{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reis naar de Iguazú watervallen in Argentinië met KILROY
Reis naar de Iguazú watervallen in Argentinië met KILROY

Reis naar de Iguazu watervallen - Heel veel water

De kracht en schoonheid van de Iguazu watervallen zijn ongeëvenaard. Het is dan ook één van de topbestemmingen die gewoonweg niet mogen ontbreken op je reis door Zuid-Amerika. De Iguazu watervallen bestaan uit een verzameling watervallen met een totale breedte van zo'n drie kilometer op de grens van Argentinië en Brazilië. Het is een natuurlijk wereldwonder met de meest overweldigende uitzichten.

Vragen over een reis naar de Iguazu Falls?

Een natuurlijk wereldwonder

In totaal zijn er zo'n 275 afzonderlijke watervallen die samen de Iguazu watervallen vormen. Het oorverdovende geluid van de watervallen hoor je al van kilometers ver. Wanneer je van boven recht in de 'Garganta del Diablo' (Duivelskeel) kijkt, begrijp je meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. De ervaring om zo dicht bij de rand van een waterval te staan wordt trouwens wel met een nat pak betaald. 

Puerto Iguassu

Aan de Argentijnse kant van de watervallen vind je het stadje 'Puerto Iguassu'. In de ontspannen atmosfeer van dit plaatsje kun je voor elk budget wel een geschikte accommodatie vinden. Het grootste deel van de toeristen is te vinden aan de Braziliaanse kant van de watervallen: 'Foz do Iguacu'. Met z'n 300.000 inwoners is deze stad een stuk groter. Als je je niet zo aangetrokken voelt tot de massa, kies dan voor de eenvoud en charme van Puerto.

Naar de Iguazu watervallen

De watervallen bevinden zich in een nationaal park. Je kunt op verschillende manieren je trip naar de watervallen regelen. Als je zelf gaat kun je gewoon een taxi aanhouden of op een bus stappen. Beiden zetten je voor de poort af. Hiermee heb je bovendien de vrijheid om je dag zelf in te delen.

Je kunt natuurlijk ook een excursie boeken bij je hostel of hotel. Vaak zijn deze arrangementen inclusief transport, een gids en toegang tot het park en de watervallen. Je reist vaak in een grote groep met mensen van alle leeftijden. Dit is een goede optie als je alles mee wilt krijgen van een gids die je de ins en outs van het park en de watervallen vertelt. 

Van twee kanten bekeken

Bekijk de waterval van twee kanten. Beide kanten zorgen namelijk voor een compleet andere belevenis van de immense watermassa. De Argentijnse kant biedt de mogelijkheid de watervallen van heel dichtbij mee te maken. Vanaf het viewpoint bovenop de 'Garganta del Diablo' voel je de kracht van dichtbij. Als je van een beetje avontuur houdt en het niet erg vindt om zeiknat huiswaarts te keren stap je op de speedboot die je letterlijk meeneemt tot onder de watervallen. 

De Braziliaanse kant biedt veruit de beste gelegenheid om de meest verbluffende foto's te maken voor thuis aan de muur. Waar je je aan de Argentijnse kant vooral op, onder, of over de watervallen begeeft, zul je aan de Braziliaanse kant voornamelijk het indrukwekkende totaalplaatje kunnen aanschouwen.
Welke kant beter is? Ach, waarom zou je kiezen?! Je bent niet voor niets helemaal hier naartoe gekomen: doe ze allebei!

Beste reistijd voor de Iguazu watervallen

Het park is het hele jaar open, maar elk seizoen heeft z'n charme. De beste tijden om de Iguazu watervallen aan te doen zijn het voorjaar en de herfst. De temperatuur is dan het meest aangenaam. In de zomer (december - januari) is het vochtig en heet. De temperatuur in de winter is goed te doen, maar er is duidelijk minder water waardoor het natuurgeweld iets mildere proporties aanneemt, maar nog steeds heel erg indrukwekkend is.

Activiteiten bij de Iguazu watervallen

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?