Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptions

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Toon meer resultaten [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Toon meer resultaten [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Toon meer resultaten [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Toon meer resultaten [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Beste reiziger, door het Coronavirus zijn wij genoodzaakt om alle dringende gevallen eerst te behandelen. We zullen je via mail contacteren wanneer we je kunnen helpen

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. We streven er naar om je binnen de 2 werkdagen te antwoorden. 

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen.

Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen. 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Chat Contact
Contact Chat

10 vreemde en bizarre gerechten van over de hele wereld

dehli-india-chandni-chowk-cover

Ooit een tarantula gezien en gedacht "kom, we smijten die op de grill"? Nee? Echt waar?

Dat het proberen van de lokale keuken een belangrijk deel uitmaakt van reizen, daar zijn we het bijna allemaal over eens. Dat betekent dus enorm veel nieuwe smaakervaringen! Misschien kom je wel enkele van de onderstaande gerechten tegen op je volgende reis? Hopelijk is dat binnenkort – fingers crossed!

1. Tonijn oogbollen, Japan

Tonijn is een populaire vis in Japan. Zo populair dat zelfs de oogbollen gebruikt worden en je kan ze dan ook goedkoop terugvinden op de vele vismarkten. Ze kunnen gekookt worden en vervolgens gekruid met een beetje look of soja saus en citroen; zo maak je makkelijk een heerlijke snack! De smaak zou gelijkaardig moeten zijn aan die van octopus…

Si ja til Japan, reis med KILROY!

2. Gefrituurde tarantula, Cambodja

Wil je af van je spinnenangst? Waarom maak je er geen lunch van? Tarantula’s werden voor het eerst geïntroduceerd als voedselbron in het communistische Cambodja van de jaren 70, toen mensen niets te eten hadden en er hongersnood heerste. Tarantula’s frituren werd echter steeds populairder en vandaag kan je overal in Cambodja zo’n heerlijk gefrituurd spinnetje eten. Er wordt gezegd dat ze een beetje naar krab smaken.

Oppdag Kambodsja med KILROY!

3. Soep van miereneieren, Laos

In Laos kan je Gaeng Kai Mot Daeng bestellen. Dit is een soep gemaakt van mieren, de eitjes van mieren en een embryo. Het is normaal gezien vrij zuur, maar smaakvol, en zou een beetje naar garnalen smaken. Begint je maag al te knorren?

Dra på rundreise i Asia med KILROY!

4. Eland neus in gelei, Canada

Kunnen we je verleiden met een stukje eland neus? In Canada hebben ze ontdekt dat het een ware delicatesse kan zijn! Kook de neus met ajuin en wat kruiden, verwijder het haar en kook het nogmaals. Op die manier krijg je een lekker gerecht. Zeggen ze toch…

Studere i Canada med KILROY?

5. Larvenkaas, Italië

Mmm, larvenkaas! In Italië eten ze een kaas genaamd Casu Marzu, ook gekend als "rotte kaas". De Italianen gebruiken hiervoor beschimmelde Pecorino, gemaakt van schapenmelk. En die moet heel erg beschimmeld zijn! Als dat nog niet genoeg is, laten ze de kaas vervolgens enkele maanden in een donkere kamer liggen zodat vliegen er hun eitjes kunnen leggen en larven zich in de kaas kunnen ingraven en er hun uitwerpselen achterlaten. Zo krijgt de kaas haar erg scherpe smaak! Deze kaas is niet echt makkelijk te verkrijgen aangezien de EU ze verboden heeft vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn.

Oppdag verden med KILROY!

6. Duizendjarig ei, China

Hard of zacht gekookt? In China worden eieren bedekt met klei, as en zout vooraleer men ze enkele maanden laat liggen om de juiste smaak te krijgen. Na een tijdje wordt het eigeel helemaal groen en krijgt het een, laat ons zeggen, interessante geur.

Klar for å oppleve Kina med KILROY?

7. Maïsbrand, Mexico

Mexicanen genieten al eeuwenlang van een type schimmel die ervoor zorgt dat maïs zwarte en witte, tumor-achtige gezwellen gaat aanmaken. Ze noemen het huitlacoche en het zou een zoete, gerookte smaak hebben. Deze schimmel groeit in warme landen zoals Mexico en wordt in de meeste andere landen gezien als gewasschade. Een voordeel is dat het gezonde vitaminen bevat.

Oppdag Mexico med KILROY!

8. Gefermenteerde en gedroogde haai, IJsland

Oké, eerst en vooral heb je een haai nodig, liefst eentje die al dood is. Verpak hem, steek hem in een put, bedek hem met zand en rotsen en laat hem liggen voor ongeveer 2-3 maand. Daarna snijd je hem in stukken en laat je de haai nog enkele maanden drogen. Dit doe je best omdat haaienvlees giftig is. Het vlees eten zonder eerst het gif te verwijderen kan hetzelfde effect geven als alcohol drinken. Deze delicatesse wordt in IJsland hakarl genoemd.

På tide å planlegge din neste drømmereise?

9. Tentakels, Zuid-Korea

Sannakji maak je door een inktvis in verschillende stukken te snijden en rauw te serveren. Er bestaat heel wat discussie over de methode, maar het blijft een veelvoorkomend gerecht in Zuid-Korea. De inktvis leeft nog een beetje wanneer deze wordt opgediend en als je niet genoeg kauwt kunnen de zuignappen op de tentakels zich vasthechten aan de keel en je doen stikken. Voor ongeveer zes Koreanen per jaar is dit de doodsoorzaak. Kaakspieren oefenen is de boodschap.

Klar for rundreise i Asia?

10. Cavia, Peru

Cavia’s eten hoort er misschien wel wat raar uit, maar in Peru is dit al meer dan 5000 jaar doodnormaal! Peruvianen noemen het cuy en serveren het geroosterd of gefrituurd. Het vlees smaakt zoals kip of eend en het is zelfs één van de meest gezonde vleesgerechten die je kan vinden.

Opplev verden med KILROY!

Upcoming events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?