{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Mongolië

Reizen naar Mongolië met KILROY
Reizen naar Mongolië met KILROY

Reizen naar Mongolië – Het land met de grootste woestijn

Mongolië heeft werelds meest ongerepte landschappen met eindeloze vlaktes, grote woestijnen, hoge bergen, bossen, kristalheldere meren en een rijke fauna. De fantastische natuur in combinatie met de geschiedenis van het land, de vriendelijke mensen en de verschillende tradities maken deze reis meer dan de moeite waard! Mongolië is een land van uitersten, het kent korte warme zomers met temperaturen tot bijna 40 graden en lange koude winters waarbij het tot -30 graden kan gaan. 

Kom langs voor jouw reis naar Mongolië

Mongolië - een land van uitersten

Mongolië bestaat uit 21 provincies en grenst aan Rusland en China. Ooit was het het grootste land ter wereld dat zich uitstrekte van de Baltische Zee en de Stille Oceaan tot aan de Perzische Golf. Door de tijd heen raakte het Mongoolse rijk verdeeld en is een deel van het land onderdeel van China geworden. Ulaanbataar, de hoofdstad van Mongolië, is gelegen in het noordoosten van het land. Een stad vol contrasten, waar de hulp van de Russen, bij de opbouw ervan, goed zichtbaar is. De Gandan Khiid is het grootste boeddhistische klooster van de stad en de thuishaven van diverse tempels.

Hou je van goed en bijzonder eten, en vooral van vlees, dan zal je tijdens je reis naar Mongolië niet teleurgesteld worden. De Mongoolse keuken bestaat voornamelijk uit runds- en lamsvlees. Probeer eens de ongebruikelijke en speciale schotel 'Boodog', dit is een hele geit die is gekookt op hete stenen. 

Opmerkelijke landschappen

Mongolië kan worden verdeeld in de twee regio's. De regio in het zuiden en het noordwesten, die laatste wordt gedomineerd door de hoge bergketens met lange, brede rivieren en verbazingwekkende zoutmeren. De grootste bergketens hier zijn de Altai Mountains, ook wel de 'bergen van Goud'. Deze kregen hun naam door de grote minerale hulpbronnen, zoals goud, zilver, koper, lood en ijzer. Als je geluk hebt, vind je er wilde knoflook, kruisbessen en zwarte aalbessen.

De regio in het zuiden bestaat juist uit een steenachtige wildernis met enorme zoute schorren. Het is de thuisbasis van een van de grootste woestijnen ter wereld, de Gobi-woestijn. De woestijn bestaat merendeels uit zand en kleine stenen die je leiden naar eindeloze vlaktes. Ondanks de hitte, zal je ook besneeuwde bergtoppen zien. Een raar, maar prachtig gezicht.

Activiteiten in Mongolië

Dankzij de Trans Mongolië Express, een aftakking van de Russische Trans-Siberië Express, kunnen reizigers op een zeer snelle manier het land door reizen. Een stop in Ulaanbaatar is perfect om een mooie rondreis door Mongolië te maken. Rijd uren door de woestijn, leef met de nomaber, of ga op avontuur in Terelj Nationaal Park, één van de mooiste natuurgebieden in Mongolië.

Ga je in juli naar Mongolië, bezoek dan het Nadaam Festival. Dit is het grootste en meest opwindende evenement dat jaarlijks plaatsvindt, op drie dagen gaat het festival terug naar de tijd van Djingis Khan. In de weken na het officiele Nadaam Festival in Ulaanbaatar, vind je overal in de dorpen kleine festivalletjes waar ze de echte Mongoolse sporten beoefenen. Dus niet getreurd als je net te laat bent voor de spelen in juli. 

Rondreizen door Mongolië

Mongolië is een erg ingewikkeld land om zelf door te reizen, er zijn, naast twee wegen door het hele land, geen verharde wegen. Dat betekent dat je hier op kompas moet rijden en in zo'n gigantisch land kan je dan wel eens verdwalen, of je auto begeeft het en dan moet je maar hopen dat er snel iemand passeert die je kan redden. Een rondreis met gids is in Mongolië zeker aan te raden en een waar avontuur, zo leer je het land veel beter kennen, omdat jouw gids er is opgegroeid en je er dus alles over kan vertellen. Wees bereid om vervoerd te worden op modderige wegen! 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?