{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De 15 hoogste bungeejumps ter wereld

activity-bungee-jump

De 15 hoogste bungeejumps ter wereld

Ben jij een echte daredevil en durf jij alles? Heb je geen last van hoogtevrees? Dat komt goed uit, want wij hebben de hoogste bungeejumps ter wereld voor je op een rijtje gezet. De top drie kun je alvast op video vanuit de luie stoel ervaren. Heb jij al eens een bungeejump gemaakt?

Wil jij graag op reis naar één van deze plekken?
Wij helpen je graag met het waarmaken van je hoogste dromen!
Contacteer ons

#1 Royal Gorge Bridge, Colorado, de Verenigde Staten (321 meter)

Deze brug in Colorado was 75 jaar lang de hoogste ter wereld. Je kunt er allerlei coole activiteiten doen, zoals deze hoogste bungeejump ter wereld. Deze sprong staat met stip op 1 met 321 meter en een vrije val van meer dan 10 seconden.

#2 Macau Tower, China (233 meter)

Als je van de Macau toren in China springt, zul je even niets meer horen van het drukke stadsleven van Macau.

#3 Verzasca Dam, Zwitserland (220 meter)

James Bond is je al voorgegaan in de film Golden Eye. Je springt zonder hulptouwen, maar volgens de experts is het onmogelijk tegen de betonnen wand van de dam te knallen.

#4 Bloukrans Bridge, Zuid-Afrika (216 meter)

Je kunt met de auto over deze brug rijden, maar je kunt er ook vanaf springen. Je bent omgeven door prachtige natuur wat deze bungeejump razend populair maakt.

#5 Europabrücke Bridge, Oostenrijk (192 meter)

Zoek je het iets dichter bij huis? Neem dan de afslag op de Brenner Autobahn als je door de Alpen rijdt. De bungeejump is omgeven door prachtige natuur, maar dan moet je wel je ogen open houden tijdens je vrije val van 10 seconden. Adrenalinerush gegarandeerd!

#6 Niouc, Zwitserland (190 meter)

Je bungeejumpt van een enorm hoge brug. Je moet een eindje lopen voordat je daadwerkelijk kan springen. Waar denk jij aan als je de aarde keihard op je af ziet komen?

#7 Altopiano di Asiago, Italië (175 meter)

Dit is de hoogste kraan waar je een bungeejump vanaf kunt maken. Verras je lover met een bungeejump, je kunt namelijk een tandemsprong maken met z'n tweetjes.

#8 Vidraru Dam, Roemenië (166 meter)

Tijdens het bouwen van deze hoge dam, zaten de bouwvakkers helaas niet vast aan een bungeejumpelastiek: er zijn hierdoor meer dan 80 bouwvakkers gesneuveld. Nu is het jouw beurt, maar dan mét elastiek.

#9 Kölnbrein Dam, Oostenrijk (165 meter)

Deze locatie is niet bijzonder om zijn hoogte, maar om de omgeving. De enorme dam is omgeven door de Alpen. Dit is de hoogst gelegen plaats ter wereld waar je kunt bungeejumpen.

#10 The Last Resort, Nepal (160 meter)

Meestal ga je flink ontspannen in een resort, maar niet in deze! Je springt van een brug in een ravijn met regenwoud en hoort de Bhote Kosi rivier onder je door stromen als je eenmaal naar beneden gaat.

#11 Ponte Colossus, Italië (152 meter)

Ponte Colossus bevindt zich tussen Turijn en Milaan. De sprong is van een enorme brug, vandaar dat deze brug Colossus heet. De snelheid van je vrije val ligt op 28 meter per seconde (meer dan 100 km/u) voor meer dan 4,5 seconden.

#12 Perrine Bridge, de Verenigde Staten (151,5 meter)

Je vindt veel bruggen over de Snake River bij Twin Falls in Idaho. Eens in de zoveel tijd mag je van de Perrine Bridge bungeejumpen.

#13 Kaivopuisto, Finland (150 meter)

Elk jaar heb je de gelegenheid een bungeejump te maken in Kaivopuisto in Helsinki. Het festivalterrein in Kaivopuisto is open tussen juli en augustus. Je keldert met een snelheid van 120 km/h naar beneden.

#14 Victoria Falls Bridge, Zambia (152 meter)

Met de adembenemende Victoria Falls op de achtergrond, ervaar je 111 meter of pure adrenaline (of angst, jij kiest...). Misschien kun je je tweede sprong met een back-flip maken?

#15 Nevis Highwire, Nieuw-Zeeland (135 meter)

Na een rit van 35 minuten (lees: veel tijd voor stress) kom je aan op de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland. Je zult een vrije val van 8,5 seconden boven de Nevis rivier in Queenstown maken.  

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?