{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Bangkok met KILROY
Reizen naar Bangkok met KILROY

Reizen naar Bangkok | Ontdek het stadsleven van Thailand

Bangkok is hét culinaire epicentrum van Thailand, je kan er altijd en overal genieten van overheerlijk Thais eten. Daarnaast zijn er prachtige culturele bezienswaardigheden, je kan dagen slenteren over marktjes of door de grote winkelcentra. Een fietstocht maken is een absolute aanrader, maar je kan de stad ook verkennen door een wilde rit te maken in een tuktuk of per watertaxi. Bangkok biedt een perfecte mix tussen hypermodern en lekker authentiek. Het is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis in Zuidoost-Azië

Kom langs voor jouw reis naar Bangkok

Wat zo leuk is aan Bangkok is dat je er elke keer weer iets nieuw kunt ontdekken, het is niet moeilijk om je er te vermaken. Er staan indrukwekkende wolkenkrabbers, maar ook heel leuke kleine houten huisjes langs de rivier. Wij zouden Bangkok omschrijven als een chaotische, levendige, veilige stad, waar iedereen zich thuis kan voelen door de vriendelijke bevolking.

Bezienswaardigheden in Bangkok

In Bangkok is veel te zien en te beleven, hieronder een aantal bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens je backpackreis naar en door deze stad niet mag missen.

Khao San Road

Heb je zin om andere backpackers te ontmoeten dan is Khao San Road dé straat waar verschillende culturen samensmelten, "You either love it or hate it". In de straat staat het vol goedkope guesthouses, bucket-bars, straatverkopers, streetfood-karretjes, live muziek en veel meer. Je kan op Khao San Road alles kopen en het is de enige straat waar je spontaan een bekende tegen het lijf kan lopen.

The Grand Palace

Ben je klaar om wat cultuur op te snuiven, ga dan naar The Grand Palace. Ook al is het er soms druk, het prachtige paleis is een must voor iedereen.

De tempel van de wereldberoemde 'Reclining Buddha' ligt op loopafstand van The Grand Palace en is de grootste en oudste tempel in Bangkok. In de tempel vind je het liggende Boeddha beeld, een van de grootste Boeddha's in de wereld.

Aan de andere kant van de rivier zie je vervolgens What Arun liggen, the Temple of Dawn. Deze tempel kan je voor 75% beklimmen via steile trappen om vervolgens een prachtig uitzicht te hebben over de rivier en de twee eerder genoemde tempels.

Chatuchak Weekend Market

Elke zaterdag en zondag is de Chatuchak Weekend Market geopend. Met meer dan 2000 kraampjes is dit de grootste openluchtmarkt in Zuidoost-Azië. De Weekend Market is een markt waar de lokale bevolking heen gaat. Je vindt er heerlijk eten, houten meubels en nieuwe en tweedehands kleding.

In het weekend vindt ook de Rot Fai Market plaats. Een superleuke Vintage markt gelegen naast een verlaten spoor en een treinstation. Mis ook deze markt zeker niet!

Lumphini Park

Wordt de drukte en hectiek je allemaal even te veel, bezoek dan eens het Lumphini Park. Een vrij groot park midden in de stad met veel schaduw, prachtige palmen, vijvers, heerlijke groene grasvelden en rust.

Je verplaatsen in Bangkok

Leuk, gemakkelijk, snel en heel goedkoop zijn de rivierboten. Er zijn veel steigers langs de Chao Praya rivier en je hoeft alleen maar op de boot te springen om je vervolgens door de stad te laten vervoeren. Je koopt een kaartje aan boord en betaalt een vast bedrag. Het maakt dus niet uit of je er de volgende halte uitspringt, of dat je blijft zitten tot het eind.

Minder snel maar wel uitdagend is het reizen per bus. Het verkeer in Bangkok is gigantisch druk en de bussen stoppen vaak net niet helemaal. Opletten dus waar je je voeten neerzet als je in- en uitstapt.

Tuktuks hebben een 'gebruiksaanwijzing'. Spreek altijd een prijs af voordat je instapt, dit voorkomt een hoop problemen achteraf. Taxi's zijn wat dit betreft veel betrouwbaarder, maar zorg wel altijd dat ze de meter aanzetten voordat je instapt. Willen ze dit niet, zeg dan weer vriendelijk bedankt en neem een andere. Boos worden heeft geen zin en maakt in Thailand de situatie alleen maar erger. Probeer ook het spitsuur in de ochtend en de vroege avond te vermijden. Je kunt dan beter achterop springen bij een motortaxi of de Skytrain nemen.

Activiteiten in Bangkok

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?