{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Mexico met KILROY
Dia de Los Muertos - Reizen naar Mexico met KILROY

Reizen naar Mexico – Het land van de tequila en sombrero’s

Reis naar Mexico, geniet van taco's en verbaas je over de historische steden van de Maya, Olmeca of Azteca. Van mooie kustlijnen tot prachtige nationale parken, het is de ideale reisbestemming voor een rondreis. Oefen je Spaans en voel je meteen welkom in dit zonnige land, dankzij de hartelijke inwoners. Viva Mexico!

Kom langs voor jouw reis naar Mexico

De stranden van Mexico

Strandliefhebbers kunnen in Mexico ruimschoots genieten. Een paar van de beste, meest ongerepte stranden ter wereld liggen aan de kust van Oaxaca: Zipolite en Puerto Escondido. Meer toeristisch, maar zeker ook de moeite waard, zijn Cancun, Cozumel en Playa del Carmen gelegen aan de Riviera Maya. Langs de Pacifische kust liggen de prachtige beachresorts Mazatlan, Manzanillo, Ixtapa and Puerto Vallarta. Alles is er om ter mooist!

Als je op zoek bent naar een ideale mix van stranden, Maya-cultuur en de beste duik- en snorkellocaties ter wereld, dan is het interessant om naar de peninsula Yucatan af te reizen. Hier vind je veel bezienswaardigheden bij elkaar. 

Ontdek oude beschavingen

Mexico en Centraal-Amerika waren ooit het thuisland van de oudste beschavingen van het westelijk halfrond. Waar je ook heen reist in Mexico, majestueuze piramides, tempels en andere overblijfselen van deze oude beschavingen zijn altijd vlakbij. Een bezoek aan een van de vele historische sites mag niet ontbreken tijdens je reis door Mexico. Voor de vroege vogels een tip: het is een magische ervaring om zittend bovenop een eeuwenoude tempel de zon op te zien komen terwijl de jungle om je heen langzaam ontwaakt!
De ruïnes, tempels en piramides, soms middenin de jungle, zijn geweldig om van dichtbij te bekijken en je zal je reis zeker vervolgen met een gevoel van waardering voor deze oude beschavingen die hun tijd duizenden jaren geleden al ver vooruit waren.

Activiteiten in Mexico

Mexico biedt duizend-en-één mogelijkheden als je van actie in de buitenlucht houdt. Je kunt bijvoorbeeld wandel- of trektochten maken door prachtige woestijnlandschappen of langs besneeuwde vulkanen. Ga op pad langs de 1500 kilometer lange Pacifische kust, om stranden, riffen, pieren of riviermondingen te ontdekken voor jouw perfecte surf- en kajakspot. Er zijn genoeg locaties om te duiken en te snorkelen. Als je tijdens je reis Spaans wil leren, dan vind je op veel plekken professionele taalscholen.

Rondreizen door Mexico

De bus is momenteel een van de meest populaire manieren om rond te reizen in Mexico. Voor langere binnenlandse afstanden kun je ook het vliegtuig nemen. De enige uitzondering die je voor de trein wil maken is de Copper Canyon railway. Deze trein voert je door veel tunnels en over ontelbare bruggen met adembenemende panorama's.

Backpacken in Mexico

Mexico is een geweldig land om te verkennen met je rugzak. Een backpackreis wordt hier vaak gecombineerd met Belize en Guatemala. Inspiratie nodig voor jouw backpackreis? Check dan eens onze voorbeeldroute.

Beste reistijd

Mexico heeft een gevarieerd klimaat, maar over het algemeen geldt er een beste reistijd van december t/m maart.

Hoogtepunten van Mexico

Mexico is de tropische bestemming in Noord-Amerika. Je vindt hier prachtige jungles, reusachtige tempels, mysterieuze piramides en uitgestrekte stranden. Bezoek de beste duiklocaties of ga snorkelen in de heldere wateren. Vergeet ook de culturele bezienswaardigheden niet, zoals de overblijfselen uit de tijd van de Maya's. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?