{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

bolivia-alpacas-mountain-nevado-sajama-cover
bolivia-girl-mountains-rocks-valley-sidebar

Reizen naar Bolivia – Kruis de meest extreme klimaatzones

Een reis door Bolivia staat bol van de contrasten en extremen. Het is soms moeilijk te geloven dat je nog steeds in hetzelfde land bent, van plakkerige vochtigheid in de jungle tot ijzige kou in de Andes. Ook de inheemse culturen, prachtige mensen en mooie routes maken Bolivia tot een uitermate geschikt land om rond te reizen. Kortom, reizen door Bolivia is een fascinerende ervaring, op een paar dagen tijd kruis je de meest extreme klimaatzones, van tropische valleien tot hoge, ijskoude bergtoppen. Ga backpacken in dit Zuid-Amerikaanse land Bolivia!

Kom langs voor jouw reis naar Bolivia

La Paz in Bolivia

Hoewel Sucre de officiële hoofdstad van Bolivia is, is de regering van Bolivia in La Paz gevestigd. La Paz is een fascinerende stad met zijn smalle en kleine straatjes, gevuld met verkopers van kleurrijke Boliviaanse handwerkjes en veelkleurige shawls, mutsen en handschoenen gemaakt van Alpacawol. La Paz is de hoogstgelegen “hoofdstad” ter wereld. De atmosfeer is dynamisch en de stad heeft een historische stad met vele musea.

Potosí

Potosí, de honderden jaren oude stad, staat op de erfgoedlijst van UNESCO en is een bezoek tijdens je Boliviaanse vakantie meer dan waard. De stad werd op het einde van de 16e eeuw de rijkste stad ter wereld door al het zilver, dat bijna uit de berg viel. Vandaag de dag is deze bron van zilver uitgeput en zijn de mijnen open voor toeristen. Het is een geweldige belevenis waarbij een lokale gids je meeneemt door de bergen en in de mijnen.

Vanuit Potosí kan je perfect doorreizen naar de in Bolivia gelegen 's werelds hoogste zoutvlakte: Salar de Uyuni. Hier zul je een oogverblindende ervaring opdoen, dus denk eraan: zonnebril mee!

Nationale parken in Bolivia

Parque Nacional Amboró is uitzonderlijk. Start je trip in Buena Visat village en kampeer onderweg op de meest prachtige plekken. Zelfs mensen die echt niks met kamperen hebben, zullen hier voor hun tentje zitten en genieten van de prachtige omgeving. Parque Nacional Madidi staat bekend om zijn enorme biodiversiteit. Het omvat zowel gletsjers van de Andes als vochtige regenwouden in de dalen en er zijn meer dan 1000 vogelsoorten te spotten!

Backpacken in Bolivia - Titicaca

Een andere legendarische bestemming voor backpackers is het helderblauwe Titicaca meer. Het is het hoogstgelegen, bevaarbare meer ter wereld. Het ligt tussen Bolivia en Peru en heeft maar liefst 36 eilanden. De Inca's hebben bij dit prachtige meer natuurlijk hun sporen nagelaten, evenals de Indianen die er nu nog leven.

Activiteiten in Bolivia

In Bolivia vindt je de meest uiteenlopende activiteiten terug. Ga white water raften in Yungas of ga het wild opzoeken in de Pantanal, of wandelen in Cordilleras. Voor de klimmers onder jullie, reis je het beste naar Bolivia in de winter, dan valt er minder regen. Ook voor wandelaars zijn er meer dan genoeg paden om uit te kiezen op grote hoogte; elk met uitzichten waar je te pas en te onpas stil van zult worden.

Rondreizen door Bolivia

De goedkoopste manier om naar Bolivia te reizen is via een ander Zuid-Amerikaans land. Om vervolgens Bolivia binnen te komen over land. Om op een avontuurlijke manier rond te reizen in Bolivia kun je op een goedkope truck springen en een stuk meerijden. Houd je van comfort, dan is de nachtbus wellicht een betere keuze.

Beste reistijd Bolivia

De beste reistijd voor Bolivia is van mei t/m september. Tijdens de andere maanden is het in Bolivia regenseizoen, dat begint in november en eindigt in februari. De gemiddelde temperatuur is het gehele jaar door 15 graden.

Hoogtepunten van Bolivia

Reis naar Zuid-Amerika en ontdek de prachtige nationale parken van Bolivia. Maak een trektocht door Parque Nacional Amboró en geniet van de bijzondere uitzichten. Maar vergeet ook de steden La Paz en Potosí niet, kom hier meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Bolivia. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten in Bolivia

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?