{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met KILROY
Reizen naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met KILROY

Reizen naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland - het land van de lange witte wolk. Hier kan je je een flinke tijd vermaken! Ga op het Noordereiland van de relaxte stad Auckland via de Bay of Islands naar een van de thermische warmwaterbronnen in het vulkanisch actieve gebied rondom Rotorua. Ontdek de fascinerende Maori cultuur en de extreme activiteiten in Taupo om cultureel af te sluiten in de hoofdstad Wellington.

Naar het noorden van Nieuw-Zeeland?

Als je niet veel tijd hebt kun je de belangrijkste bezienswaardigheden binnen 8 á 10 dagen zien. Ben je gezegend met meer tijd, pak dan ook het meest oostelijke punt van het eiland mee en zie hoe de oceaan haar wilde golven op de hoge klippen werpt. Bezoek White Island en maak een hike op Mt. Egmont, Mt. Tongariro of een van de andere (actieve) vulkanen. Tijd om jouw batterij op te laden? Breng dan een bezoek aan een wijnstokerij in de Wairarapa regio en probeer de heerlijke lokale wijnen.

Bezienswaardigheden op het Noordereiland

Voor de actieveling is Nieuw-Zeeland een perfecte reisbestemming. Het land heeft een uitgestrekte kust (zo'n 14.000 kilometer) met mooie stranden waar je eenvoudig een surfboard huurt. Vooral Pahia en de Bay of Islands zijn een mekka voor zeilliefhebbers. Trek jouw duikpak aan en neem een kijkje onder de waterspiegel. Ook kun je hier prima terecht voor alle andere watergerelateerde sporten. Heb je geen zeebenen? Geen nood! Er zijn ontelbaar veel te gekke trektochten in en om de vele nationale parken. Ze variëren van een paar uur tot een paar dagen.

Houd je meer van een adrenalinekick? Ga dan naar Auckland en spring in het donker van de Sky Tower. In Taupo kun je in een schitterende omgeving bungeejumpen. Je kunt er voor kiezen om droog te blijven, maar als je die azuurblauwe rivier onder je steeds dichterbij ziet komen, wil je hem toch wel even aanraken voor je weer omhoog schiet…

Op jouw rondreis door het land vind je veel overblijfselen van de Maori cultuur. Rotorua is de plek waar je meer te weten komt over de eerste kolonisten vanuit Polynesië. Bezoek het culturele centrum, waar 's avonds een show wordt opgevoerd met dans, eten en oorlogsgeweld.

Wat te doen op het Noordereiland

Voor de shopaholics biedt Auckland een fantastische mogelijkheden om even helemaal los te gaan. In Wellington vind je de wat hippere en meer alternatieve winkels. Deze twee steden zijn ook het meest geschikt om je een avondje te vermaken. Je vindt er de beste restaurants, cafés en clubs. De Nieuw-Zeelandse keuken is een mix van Europees, Aziatisch en Polynesisch eten. Hierdoor is jouw (nieuwe) favoriete gerecht altijd wel ergens op de kaart te vinden. Geniet daarom van een lekkere maaltijd met daarbij een lokaal geproduceerd wijntje of biertje.

Rondreis op het Noordereiland

Nieuw-Zeeland heeft een nationaal bus- en treinnetwerk, maar er zijn ook enkele privémaatschappijen actief waarbij je makkelijk op- en af kunt stappen. Reis je over de weg, dan kun je wachten op een vertraging. Op een of andere manier zijn de 'kiwi's' altijd met de weg aan het werk! Toch is de auto of camper waarschijnlijk de leukste en makkelijkste manier om rond te trekken door dit schitterende land. Bovendien is de benzine hier niet zo schrikbarend duur als je gewend bent.

Accommodatie op het Noordereiland

Noordereiland is qua hostels goed voorzien. In de zomer is het echter wel aan te raden om van tevoren iets te boeken. Campings zijn er ook in overvloed. Veel nationale parken hebben vaak zelfs een officiële kampeerplaats. Het is daarom niet lastig een geschikte plek voor een camper te vinden.

Beste reistijd Noordereiland

Noordereiland herbergt een aantal klimaten van bijna subtropisch tot subpolair. In de regio Northland heerst een zeeklimaat met subtropische kenmerken. In de bergen op het Noordereiland is het veel kouder weer. In de nationale parken van Tongariro en Mont Egmont is het in de hoogstgelegen delen zo koud dat je hier in de winter kan wintersporten. Richting het zuiden van het Noordereiland verandert het klimaat langzaam in een gematigd zeeklimaat. Op sommige plekken zoals Cook Strait kan het wel erg hard waaien. De zomers in het noorden van Nieuw-Zeeland zijn aangenaam warm en erg geschikt om naar het strand te gaan. Het voor- en najaar lenen zich perfect voor (outdoor)activiteiten. In de winter zijn de dagen regenachtig en koud, maar ideaal voor de budgetreiziger.

Activiteiten in het Noordereiland van Nieuw Zeeland

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?