{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

auckland-city-skyline-from-the-water-cover
auckland-city-view-biking-lane-sidebar

Reis naar Auckland - ‘City of Sails’

Reis naar Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, een derde van de totale bevolking woont namelijk in Auckland en omstreken. Auckland is gelegen aan twee havens: de Waitemata haven en de Manukau haven. De naam "City of Sails" heeft Auckland te danken aan de zeilcultuur die er heerst. Auckland, in Maori taal Tamaki-or-rau Maukau, is het druk bevolktste gebied op het Noordereiland. Daarom wordt vaak aangenomen dat Auckland de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is. Auckland is een stad met leuke bezienswaardigheden, reis dus zeker naar deze stad als je de kans hebt.

Vragen over een reis naar Auckland?

Activiteiten in Auckland

De haven van Auckland laat zien dat men in Auckland gek is op zeilen. Als zeilfanaat moet je hier zeker zijn geweest. Naast het bekijken van de enorme zeiljachten zijn er ook vaak zeilwedstrijden, zoals de America's Cup. Ervaar het zelf door een zeiljacht te huren of ga op dinercruise. Met een kleiner budget kun je zeillessen nemen of langs de eilandjes bij Auckland zeilen.

Bezienswaardigheden Auckland

De skyline van Auckland is herkenbaar door de 328 meter hoge Sky Tower. Overwin je hoogtevrees met de Skywalk en de Skyjump. Geniet bij de Skywalk van het uitzicht als je op 192 meter hoogte buitenom de Sky Tower loopt. De Skyjump gaat nog iets verder, je maakt een vrije val van 192 meter helemaal naar beneden. Of bekijk het prachtige 360 graden uitzicht vanuit de Sky Lounge. Je hebt ook een mooi uitzicht vanaf het hoogste natuurlijke punt van Auckland, namelijk Mount Eden (een uitgedoofde vulkaan).

Wat te doen in Auckland

De pittoreske wijk Parnell ligt iets buiten het centrum en is vanwege de authentieke Victoriaanse bouwstijl zeker het bezoeken waard. Pak er een terrasje of shop in de leuke boetiekjes. Als je wilt shoppen met een klein budget, dan moet je in Newmarket zijn. Je kunt er ook leuk naar het theater. K'Road (Karangahape Road) is de straat waar je een samensmelting van vele culturen vindt. Je kunt er heerlijk eten en goed stappen! Het is hip, hot en happening in de wijk Ponsonby. Er zijn toffe clubs en er is altijd wel een bar met livemuziek.

Beste reistijd Auckland

Je kunt Nieuw-Zeeland het hele jaar door bezoeken. Ook de stad Auckland heeft een aangenaam zeeklimaat. De zomers in het noorden van Nieuw-Zeeland zijn aangenaam warm en erg geschikt voor het strand. Het voor- en najaar leent zich perfect voor activiteiten tevens vanwege de verminderde drukte. In de winter zijn de dagen regenachtig en koud, maar ideaal voor backpackers met een kleiner budget. In de winter is het kouder en daardoor zijn sommige campings dicht, al blijven de grootste gewoon open.

Activiteiten in Auckland

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?