{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


8 Redenen om naar Cuba te reizen

waarom je naar cuba moet reizen

Wat mag je niet missen als je naar Cuba gaat?

Staat Cuba al op je bucketlist? Zo niet, dan wordt het zeker tijd om deze toe te voegen! Geen enkel land is zo authentiek en bijzonder als Cuba. De mensen, de kleuren, de muziek; een bestemming waarbij al je zintuigen getriggerd worden! Oke, Cuba staat niet bepaald bekend om het lekkerste eten, maar de rest maakt dit meer dan goed! Lees hieronder de 8 redenen waarom je zeker een keer naar Cuba moet reizen.

Wil je een reis naar Cuba plannen? Dan helpen wij je graag verder!

Bespreek je reisplannen met ons

Havana Cuba Man Playing Trompet Cover
Rondreis in Cuba
Wil je weten wat je allemaal nog meer kunt zien en doen in Cuba? Check dan eens deze rondreis voor nog meer inspiratie!
Het magische ritme van Cuba

1. Authentiek en bijzonder!

Dit is misschien meteen ook wel de belangrijkste reden om naar Cuba te reizen. Geen enkele bestemming is te vergelijken met Cuba. Als je in Cuba aankomt is het alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Je gaat er jaren terug in de tijd. Een wereld zoals wij die niet (meer) kennen; prachtige oude gebouwen, nauwelijks wifi-verbinding, geen grote ketens als de McDonalds en Starbucks, oldtimers in allerlei prachtige kleuren en hier en daar zelfs nog paard en wagen. Echt authentiek dus!

Zo is shoppen in Cuba bijvoorbeeld ook niet van deze tijd. Loop eens een winkel binnen, dan zul je je verbazen over wat je daar vindt, of beter gezegd; niet vindt. Hier zijn we gewend dat er ontzettend veel keuze is aan schoenen, tassen, kleding en zelfs levensmiddelen. Maar daar vind je in een winkel bijvoorbeeld maar één vitrine met één paar schoenen, één tas, en één soort shampoo. Meer keuze heb je niet. En het bijzondere is dat de mensen daar juist ontzettend blij zijn met wat ze hebben. Daar kunnen wij in de westerse wereld nog heel wat van leren!

reizen naar cuba

2. Fotogeniek

In prachtige steden als bijvoorbeeld Havana en Trinidad heeft ieder huis, ieder gebouw en iedere auto weer een andere kleur. Van knalroze tot zachtgroen, en dan allemaal nog in oude stijl. Het resultaat is een wirwar van prachtig gekleurde straatjes, die nog mooier worden door de oldtimers die overal rondrijden en geparkeerd staan. Vooral in Havana kun je met gemak zo’n 500 foto’s per dag schieten. Hier kun je je Instagram feed, je fotoboek of aftermovie wel mee vullen! Havana Vieja is een echte must see wanneer je naar Cuba gaat. Tussen de locals door de straatjes struinen; hier draait je camera overuren!

Tip: laat je rond zonsondergang over de 7 km lange boulevard ‘El Malecon’ in Havana rondrijden in een zogenoemde colectivo; oftewel een echte oldtimer taxi, maar dan het liefst wel met open dak, zodat je wapperend met je haren in de wind kunt genieten van de dagelijkse Cubaanse taferelen die hier langs de weg plaatsvinden. Gegarandeerd prachtige plaatjes!

zonsondergang cuba

3. De beste (en goedkope) mojito's

In Cuba drink je de beste mojito’s, en ook nog voor heel weinig geld. Ze zijn overal verkrijgbaar. En lust je geen mojito’s, dan zijn er genoeg andere heerlijke cocktails om uit te kiezen.

Voor de niet cocktail-drinkers; op Plaza Vieja in Havana vind je een bierbrouwerij/café waar je allerlei soorten huis gebrouwen bier kunt krijgen. Ook nog eens een hele gezellig plek om te zitten!

mojito in cuba

4. Prachtige stranden

Nog een reden om naar Cuba te reizen is voor de prachtige stranden! Wit zand, turquoise blauw water en veel palmbomen. Echt tropisch dus. De bekendste stranden vind je in badplaatsen als Varadero, Holguin en Camaguay, maar over het hele eiland vind je er ook minder bekende stranden, die zeker zo mooi zijn. En wil je zien hoe de lokale mensen vakantie vieren? Dan vind je op ca 20 minuten rijden van Havana het mooie lokale strand ‘Playa del Este’. Ook het bruisende Havana kun je dus combineren met wat stranddagen.

strand in Cuba

5. Dans de salsa

Door alle straten klinkt muziek. Nergens kunnen ze je deze dans beter leren dan in Cuba. Loop een café in, en je ziet de locals salsa dansen. Hier word je dan ook vaak meteen door een local uitgenodigd om mee te doen. Zorg er zeker voor dat je tijdens je reis door Cuba een keer heb meegedanst of minstens een keer bent gaan kijken. Als je je skills echt wil bijwerken, boek dan dus zeker een paar salsa-lessen!

salsa cuba

6. Overnachten in een Casa Particular

Ben je benieuwd hoe de locals wonen en leven? Dan is het echt een aanrader om tijdens je rondreis in een Casa Particular te verblijven. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met een Homestay. Je huurt dus een kamer bij mensen thuis. Op deze manier zie je veel meer van het echte Cubaanse leven, en kun je meteen je Spaans een beetje oefenen.

straatje cuba

7. De plek om Spaans te leren!

En voor wie echt Spaans wil leren; hoe leuk is het om dit te doen in een bruisende stad als Havana of Trinidad? Je kunt deze Spaanse lessen bijvoorbeeld ook combineren met salsa lessen, vrijwilligerswerk en/of leuke uitstapjes in de omgeving. Je reis door Cuba wordt een stuk leuker (én makkelijker) als je een woordje Spaans kunt spreken.

8. De beste sigaren vind je in Viñales

Cuba staat natuurlijk ook bekend om zijn sigaren. Iets wat je absoluut niet mag missen tijdens je rondreis door Cuba is het plattelandsdorpje Viñales in de provincie Pinar del Rio. Hier komen de beste sigaren ter wereld vandaan. Hier bevind je je ineens midden in de prachtige groene natuur en tussen de tabaksplantages. Hier zie je hoe de bladeren worden gedroogd, en gerold worden tot sigaren. Je kunt je sigaren dan ook het beste hier kopen; helemaal puur, en nog goedkoop ook! Wil je de groene omgeving van Viñales op een unieke manier verkennen? Ga dan paardrijden door de prachtige vallei, en maak tussendoor een stop om een bezoek te brengen aan één van de vele tabaksplantages. Een ervaring die je zeker niet mag missen!

Het is aan te raden om minimaal 1 nacht in Viñales te verblijven. Langs de hoofdstraat (en tevens ongeveer de enige straat) vind je ontzettend veel schattige gekleurde houten huisjes en casas de particulares, met allemaal een eigen veranda. Een hele fijne plek voor je verblijf in Viñales!

vinales cuba

Staat Cuba ook hoog op jouw bucketlist? We helpen je graag met het plannen van jouw reis!

Stuur een mailtje

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?