{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Christchurch in Nieuw Zeeland met KILROY
Reizen naar Christchurch in Nieuw Zeeland met KILROY

Reis naar Christchurch | Ontdek het Zuidereiland

Christchurch staat bekend als 'de meest Engelse stad buiten Engeland', wat je direct zult merken wanneer de grootste stad van het Zuidereiland bezoekt. De lokale bevolking houdt trots hun Engelse tradities in ere die werden meegebracht door de pioniers. Door de aardbevingen in 2010 en 2011 zijn er veel toeristische trekpleisters in Christchurch vernietigd, maar er zijn ook nieuwe bezienswaardigheden bijgekomen. Christchurch is een opwindende stad, die een combinatie biedt van een perfect uitgaansleven en heerlijke rust!

Vragen over een reis naar Christchurch?

Bezienswaardigheden in Christchurch

Veel gebouwen zijn door de aardbevingen onveilig geworden en moesten worden afgebroken. Hierdoor zijn er veel lege plekken in Christchurch ontstaan en dat vonden de inwoners van Christchurch maar niks. Met het Gap Filler Project worden deze plekken opgevuld met leuke hippe festivals, bijzondere projecten, stadstuinen en kunstprojecten.

SoMo, 'South of Moorhouse Ave', is een van de leukste en meest energieke gebieden van Christchurch. Hier vind je de wijk Addington, met ontelbaar veel bars, restaurants en leuke winkels. Ook voor livemuziek moet je in Addington zijn. Er is goed nieuws voor de rugbyfans: de thuisbasis van de Crusaders is in Addington.  

Het Venetië van Christchurch

De rivier de Avon stroomt door de schitterende parken en langs de gebouwen van de stad. Nestel jezelf eens lekker in een 'punter' om te genieten van de kalmte - een punter is een smalle platte boot die lijkt op een Venetiaanse gondel! Mocht je het romantische Venetië nog niet hebben bezocht, dan zou dit weleens het dichtst in de buurt kunnen komen!

Rondom Christchurch

Als je wilt surfen of gewoon uit wil waaien aan zee, ga dan eens kijken in het kustplaatsje Sumner. Liefhebbers van vissen vinden rondom Christchurch een aantal riviertjes om hun geluk te beproeven. Laat ook de kans niet onbenut om in Akaroa samen met dolfijnen te zwemmen. Het Zuidereiland biedt ook plaats aan veel van de Nieuw-Zeelandse brouwerijen, waarvan de meeste georganiseerde rondleidingen aanbieden met proeverijen en uitgebreide informatie over de verschillende biersoorten. 

Ontdek heel Nieuw-Zeeland

Als zin hebt om heel Nieuw-Zeeland te ontdekken, huur dan een auto of camper. Je reist in jouw eigen tempo en je bent geheel onafhankelijk. Er zijn legio kampeerplaatsen waarvan de meeste zijn gelegen in prachtig natuurschoon.

Als je het rijden liever aan anderen overlaat, dan kun je een hop-on/hop-off buspas kopen. Met de bus reizen gidsen mee die alles vertellen over hun land en helpen je graag om een goede accommodatie te vinden. De bus stopt bij alle interessante plekken op de route: vulkanen, gletsjers, prachtige stranden, regenwouden, historische Maori nederzettingen. Je mist dus niks!

Beste reistijd Christchurch

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is kouder dan het Noordereiland. Er zijn hier meer bergen, waar de temperatuur altijd iets lager ligt. Christchurch heeft een gematigd zeeklimaat. Rondom de jaarwisseling is het zomer en in deze tijd komt het eiland tot leven en is het weer erg aangenaam. Dit is een goede periode voor activiteiten als skydiven en bungeejumpen. Houd er rekening mee dat het hoogseizoen is en dat je auto’s, campers, bussen en accommodatie van tevoren moet boeken. Naast de zomer is het begin van de herfst ook een goede reistijd, deze zorgt voor een kleurrijk landschap maar ook voor wisselvallig weer.

Activiteiten in Christchurch

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?