{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Suriname

Reizen naar Suriname met KILROY
Reizen naar Suriname met KILROY

Reis naar Suriname - Één van Zuid-Amerika's kleinste landen

In het noordelijk deel van Zuid-Amerika ligt het tropische Suriname. Een overgroot deel van Suriname is bedekt met oerwoud en is onderdeel van het Amazone regenwoud, hierdoor is het land erg dun bevolkt wat het aantrekkelijk maakt voor reizigers. Reis naar Suriname en vind de meest uitlopende soorten (bedreigde) diersoorten zoals de luiaard, rode ibis, jaguar, doodskopaapjes en de brulaap. Een reis door Suriname neemt je mee door wilde, ongerepte natuur en afgelegen gebieden.

Kom langs voor jouw reis naar Suriname

De flora en fauna van Suriname zal je niet teleurstellen, men zegt namelijk dat veel van de diersoorten in Suriname nog niet eens ontdekt zijn, recentelijk werden ere nog 25 nieuwe diersoorten ontdekt. Naast de tropen is ook de hoodstad Paramaribo het bezoeken waard.

Hoofdstad van Suriname - Paramaribo

Als je rondloopt door de zonnige straten van Paramaribo, kom je nog verschillende overblijfselen tegen uit de tijd dat Suriname een kolonie van Nederland was. Zo vind je er heel wat huizen in oud-Hollandse stijl en Nederlandse straatnamen en verkeersborden. Paramaribo kreeg voor het eerst de status als hoofdstad toen Suriname in 1975 onafhankelijk werd, maar werd al in het jaar 1640 gesticht door Franse kolonisten. Hierna was het kort in Britse handen, alvorens de Nederlanders het overnamen.

Vandaag de dag is de officiële taal nog steeds Nederlands, maar leven er verschillende culturen door elkaar. Dit hoor je ook aan de heerlijke Afro-Caribische muziek en de Jazz traditie die in Suriname leeft. Tijdens je reis door Suriname word je al snel besmet met het aanstekelijke ritme en 'good vibes' van de bevolking.

In Paramaribo vind je onder andere de grootste moskee van het Caribisch Gebied en de Petrus & Paulus Kathedraal. Deze kathedraal heeft de reputatie de grootste houten kathedraal ter wereld te zijn. Ga in Paramaribo verder lekker winkelen, ontdek de vele restaurants waar je van de lokale keuken met veel specerijen kunt proeven en geniet van de levendige sfeer die je in Paramaribo zult aantreffen.

Reizen door Suriname

Een reis door Suriname is een ervaring op zich. Het is niet de meest gemakkelijke reis en je kunt in je eentje lang niet overal komen, maar het zal je zeker niet teleurstellen. Wil je dieper de dichte jungle in gaan of verder de rivier op gaan, dan zul je vaak moeten reizen per vliegtuig of boot. Wil je het meeste halen uit je reis door Suriname, neem dan contact met ons op en wij zoeken het voor je uit.

Klimaat Suriname

Suriname heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur welke het gehele jaar door tussen de 26 en 29 graden ligt, dus vergeet je zomerkleding niet.

Activiteiten op Suriname

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?