{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Australië

Backpacken in Australië | KILROY
Backpacken in Australië | KILROY

Backpacken in Australië | Het land Down Under

Australië is één van onze favoriete bestemmingen! Australië is een paradijs voor jonge backpackers. Je reist er gemakkelijk rond, je maakt er snel nieuwe vrienden en er zijn enorm veel dingen te zien en te doen. Leer surfen met de lokale Australiërs, ga duiken op het Great Barrier Reef, huur een campervan en reis rond in je eigen tempo. Backpacken in Australië is verrassend westers maar dan minder gehaast. Australiërs zijn echte buitenmensen en genieten van het leven. Bereid je dus maar vast voor op de vele strandfeesten, BBQ’s en chillen in het park.

Kom langs voor jouw reis naar Australië

Bezienswaardigheden van Australië

Backpacken in Australië begint voor de meeste reizigers aan de oostkust van Australië. En dan met name tussen Sydney en Cairns. Op deze route van ruim 2500 kilometer vind je enorm veel plekken waar je echt even moet stoppen (van een paar uur tot een paar dagen). De meeste backpackers die Australië bezoeken doen deze route dan ook aan. Populaire plekken langs de Oostkust zijn o.a. Sydney, Byron Bay, Brisbane, Surfers Paradise, Fraser Island, The Whitsunday Islands, Magnetic Island, Cairns, Great Barrier Reef en Cape Tribulation.

Na de kust van het oosten wachten de tropen van het noorden. Ga vooral langs het Kakadu National Park bij Darwin. In tegenstelling tot het drukke, toeristische oosten ervaar je het 'echte' Australische leven in het westen, Broome en Perth. Je zult er minder backpackers vinden en meer te maken hebben met de ruige natuur en de lokale bevolking.

Ayers Rock

Boegbeeld van Australië is natuurlijk Ayers Rock of Uluru, zoals de Aboriginals hem noemen. Ayers Rock ligt in het 'Northern Territory' en is de grootste monoliet ter wereld. Deze enorme rotsformatie is niet alleen een toeristische trekpleister, het is voor de Aboriginals een spirituele plek waardoor er een bepaalde mystieke sfeer rondom de rots hangt.

Surfen en duiken in Australië

Je kunt niet door Australië backpacken zonder op z'n minst één keer op een surfplank gestaan te hebben. Het is het meest populaire tijdverdrijf van de Ozzies en de oostkust biedt prachtige plekken om te surfen. Nog nooit gedaan? Leer het dan met een surfcursus in een van de surfkampen aan de oostkust van Australië!

Ook duiken kan je in Australië op verschillende plekken. Eén van de mooiste plekken is toch wel het Great Barrier Reef. Van een introductieduik tot volledige PADI-duikcursussen waarmee je je duikcertificaat haalt - het is allemaal mogelijk en zeker de moeite waard.

Backpacken in Australië

Er zijn veel routes die je meenemen naar de mooiste plekken van Australië. De goedkoopste manier van rondreizen is toch wel met de bus. Vooral Greyhound heeft een uitgebreid netwerk en biedt verschillende buspassen. Ben je met z'n tweeën, huur dan een campervan. Je hebt hiermee de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt.

Backpacken door Australië is extra leuk als je een groepsreis boekt, met een lokale gids. In een korte tijd zie je veel, ontmoet je veel nieuwe mensen en kom je op plekken waar je anders niet zult komen.

Wil je zelfstandig backpacken in Australië? Neem dan voldoende tijd en check onze inspiratieroute langs de populaire Oostkust bij het maken van jouw reisplannen. 

Beste reistijd

Australië ligt "down under" en de seizoenen zijn dus tegengesteld aan die van ons. Als het bij ons winter is, is het in Australië zomer. In het noorden kun je het beste buiten het regenseizoen reizen, dus van mei t/m november. Buiten het regenseizoen is het hier tropisch warm. De minste kans op regen in het zuidoosten heb je van september t/m december.

Hoogtepunten van Australië

Australië is perfecte bestemming om te backpacken. Je kunt er genieten van de grote steden zoals Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth en Adelaide. De oostkust is gevuld met geweldige stranden en biedt dus veel mogelijkheden om te surfen en duiken. Vooral Cairns, Byron Bay, Whitsundays, Surfers Paradise en Fraser Island zijn populair. En vergeet ook de outback van Australië niet met Ayers Rock als een van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de weg. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten in Australië

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?