{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


6 ongerepte natuurschatten in Zuid-Afrika

africa-south-africa-blyde-river-canyon

Verborgen parels ontdekken

Droom jij er van de meer verborgen plekjes van een bestemmingen te ontdekken? Hetzelfde geldt voor ons! Wij houden er van omgevingen te ontdekken waar je geen massa's toeristen tegenkomt en waar je ook de echte schoonheid van het land ontdekt. Op een plek aankomen waar je zo goed als alleen bent, geeft je toch een extra speciaal gevoel. Je bent natuurlijk nooit zeker dat je de enige op een locatie gaat zijn, maar dat maakt de locaties niet minder indrukwekkend. In Zuid-Afrika vind je nog verschillende ongerepte natuurschatten en indrukwekkende parken. Hieronder hebben we 6 plaatsen in Zuid-Afrika voor je opgesomd die jij aan je reisplannen kan toevoegen.

Jouw reis naar Zuid-Afrika plannen? Kom eens langs!

Dolphin Coast

Ongeveer 40 km ten noorden van Durban vind je Dolphin Coast, welke, de naam zegt het al zelf, gekend staat voor de grote hoeveelheid dolfijnen die je hier kan spotten. Ben je van plan een roadtrip langs de kust te maken, plan dan zeker hier een stop. Relax in het gezellige stadje Ballito, vlak aan de kust, en zorg er voor dat je zeker tijd hebt voor een bezoekje aan het strand. Een aanrader hier is Thompsons Bay Beach.

Uitkijk over Thompsons Bay in Zuid-Afrika

Valley of Desolation

250 km ten noorden van Port Elizabeth, midden in het Camdeboo National Park, bevindt zich dit natuurwonder. Van de top kijk je uit over deze meer dan 120 meter hoge verticale rotskliffen, die recht uit de grond lijken te komen. Als je geluk hebt, kan je hier ook de bedreigde Cape Mountain Zebra spotten. Deze rotsformaties zijn het gevolg van vulkanische activiteit en meer dan 100 miljoen jaar erosie. 

Het beste tijdstip om deze locatie te bezoeken is bij zonsopgang. Dus zorg ervoor dat je vroeg uit de veren bent en start je dag met dit indrukwekkende uitzicht over de Valley of Desolation. 

Klaar voor meer avontuur? Ga dan voor een hike in het Camdeboo National Park. 

Uitzicht over de Valley of Desolation in Zuid-Afrika

Meer weten over reizen naar Zuid-Afrika?

Tsitsikamma National Park

Van het ene indrukwekkende nationale park naar het andere. Als je van plan bent op een roadtrip in Zuid-Afrika te gaan langs de Garden Route (Tuinroude), dan kom je onderweg langs het Tsitsikamma National Park. De bekende Storms River Suspension Bridge vind je ook terug in deze omgeving.

Deze locatie is perfect voor de avonturiers op zoek naar actie. In de omgeving kan je verschillende activiteiten doen zoals ziplinen en kanovaren. Voor de echte kick, kan je ook bungeejumpen van de Storms River Suspension Bridge.

Rotskliffenin het Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika

Die Hel

Die Hel, of gewoon vertaald als 'De Hel', is een nog onaangeroerde vallei gelegen in de Swartberg Pass, in het zuidelijke deel van het land. De vallei is gelegen binnen in het Swartberg Nature Reserve, welke ook een UNESCO Werelderfgoedlocatie is. Deze plek is niet gemakkelijk bereikbaar, maar eens je hier bent zul je meteen verstaan waarom deze trip de moeite waard is. 

Deze plaats is ook gekend als de Gamkaskloof, maar zeg nu eerlijk 'De Hel' klinkt gewoon veel cooler.

Uitzicht over Gamkaskloof of Die Hel in het Swartberg Nature Reserve in Zuid-Afrika

Blyde River Canyon

Als je op zoek bent naar een van de spectaculairste uitzichten van heel Zuid-Afrika, ben je bij de Blyde River Canyon aan de juiste plek. Deze canyon is een van de meest spectaculaire gebieden die je kan vinden in het noordoosten van het land. De kloof is erkend als de grootste groene canyon ter wereld. Ondanks sommige toeristische plekken is het hier echt onwijs mooi!

Maak het uit voor jezelf op een van de verschillende indrukwekkende uitzichtpunten. De imposante Blyde River Canyon bevindt zich in het noordelijk deel van de Drakensbergen. Deze reusachtige kloof is ongeveer 26 km lang en heeft een gemiddelde diepte van 750 meter. Het is de tweede langste canyon van Afrika.

De canyon ligt niet zover van het Krugerpark vandaan en is het best te bereiken van Johannesburg. Als je in de buurt moest zijn, raden we je aan hier zeker te stoppen.

Blyde River Canyon in Zuid-Afrika

Buffalo Bay Beach

In een van de meest zuidelijke delen van Zuid-Afrika, ongeveer 5 km ten zuiden van de Garden Route (Tuinroute), vind je dit prachtige strand van Buffalo Bay. Het is de perfecte locatie om even te relaxen en je batterijen op te laden. Als je van surfen houd, dan zit je hier goed. Buffalo Bay Beach staat gekend voor zijn goede surfcondities.

Uitzicht over Buffalo Bay Beach in Zuid-Afrika

Meer info over reizen naar Zuid-Afrika

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?