{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


12 types die je tegenkomt tijdens het backpacken

12 types die je tegenkomt tijdens het backpacken

Ben je ooit één van de volgende types tegengekomen tijdens het reizen?

We hebben waarschijnlijk allemaal wel al eentje ontmoet. Het kan zijn in een hostel, op een avontuurlijke trip, het vliegtuig, het strand of in het midden van het regenwoud... Ze zijn overal! Iedereen mag dan wel uniek zijn, sommige stereotype reizigerstypes kan je gewoon niet vermijden. Hier zijn er 12 die wij al tegen het lijf liepen!

1. De gitaar-kerel

Guitar-duden

De gitaar zelf is niet echt het probleem. Wel zijn onbedwingbare verlangen om telkens opnieuw het enige riff of liedje te spelen dat hij kan. Na 'Wonderwall' er enkele keren door te rammen stopt hij meestal wel vanzelf. 

2. The bloedzuiger

Iglen

Ze lijken ongevaarlijk wanneer ze zich voorstellen, maar voor je het weet draag je ze mee als een hongerige bloedzuiger. Onzeker als ze zelf zijn, laten ze jou maar al te graag alles plannen om je vervolgens overal naartoe te volgen, wat je ook beslist. Ze passen ook snel en makkelijk hun eigen planning aan om je reisbuddy te worden. De enige manier om ervan af te geraken is om zelf helemaal besluiteloos te worden. Dan vinden ze wel snel iemand anders als gastheer/-vrouw. Je kan natuurlijk ook weglopen.

3. De betweter

Bedreviteren

Ze zijn overal al geweest, zeggen ze zelf, en uiteraard weten ze alles. Niets brengt hen echt nog onder de indruk. Ze weten wat je nog allemaal zeker moet meemaken, maar ook waar je volgende reis naartoe moet. Uiteraard praten ze enorm graag over hun eigen ervaringen en avonturen. Daar hoort natuurlijk een neerbuigend toontje bij. De tips zijn vaak goed, maar de manier waarop ze die geven mag gerust anders.

4.De hostel zwerver

Slasken

Ze zien eruit alsof ze al 10 jaar aan één stuk door reizen en al minstens even lang niet gedoucht hebben. Je vindt ze vaak terug in hostels waar ze het zichzelf enorm comfortabel maken. Ze houden ervan om hun rugzak inhoud over de vloer te verspreiden en de kans bestaat dat je er ééntje in je bed ontdekt bij het inchecken.

5. Aziaten

Asiatene

We hebben het hier uitsluitend over Aziatische backpackers. Gewoonlijk enorm vriendelijke, stil en een beetje verlegen. Blijven het liefst in kleine groepjes waarbij elk lid een enorm grote camera meedraagt. Moeilijk om mee in contact te komen, tenzij ze je zelf de weg komen vragen door heel zachtjes naar een kaart te wijzen. 

6. Amerikanen

Amerikanerne

Gegarandeerd de luidste en rumoerigste backpackers, ongeacht de setting. Je hoort ze van ver komen en doet er misschien goed aan gewoon uit de weg te gaan. Denken dat Noorwegen een stad is in Nederland en zien geen verschil tussen Colombia en Columbia. 

7. De alterno

De "alternative"

Er is er altijd wel eentje met dreads of een harem broek, maar meestal maken ze deel uit van een grotere groep. Zijn vaak samen te vinden met de hostel zwerver (zie nummer 4).  

8. De comazuiper

Den overstadig berusede

Mompelt veel, is luid en slordig en drinkt meer dan wie dan ook. Heeft zelden een idee wat te doen overdag. Verliest vaak geld, paspoort en dergelijke, maar geeft daar weinig om zolang het maar een geslaagde zuipavond is geweest. Valt zo goed als altijd in het verkeerde bed in slaap.

9. Altijd online

Alltid på nett

Zeer actieve reiziger. Doet alles behalve relaxen en genieten van wat zich voor zijn/haar neus afspeelt. Spendeert heel wat tijd aan chatten met vrienden thuis, verschillende statussen updaten, het nemen van selfies en alles documenteren wat 'share-waardig' is. Je vindt ze gewoonlijk achter hun tablet of aan het scherm van hun gsm gekleefd. Oei, je herkent jezelf toch niet?

10. Oude rotten

Old farts

Je wordt ouder maar blijft nog steeds trouw je leven leiden als een die-hard backpacker. Cool, maar soms moet je ook gewoon durven toegeven dat je beste dagen als backpacker reeds achter de rug zijn. Vertelt maar al te graag over hoe lastig het backpacken vroeger ging. 

11. De lovers

Elskerne

Deze tortelduifjes beseffen niet dat een handdoek of deken voor het stapelbed geen geluid isoleert. Iedereen weet wat ze op dat moment aan het doen zijn. Een nachtmerrie om mee op de kamer te belanden maar als je er boven of onder ligt word je wel lekker in slaap gewiegd. 

12. De schildpad

Skilpadden

Je ziet ze waggelen door de straat met een gigantische rugzak op de rug en een vrij grote op de buik. De schildpad leeft uit deze rugzak en is daardoor een echte 'reisrobot' geworden. Beschikt standaard ook over een indrukwekkend arsenaal aan gadgets. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?