{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Uruguay met KILROY
Reizen naar Uruguay met KILROY

Reizen naar Uruguay - Het verborgen geheim van Zuid-Amerika

Reizen door Uruguay is een nog unieke ervaring, Uruguay is een een goed verborgen geheim in Zuid-Amerika aangezien de meeste reizigers meer tijd besteden in de populaire buurlanden Brazilië en Argentinië. Reizen door Uruguay typeert zich door vele ontzettend mooie vakantieoorden en Uruguay is daarom een erg populaire vakantiebestemming voor de Zuid-Amerikanen zelf. Uruguay is een klein land met een groot hart. 

Kom langs voor jouw reis naar Uruguay

Bezienswaardigheden Uruguay - Montevideo

De hoofdstad Montevideo ligt aan de oever van 'de Rio de La Platas' en na maar 3 uur over de rivier, kom je terecht in de bruisende stad Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Montevideo heeft een van de meest mooie straten van Zuid-Amerika, Capital 18 de Julio en reikt helemaal van Plaza Independiza tot het oude gedeelte van de stad Ciudad Vieja. Een wandeling rond Tristan Narvaja en een enorme rommelmarkt bezoeken is een prima manier om je zondag aan te besteden.

Een absolute aanrader is de grote binnenmarkt in het oude havengebied Mercado del Puerto. Smakelijk eten, uitzichten, geluiden en de heerlijke geuren van de verschillende gerechten prikkelen je zintuigen. Een echte klassieker om te proberen zijn ‘Chivito’, een sappig Uruguayaanse biefstuk geserveerd met versgebakken brood. Asado, een ander lokale delicatesse, kan je het best eten bij de lokale bevolking van Uruguay in de achtertuin op een warme zomeravond.

José Ignacio

Niet ver van Punta del Este vandaan is het veel rustigere José Ignacio. Een oud vissersdorp dat nu een oase is voor rijke en beroemde mensen. José Ignicio is een uitstekende plaats voor relaxte avonden op het strand met een glas rode wijn en verder niks anders dan een uitzicht over de zee en een fantastische zonsondergang. De avond daarna afsluiten met een korte wandeling naar een goed restaurant voor een heerlijk gerecht met zeevruchten, maakt het helemaal perfect.

Wanneer je verder naar het noorden van Uruguay reist, in Cabo Polonia, is het verstandig een 4WD te regelen. Je begaat namelijk een reis terug in de tijd, zonder elektriciteit, telefoons of geasfalteerde snewlegen. Je rijdt door een eindeloos landschap met zandstranden en duinen die de horizon domineren. En dan hebben het nog niet gehad over de honderden zeeleuwen die liggen te zonnen op de rotsen.

Punta del Diablo

Vlakbij de Braziliaanse grens ligt Punta del Diablo. Een klein vissersdorp dat over de jaren heen steeds populairder is geworden onder reizigers. Je zult je hier zo thuis voelen door de vriendelijke lokale bevolking en door het gevoel van rust en harmonie. Het dorpje heeft leuke kleine huisjes langs de kliffen, lange stranden, prachtige golven en meer dan genoeg restaurants waar je uit kan kiezen. De perfecte avond start natuurlijk met een Caipirinha bij Cueva Luna, bij de Playa de Pescadores. Vervolgens kan je naar ‘El viejo y el Mar’ gaan waar je een schaal met de beste visvangst van de dag geserveerd krijgt.

Reizen door Uruguay

Wij raden je aan om een vliegticket naar Montevideo te boeken met meerdere tussenstops. Dit kan eventueel goedkoper uitvallen en zo heb je gelijk een mooi excuus om ook naar bijvoorbeeld Brazilië en Argentinië te reizen.
Je kan natuurlijk ook een auto huren in Uruguay, zo kan je gaan en staan waar je wilt en zie je veel van het land. Alhoewel er een goed ontwikkeld netwerk aan bussen is, raden we je toch aan om voor de vrijheid van de auto te kiezen. Om een idee te geven, avn Montevideo in het zuiden naar Chuy en de Braziliaanse grens in het noorden doe je er ongeveer 5 uur over.

Klimaat

Het klimaat is zacht met een gemiddelde temperatuur van 13 graden in de winter en tot 30 graden tijdens de zomermaanden.

 

Activiteiten in Uruguay

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?