{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Perhentian Islands

Watertaxi Perhentian Island
Reizen naar Perhentian Islands, Maleisië met KILROY

Reizen naar de Perhentian Islands – Een snorkelwalhalla en witte stranden

Wil je relaxen in een tropisch paradijs? Reis dan naar de Perhentian Islands in Maleisië! Duik met schildpadden, kleurrijke vissen en kleine haaien op prachtige koraalriffen of relax op parelwitte stranden. De eilanden aan de oostkust van Maleisië zijn bij uitstek de perfecte plaats voor het ultieme vakantiegevoel. Geniet aan een kampvuur onder de sterrenhemel of laat je betoveren door het lichtgevend plankton. Dromen worden waar op deze Maleisische eilanden! 

Vragen over een reis naar de Perhentian Islands?

De Perhentian Islands bestaan uit twee eilanden: Kecil (klein) en Besar (groot). Voor de meeste backpackers is Kecil de ultieme plaats om een tijdje te blijven hangen. Besar is geschikter voor jonge gezinnen die zich wel wat luxe kunnen veroorloven.

Beide eilanden hebben geweldige witte stranden, koraalriffen en kristalhelder water dat zich perfect leent voor een snorkel- of duiktrip. Op de Perhentian Islands zijn geen geasfalteerde wegen, alleen wandelpaadjes.

Activiteiten op Perhentian Islands

Op de Perhentian Islands draait het om water! Denk aan snorkelen, duiken, kajakken, suppen en ga zo maar door. Je zal zien dat er veel duikscholen zijn op de eilanden, de perfecte kans om je duikbrevet te halen! De populairste duikplekken zijn The Pinnacle, The Sugar Wreck en Redang Island.

Even geen zin in het water? Ga dan het binnenland in en maak een jungle trekking, hier kan je hagedissen, spinnen en misschien wel wilde apen spotten. Of neem een route rondom het eiland en laat je verrassen door de lokale bevolking en geheime stranden. Als je wil eilandhoppen neem je best een watertaxi en ook als je helemaal niets wil doen zijn de Perhentian Islands dé plek!

Als het donker wordt voel je de bruisende sfeer: geniet van de warmte aan een kampvuur onder de sterrenhemel en bekijk de toffe vuurshows voordat je gaat dansen op de coole strandfeesten. Hou je van rust, kies dan voor een van de accommodaties aan de andere kant van het eiland Kecil.

Ook leuk: op het eiland Kecil kan je na een dag duiken rondom de Perhentians een film kijken onder de sterrenhemel. De film wordt getoond in het Ombak Resort tussen Long Beach en Coral Bay. Hoe tof is het om een film te kijken met je voeten in het zand en met het geluid van de zee op de achtergrond.

Reizen naar Perhentian Islands!

Vanaf het vaste land bij Kuala Besut vertrekken er regelmatig boten naar de Perhentian Islands. Vanaf Kuala Lumpur gaan er nachtbussen naar Kuala Besut, maar je kan ook vliegen. Neem je de trein of bus naar Kuala Terengganu of Kota Bharu, vervolg je reis dan per taxi naar Kuala Besut. Het duurt ongeveer 40 minuten om de oversteek van Kuala Besut naar de Perhentian Islands te maken. Neem genoeg contant geld mee, er bevindt zich namelijk geen pinautomaat op het eiland.

Beste reistijd

Bezoek de Perhentian Islands tussen April en September, het is dan lekker warm (ongeveer 30 graden) en nog steeds droog. Het regenseizoen is tussen oktober en maart, er zijn bijna geen toeristen op de eilanden te vinden.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?