar ze respecteren nog steeds veel tradities van de vroegere stammen, een bezoek is daarom erg indrukwekkend. 

Gunung Mulu National Park

Tijdens je backpack trip op Borneo mag het Gunung Mulu National Park niet ontbreken: het grootste en populairste nationale park van Sarawak. Prachtige natuur wordt hier gecombineerd met diverse outdoor activiteiten. Houd er wel rekening mee dat dit park niet gemakkelijk bereikbaar is, vaak moet je ernaartoe vliegen.

Rondreizen op Borneo

Wil je zoveel mogelijk uit je reis door Borneo halen? We hebben verschillende rondreizen in kleine internationale groepen met een Engelssprekende gids. Het meest aantrekkelijke aspect is misschien nog wel het gebrek aan massatoerisme, elke backpacker kan hier nog relatief authentiek rondreizen.

Beste reistijd voor Borneo

Op Borneo valt eigenlijk het hele jaar door regelmatig een hevige bui, meestal in de late namiddag. Van oktober tot en met maart regent het er het meest, aangezien in deze maanden de moesson heerst. De periode van juni tot en met augustus wordt meestal gezien als de beste reistijd om Borneo te bezoeken.

Activiteiten in Maleisisch Borneo

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?