{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Chili met KILROY
Reizen naar Chili met KILROY

Reizen naar Chili – Het smalste land ter wereld

Reis naar Chili, het smalste land ter wereld. In de lengte vanaf Peru tot de straat van Magella is Chili wel 4300 km lang! Chili is met recht een land van uitersten. Terwijl in het zuiden het bepaald wordt door ijs, ligt in het noorden de droogste woestijn ter wereld. Met de Andes (9.962m) is dit ook het hoogste puntje van het continent. Pinguïns, walvissen, Chileense fjorden, de besneeuwde Andes, enorme droge woestijn en geweldige kustuitzichten zorgen ervoor dat vooral de outdoor liefhebbers dit land niet snel zullen vergeten.

Kom langs voor jouw reis naar Chili

Chili grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië, een bezoek aan Chili is dus uitermate geschikt voor een rondreis door verschillende ander Zuid-Amerikaanse landen. Geografisch gezien is Chili fascinerend, de oceaan aan één kant, de andere kant voornamelijk de Andes. Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. Dit is een levendige en moderne metropool met een bruisende economie. Wolkenkrabbers staan overal, een groot verschil met La Paz, Bolivia.

Backpacken in Chili

Tijdens je reis door Chili moet je zeker naar Chili's meest zuidelijk gelegen stad, Punta Arenas. Deze stad trekt veel toeristenschepen en Antarctica onderzoekers. De boten van Antarctic Cruises nemen je mee naar de pinguïnkolonie bij Otway Sound, waar ook veel zeehonden en walvissen rondzwemmen. San Pedro de Atacama, in het noorden van Chili, is een voormalig koloniaal dorpje vlakbij geisers, vulkanen, zoutvlaktes en meren. Eén van de droogste plekken ter wereld is de Atacama woestijn, een echt 'must see' op je rondreis door Chili. Ook kan je een tour boeken naar de Vallei van de Maan.

Parque Nacional Lauce is een immens groot park, met hordes lama's en alpaca's en ruim 100 soorten vogels. Aan de voet van de Payachata vulkanen ligt Lago Chungará, een van 's werelds hoogst gelegen meren. Hou je van fjorden? De Chileense zullen je niet ongeroerd laten, op de weg tussen Puerto Montt en Puerto Natales kan je er volop van genieten! Midden in de Atlantische oceaan liggen de Paaseilanden (Rupa Nui), 3700 km van het Chileense vasteland. De eilanden behoren tot de meest geïsoleerde plekken op aarde en hebben een mystiek imago. De grote beelden (genaamd Moai) vind je verspreid over het eiland.

Activiteiten in Chili

Parqua Nacional Torres del Paine is de populairste backpackbestemming, deze is het beste te bezoeken tussen december en maart. Een paradijs voor wandelaars, compleet met een goed wandelnetwerk en prima kampeerplekken. De afgelegen natuur is absurd mooi, een paar dagen hiervoor uittrekken is geen overbodige luxe.

Puerto Mont is een mooie plek om te verblijven tijdens je vakantie in Chili, vanaf hier kan je een trip maken naar Chiloe Island, of naar de National Parks om watervallen, meren en bergen te bekijken. Ook is het mogelijk een taalcursus te volgen in Chili.

Hoogtepunten van Chili

Chili is ideaal als je wil backpacken en rondreizen. Je vind hier mooie nationale parken waar je bijzondere wandelingen kan maken en dieren kan spotten. Ga op trektochten door de Andes of maak een dagtrip naar Otway Sound. Vergeet ook Paaseiland niet! Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten in Chili

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?