{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Burning Man Festival

Burning Man Festival in Nevada, Amerika | Reizen met KILROY

Burning Man Festival in Nevada (USA)

Over het Burning Man Festival

Op dit bijzondere festival, dat elk jaar rond eind augustus in de Black Rock Dessert (VS) wordt gehouden, tref je een bonte verzameling aan van kunstzinnige uitingen en feestende mensen. Iedereen mag zich kleden zoals hij wil en doen wat hij wil, hoe gekker hoe beter eigenlijk. Je kunt er niet met geld betalen, alles gebeurt op basis van ruilhandel. Verder zijn er weinig regels, behalve dan met betrekking tot geweld, het meebrengen van wapens, huisdieren en kampvuren. Er worden gigantische kunstwerken gebouwd, overal hoor je muziek en er zijn veel theaterachtige voorstellingen.

Burning man gaat eigenlijk gewoon een week lang, non-stop door. Je dient zelf een slaapplek te verzorgen (camper/ tentje), eten en drinken voor tenminste een week mee te hebben en wat goederen die je kunt ruilen. Bij het verlaten van het terrein, mag je helemaal niets achterlaten. Een bezoek aan dit festival zal voor iedereen een life-changing-experience zijn…

Regel alles op tijd | Bereid je goed voor

Mocht je behoefte hebben aan wat verandering in je leven en denk je dat dit festival je daarbij kan helpen, zorg dat je op tijd een kaartje koopt. Hoewel het festival niet heel snel uitverkoopt (aangezien het midden in de woestijn plaatsvindt en iedereen zelfvoorzienend dient te zijn), is het wel zaak tijdig een auto of een camper te reserveren en een vliegticket te boeken. Vooral campers zullen erg duur zijn indien je laat besluit te gaan boeken. De prijs van een camper zal sowieso een stuk hoger liggen dan wanneer je besluit met een auto en een tentje te gaan. Maar dat luxe niet altijd overbodige luxe hoeft te zijn zal je tijdens Burning Man snel merken. De woestijn is grillig en kent vele gevaren; stof stormen, extreme droogte, zeer hoge temperaturen overdag, kans op uitdroging en ijzige kou in de nachten.

Je dient ten aller tijden minstens een liter water bij je te hebben en ook wordt sterk aangeraden een gasmasker en een stofbril mee te nemen. Lees voor vertrek ook zeker even de Survival Guide op de website van Burning Man. Een andere aanrader, en eigenlijk een 'must', is het meenemen van een fiets. Een beachcruiser met brede banden, een goed slot en lampjes voor 's avonds is een van de beste vervoersmiddelen op het festival. In de brede straten die de verschillende kampen van elkaar scheiden, mogen behalve Artcars geen gewone auto's of campers rijden. Dus wil je niet alles lopen, koop of huur dan een fiets.

Themakampen

Je kunt besluiten met een vriend of vriendin naar Burning Man te gaan, maar je kan je ook aansluiten bij een themakamp. Op de website van Burning Man kun je zien welke kampen er zijn en kan je contact opnemen om je aan te bieden als vrijwilliger. Een themakamp dient niet alleen geheel zelfvoorzienend te zijn (inclusief stroomvoorziening), maar ook wordt er een extra bijdrage verwacht aan de 'samenleving'. Dit kan zijn in de vorm van kunst, muzikale optredens, theater of in de vorm van het gratis uitdelen van eten en drinken. Elke bezoeker is welkom in elk kamp. Je kunt zo de hele dag rondfietsen en drankjes en eten halen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Iedereen deelt alles met elkaar. Kijk niet gek op als je al fietsend door de woestijn, op een verlaten plek ineens een prachtige witte pianovleugel tegenkomt en iemand die cocktails uitdeelt, terwijl je een paar honderd meter verderop een zelfgebouwd Viking schip aan de horizon voorbij ziet trekken.

Burning Man Festival in Nevada | Reizen met KILROY

Black Rock City | Festivalterrein

Black Rock City, zoals deze tijdelijke samenleving in de woestijn ook wel wordt genoemd, wordt gebouwd in de vorm van een halve maan met het gigantische houten beeld van The Man als centrum. Het verbranden van The Man is niet alleen de traditionele afsluiter van het festival, hier is het ooit ook mee begonnen. Een houten beeld van zo'n 3 meter hoog werd in 1986 door een paar vrienden op een afgelegen strand bij San Francisco als vreugdevuur aangestoken. Omdat dit ritueel steeds meer toeschouwers  trok en het uiteindelijk verboden werd, besloot men het te verplaatsten naar de woestijn de woestijn en te combineren met een reeds bestaand, kleinschalig, festival. Nu trekt Burning Man zo'n 50.000 bezoekers uit de hele wereld.

Precies uitleggen wat Burning Man is en wat het met je doet is onmogelijk. Verwacht in ieder geval het onverwachte en dan nog zal je waarschijnlijk regelmatig met je mond open staan en met kippenvel rondlopen!

Burning Man, here I come!

Enthousiast geworden over het Burning Man Festival en wil jij er volgende keer ook bij zijn? Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis naar de Verenigde Staten. Maak voor het festival een toffe roadtrip, huur een campervan en boek voordelige vliegtickets naar de VS.

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?