{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland met KILROY
Reizen naar het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland met KILROY

Reizen naar het Zuidereiland

Zowel in de zomer als in de winter is er op het Zuidereiland bijzonder veel te doen en te beleven. Het kan geen kwaad om jouw rondreis over het eiland van tevoren een beetje te plannen aangezien je soms frustrerend langzaam vooruit komt op de winderige bergwegen. Het is natuurlijk zonde om jouw tijd enkel aan reizen te besteden, terwijl er zoveel moois te zien en te doen is.

Wil jij naar het Zuidereiland?

Bezienswaardigheden op het Zuidereiland

Naast schitterende fjorden en gletsjers heeft het Zuidereiland onbeperkte mogelijkheden voor wintersport en extreme sporten. De bergen rondom Queenstown vormen 's winters een witte oase voor de fanatieke snowboarder of skiër. 's Zomers kun je hier terecht voor bungeejumpen, jet-boating en andere boottochten. Deze stad mag niet missen op jouw reis door zuidelijk Nieuw-Zeeland.

Tussen Christchurch en Greymouth kun je een van 's werelds meest spectaculaire treinreizen maken. Deze spoorlijn is niet alleen een goede verbinding tussen de oost- en westkust, maar ook het voorbij rollende landschap is waanzinnig mooi. En als je dan toch in Christchurch bent kun je (net als in Dunedin) gelijk even lekker relaxen tussen de statige oude gebouwen met hun goed onderhouden tuinen.

Wat te doen op het Zuidereiland

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland en heeft dan ook het grootste aanbod aan winkels en restaurants. In de studentenstad Dunedin vind je als budgetreiziger de perfecte kroegjes voor een avondje uit. Dunedin, Christchurch en Queenstown hebben allemaal een levendige uitgaansscene met een uitgebreide keuze aan cafés, clubs en podia met livemuziek. In de laatste twee steden kun je ook nog naar het casino.

De Nieuw-Zeelandse keuken is een mix van Europees, Aziatisch en Polynesisch eten. De meeste Nieuw-Zeelandse bierbrouwers bevinden zich in dit gedeelte van het land. Ideaal voor een middagje rondkijken en biertjes proeven! Ben je meer fan van wijn? Neem dan zeker een kijkje in de Marlborough regio.

Rondreizen over het Zuidereiland

Nieuw-Zeeland heeft een nationaal bus- en treinnetwerk, maar er rijden ook enkele privémaatschappijen rond. Je kunt hier makkelijk op- en af stappen. Dit is een goede optie als je niet al te veel haast hebt aangezien je af en toe onderweg even stopt om een van de vele bezienswaardigheden te bekijken. Het land is wat betreft hostels goed voorzien. In de zomer is het echter wel aan te raden iets van tevoren te boeken. Campings zijn er ook in overvloed, veel nationale parken hebben vaak zelfs een officiële kampeerplaats. Een plekje voor je camper is zo gevonden, vaak zelfs met stroom.

Beste reistijd Zuidereiland

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is kouder dan het Noordereiland. Daarnaast zijn hier meer bergen, en hoog in de bergen is de temperatuur ligt altijd iets lager. Door het variërende landschap is het klimaat ook erg gevarieerd. Rondom de jaarwisseling is het zomer en in deze tijd komt het eiland tot leven en is het weer erg aangenaam. Dit is een goede reistijd voor activiteiten als skydiven en bungeejumpen. Houd er in deze tijd rekening mee dat het hoogseizoen is, en dat je auto's, campers, bussen en accommodatie van tevoren moet boeken. Naast de zomer is het begin van de herfst ook een goede reistijd, deze zorgt voor een kleurrijk landschap maar ook voor wisselvallig weer. In de winter is het land koud, maar hierdoor in de omgeving van Queenstown wel een perfecte wintersportbestemming.

Activiteiten in het Zuidereiland

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?