{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


7 hoogtepunten die je niet wilt missen in Sri Lanka

7 hoogtepunten die je niet wilt missen in Sri Lanka | KILROY

Zet deze bezienswaardigheden op je bucketlist voor je reis naar Sri Lanka

In het zuiden van Azië, onder India, ligt Sri Lanka. Een prachtig eiland waar, ondanks haar kleine omvang, een heleboel verschillende bezienswaardigheden zich schuil houden. Denk aan bergen vol groene theeplantages, boeddhistische ruïnes, prachtige stranden en de heerlijke Sri Lankaanse cuisine. En dan hebben we het nog niet eens over het dierenrijk gehad... We hebben 7 dingen onder elkaar gezet voor je die je zeker niet mag missen tijdens je reis naar Sri Lanka.

Klaar om te gaan? Onze Travel Specialists zitten klaar om je droomreis werkelijkheid te maken.

Neem contact op

1. Bezoek Polonnaruwa

De ruïnes van de oude stad Polonnaruwa zijn werelderfgoed en daarmee een belangrijke toeristische attractie in Sri Lanka. De ooit bloeiende metropool is vandaag de dag leeg, maar nog steeds spannend om te verkennen met zijn prachtige gebouwen, parken en meren. Droom weg tussen oude tempels en ruïnes van het Koninklijk Paleis, de Publiekszaal en de Heilige Vierhoek; de meest geconcentreerde verzameling gebouwen in de hele oude stad. Absoluut een must see!

Sri Lanka Sacred Quadrangle Polonnaruwa

2. Beklim Sigiriya

In het centrale deel van het Matale District ligt Sigirya, een oude citadel die bovenop een nogal bijzondere rots is gebouwd. Het landschap is omgeven door prachtige tuinen, vijvers, grachten, steegjes en fonteinen. Na een duizelingwekkende klim kun je vanaf de top genieten van het geweldige uitzicht op ongeveer 200 meter boven de grond. Sigiriya is zeker een bezoek waard! Het is niet voor niets dat deze plek eén van de zeven werelderfgoedlocaties in Sri Lanka is.

Sri Lanka Sigiriya Rock

3. Treinrit van Kandy naar Ella

De beste manier om de wilde natuur en dramatische landschappen van Sri Lanka te ervaren, is op een treinreis van Kandy naar Ella. De spoorwegen werden aanvankelijk gebouwd om thee en koffie gemakkelijker vanaf de plantages in Colombo te vervoeren. Tegenwoordig is de route een absolute backpacker favorite. De reis duurt ongeveer 6 uur. En tijdens je reis zie je steile bergwanden, dichte bossen, watervallen en leuke lokale dorpjes aan je voorbijgaan. Leun achterover en geniet onderweg van al het moois dat Sri Lanka je laat zien!

Sri Lanka Ella Girl On Train

4. Nationaal Park Udawalawe

Udawalawe National Park staat vooral bekend om haar majesteuze inwoners: zo'n 200 wilde olifanten. Dit is de plek om oog in oog te staan met deze prachtige dieren die hier in een beschermde omgeving leven. Ga mee op een safari en je hebt ook kans om nog andere spannende dieren (zoals een luipaard) de spotten. Hup, op de bucketlist ermee!

Sri Lanka Udawalawe Reservoir Elephants

5. Dolfijnen en walvissen spotten

In het noorden van Sri Lanka ligt Kalpitiya, bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Kalpitiya biedt perfecte omstandigheden om dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke habitat te spotten En dat niet alleen; het 48 km lange schiereiland heeft ook fantastische stranden! Op een uur varen ligt het langste koraalrif van Sri Lanka, Bar Reef - een uitstekende stop om te gaan duiken of snorkelen!

6. Surfen in Ahangama

Sri Lanka staat ook bekend om haar goede golfen die op een surfboard kunt gaan bedwingen. Aan het strand bij Ahangama vind je een surfcamp geschikt voor alle surfniveaus waar een super chille vibe hangt. Een aanrader om even wat rust in je backpackreis in te plannen en een nieuwe skill te leren op reis!

Sri Lanka Arugam Bay Surfers At Sunset

7. Woon een ceremonie bij in Sri Dalada Maligawa

In de stad Kandy staat de boeddhistische tempel van Sri Dalada Maligawa, één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Sri Lanka. Het gerucht gaat dat de tempel een van boeddha's hoektanden bewaart, iets dat voor veel boeddhisten super heilig is! De tempel is versierd met met kleurrijke muurschilderingen en in de avonduren voeren rood- en witgeklede drummers een ceremoniële dans uit. 

Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth

Waar wacht je nog op?

Kun je na het lezen van deze 7 hoogtepunten niet wachten om op reis te gaan naar Sri Lanka? Wij kunnen je helpen bij het boeken van jouw reis. Alleen of samen met een groep internationale backpackers waarmee je gelijk al je ervaringen kunt delen. 

Start met plannen!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?