{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Australië met de bus - de goedkoopste manier om je vrij te voelen

Bus die stop maakt bij uitkijkpunt

Het perfecte slow-travel avontuur met onze 30-daagse buspas

Vroeger was de bus de goedkoopste manier van reizen. Tegenwoordig is het ook comfortabel, en de betaalbaarheid is niet veel veranderd. Voor plaatsen als Australië is het de perfecte manier om langzaam te reizen. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht. Gebruik het busnetwerk van Greyhound Australië en ontdek een nieuwe manier om een roadtrip te doen. Laat ons je meenemen langs een van de mooiste trajecten down under die je met de bus kan afleggen!

Aan de Oostkust: de schoonheid en het strand

De oostkust staat waarschijnlijk op je bucketlist voor Australië, en je hebt gelijk! Tussen Sydney en Brisbane vind je de beste stranden en surfplekken. Als surfen je ding is, stop dan zeker in Newcastle. Dit is de eerste plaats waar je kan uitstappen vanuit Sydney, je vindt er de populaire surfspots Newcastle Beach en Merewether Beach. Het zijn niet echt verborgen schatten, maar het is wel een goede manier om je kustavontuur te beginnen. Van Newcastle is het maar een paar haltes naar Port Macquarie, waar je Koala Hospital kunt bezoeken en kunt genieten van de schilderachtige kustweg. De volgende stop is Byron Bay (we slaan hier natuurlijk een paar stappen over, maar stap gewoon uit als je onderweg wat pareltjes vindt), een must-visit voor surfers, met geweldige golven en een relaxte sfeer. Bij Gold Coast en Brisbane stap je uit en geniet je van het grote stadsgevoel met de indrukwekkende skyline, gecombineerd met geweldige stranden zoals Surfer's Paradise.

Als je je kustavontuur wil voortzetten, mogelijk zelfs tot in Cairns, raden we je aan verder te reizen naar Airlie Beach. Dit is de toegangspoort tot de Whitsunday Islands, waar je kan genieten van de zon op een paar van de mooiste witte zandstranden ter wereld. Het is geen verrassing dat een deel van de film "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" hier is opgenomen. Als je zover bent gekomen, raden we je aan om Townsville te bezoeken, dit is de perfecte plek om the Great Barrier Reef te verkennen, met snorkel- en duikexcursies die regelmatig vertrekken. Het nabijgelegen Magnetic Island is een paradijs voor avonturiers, met veel wilde dieren (ja, zelfs koala's!) om te spotten en prachtige stranden om te verkennen. Voor een niet al te intensieve training raden we je aan om hier te gaan raften en paddleboarden. Tot slot is Mission Beach de perfecte plek om te ontspannen na je epische reis langs de prachtige oostkust van Australië. Met prachtige stranden, wandelingen door het regenwoud en de beste zeevruchten is dit de perfecte plaats om je avontuur af te sluiten. Als je nog niet klaar bent om naar huis te gaan, kun je terugkeren naar Townsville, vanwaar je in plaats daarvan naar het westen de Outback in kunt trekken!

Nationale parken en natuurlijke wonderen

Als je minder voor surfen bent en meer voor de natuur, overweeg dan dit alternatief voor jouw roadtrip aan de oostkust, terwijl je enkele highlights passeert. We starten in Noosa National Park, een natuurreservaat aan de kust met prachtige uitzichten, afgelegen stranden, natuurlijke meren en eucalyptuswouden. Het is de perfecte plaats om koala's te spotten tijdens je wandeling. Nadat je van Noosa genoten hebt, is het niet ver naar Fraser Island (niet ver voor Australische normen), dit is het grootste zandeiland ter wereld met zoetwatermeren en torenhoge duinen. Je kan hier een 4WD tour doen om de hotspots van het eiland te ontdekken, inclusief Lake McKenzie en het Maheno Shipwreck. Terug aan wal, in Hervey Bay, kan je de majestueuze bultruggen spotten wanneer ze van half juli tot november langs de kust trekken. Probeer onderweg naar de volgende stop (Whitsunday Islands), een omweg te maken langs Eungella National Park, waar de meeste vogelbekdieren leven. 

Wanneer je eenmaal bij de Whitsunday Islands bent aangekomen, een prachtige archipel van 74 eilanden met kristalhelder water en eindeloze stranden, kan je zeilen of andere watersporten uitproberen. De ideale manier om een andere kijk te krijgen op de eilanden en alle dieren die er leven. We zetten het zeeleven spotten verder tijdens de volgende stop in the Great Barrier Reef. Als een van de zeven natuurwonderen is het een must om te bezoeken. Ga duiken of snorkelen om de diverse onderwaterwereld te ontdekken. Je kan ook een vlucht over het rif nemen om de enorme omvang ervan te ervaren (bijna 2300 kilometer in totaal). Dat is moeilijk te overtreffen, maar je kent ons, we proberen het toch! Als laatste stop is het tijd om de oceaan achter te laten voor een compleet nieuwe omgeving, het regenwoud! Je bezoekt het Daintree Rainforest, een UNESCO Werelderfgoedlocatie waar enkele van de oudste tropische regenwouden ter wereld liggen en waar veel wilde dieren leven, zoals kasuarissen, boomkangoeroes en krokodillen.

Volg de foodies

Deze route brengt je langs de wijngaarden tussen Melbourne en Sydney en is een stuk korter, hierdoor kan je de route combineren met andere opties uit deze blog. Zet je schrap voor veel eten, drinken en cultuur! Start in Melbourne waar je heerlijke koffie kan proeven en gezellige brunchspots hebt zoals Workshop Brothers in South Bank. Drink van je koffie, geniet van de zon en neem het uitzicht van de stad helemaal in je op. Als je meer een fan bent van het drukke stadscentrum, probeer dan The Quarter in Degraves Street, dé perfecte plaats om mensen te bekijken. Zorg dat je na je brunch zeker de street art in de bruisende stad verkent en slenter wat door de iconische straatjes. De volgende stop is Yarra Valley, waar je de beste wijnen uit Australië kan proeven en een gastronomische ervaring beleeft. De volgende stop nadat je op de Greyhound bus zit is Albury, de thuisbasis van enkele van de meest verse producten van het land. Ga zeker naar de lokale marktjes om wat lekkere snacks op te pikken voor onderweg. Vanuit Albury kan je ook Beechworth bezoeken en wat van de kaas uit de regio en het lokaal gebrouwen bier proeven. Wanneer je Canberra bereikt, is het tijd voor actie, ontdek de hoofdstad van Australië met bezienswaardigheden zoals het parlement en het Australian War Memorial. Na wat sightseeing, kom je op Verity Lane market, waar je vrij goedkoop heerlijk eten kan krijgen van lokale bedrijven. De laatste stop op je route is Sydney, waar je bij de iconische Sydney Fish Market kunt genieten van de beste zeevruchten ter wereld, voordat je de Sydney Harbour Bridge beklimt voor een adembenemend uitzicht over de stad en de baai.

Het Outback avontuur

Als de Outback verkennen op je bucketlist staat, hebben we twee opties voor je, afhankelijk van waar je wil beginnen (of eindigen!).

Adelaide naar Darwin Route: Deze is voor de liefhebber van de minder bereisde weg. Deze Greyhound busroute van Adelaide naar Darwin is een episch avontuur dat je door enkele van de mooiste en meest afgelegen landschappen van het land voert. Begin in Adelaide en verken de nabijgelegen wijngebieden voordat je noordwaarts gaat naar Coober Pedy, bekend als de Opaalhoofdstad van de wereld. Van daaruit ga je verder naar het prachtige Uluru-Kata Tjuta National Park, de thuisbasis van de iconische Uluru-rotsformatie en adembenemende zonsondergangen. Hier krijg je het echte "laatste mens op aarde"-gevoel. Verder naar het noorden bezoek je de ruige Kings Canyon en verken je het Red Centre voordat je Alice Springs bereikt, waar je de Aboriginalcultuur kunt ervaren en meer te weten komt over de plaatselijke geschiedenis. Vervolgens ga je naar Katherine en verken je het prachtige Nitmiluk National Park voordat je uiteindelijk aankomt in Darwin, een levendige stad met een fascinerende geschiedenis en heerlijk eten en drinken. Het prachtige landschap maakt dit een avontuur dat je nooit zult vergeten.

Townsville naar Darwin Route: Onze tweede suggestie voor een reis door de Outback kan worden gecombineerd met het oostkustavontuur waarmee we deze blog begonnen. Je doorkruist het hart van Australië op de busroute van Townsville naar Darwin. Zoals we al eerder zeiden, is Townsville de belangrijkste haven naar het prachtige Great Barrier Reef. Overweeg zeker om hier te gaan snorkelen of duiken voordat je op de bus stapt. Vervolgens ga je landinwaarts naar Mount Isa, een afgelegen mijnstadje met veel geschiedenis. Verken van daaruit de prachtige Katherine Gorge en neem een duik in het kristalheldere water. Ga verder naar Litchfield National Park om de prachtige watervallen en wilde dieren te bekijken, voordat je noordwaarts naar Darwin rijdt.

Hebben we je geïnspireerd? Laat ons je helpen om er het meeste van te maken!

Wij zijn op de plaatsen geweest waar jij naartoe wil, zelfs de Australische Outback. Dus waarom vuur je je vragen niet af op onze Australië experts? Ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het beleven van de tijd van je leven. 

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?