{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De verborgen schatten van Costa Rica: onze zes favorieten

Aapjes die op elkaar liggen in Tortuguero National Park in Costa Rica

Vermijd de drukte en ontdek het Caribisch gebied en het zuidelijke gebied van de Stille Oceaan

Costa Rica is een geweldig land voor beginnende backpackers, omdat het veilig is en veel te bieden heeft. Voor iedereen is er wel iets om van te houden. Wildlife, avontuur, geweldige regenwouden en geweldige stranden, noem maar op! Hoewel veel toeristen naar de bekende hotspots in het land trekken, zijn er nog enkele verborgen juweeltjes te vinden die we niet voor onszelf willen houden. Laat ons je meenemen naar het Caribisch gebied en de Zuid-Pacifische regio's van Costa Rica. Beide bieden onvergetelijke ervaringen voor wie zich graag buiten de gebaande paden waagt.

costa-rica-surfer-palmtrees-cover
Costa Rica is letterlijk het paradijs
Costa Rica is een waar juweel, geen wonder dat het vaak beschreven wordt als het paradijs. Dit kleine land heeft een enorme natuurlijke schoonheid, van weelderige jungles en levendige wilde dieren tot prachtige stranden en kristalhelder water. Bovendien zijn de locals waarschijnlijk de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten en zijn ze erg trots op hun cultuur, eten en koffie. De pura vida levensstijl is overal! Maar het is niet alleen het landschap dat Costa Rica tot een paradijs maakt, het land heeft een stabiel politiek klimaat en een bloeiende economie, waardoor het een ideale plek is om te bezoeken of zelfs te wonen. Waarom niet ontsnappen naar dit tropische paradijs en het zelf ervaren?
Costa Rica

Ontdek de ontspannen sfeer van het Caribische gebied

Het Caribische gebied van Costa Rica is gelegen aan de oostkust van het land, grenzend aan de Caribische Oceaan. Deze regio is gekend voor de relaxte en verwelkomende sfeer, kleurrijke cultuur en prachtige natuurlijke schoonheid. De volgende drie spots zijn onze favorieten hier.

Girl looking out at a volcanic rock in Manzanillo, Costa Rica

Cahuita Nationaal Park: een utopie voor natuurliefhebbers

Cahuita National Park is een must-see voor iedereen die houdt van natuur. Met koraalriffen, witte zandstranden en weelderige jungles, is het park een toevluchtsoord voor allerlei wilde dieren, waaronder luiaards, apen en kleurrijke vogels. Je kan hier hiken, zwemmen in de oceaan en zelfs snorkelen of duiken om de koraalriffen en het onderwaterleven van dichtbij te zien.

Deserted beach in Cahuita National Park, Costa Rica

Het culturele paradijs van Puerto Viejo

Puerto Viejo is een kleine stad met een unieke mix van Afro-Caribische en inheemse culturen. Het stadje staat bekend om zijn bruisend nachtleven, heerlijke keuken en prachtige stranden. Je kan een fietstocht maken naar het nabijgelegen strand van Playa Cocles, surfen, paddleboarden of gewoon ontspannen op het strand met een koude cocktail in de hand.

Vlakbij Puerto Viejo ligt ook het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Dit is een beschermd gebied met een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder brulapen, toekans en zeeschildpadden. Met een gids kan je het regenwoud bezoeken en de dieren in hun natuurlijke habitat bekijken.

Colourful traditional restaurant in Puerto Viejo, Costa Rica

Tortuguero Nationaal Park

In de Noord-Caribische provincie ligt het Nationaal Park Tortuguero. Je vindt er het strand met de grootste broedplaats van de groene schildpad van het westelijk halfrond. Je ziet er hoe deze verbazingwekkende dieren hun eieren leggen of uit het ei komen (afhankelijk van de tijd van het jaar), maar alleen onder begeleiding van een ervaren gids om de dieren niet te storen.

Op elk moment van het jaar kun je de rijke biodiversiteit van Tortuguero verkennen tijdens een boottocht. Het park bestaat uit verschillende landschappen. Je vindt er regenwoud, moerassen en bossen met veel verschillende dieren die elk gebied bewonen. Als je geluk hebt, kun je apen, krokodillen, vogels en nog veel meer zien. Bezoek ook het charmante dorpje Tortuguero en kom meer te weten over de Caribische cultuur en geschiedenis van het gebied. Tortuguero National Park is een unieke bestemming waar je verliefd zult worden op de natuurlijke schoonheid van Costa Rica.

Turtles on a log in Tortuguero National Park, Costa Rica
costa-rica-surfing-beach-guancaste-cover
10 redenen waarom je van Costa Rica zal houden
Costa Rica is niet alleen een tropische favoriet in het hart van Midden-Amerika, maar biedt ook een ideale mix van activiteiten zoals surfen, duiken, snorkelen, canyoning en trektochten door de jungle. Het is een geweldige bestemming om te gaan backpacken. En als je nog meer overtuiging nodig hebt, zijn hier tien redenen waarom je verliefd zult worden op Costa Rica!
10 redenen waarom jij van Costa Rica zal houden

Doorgaan in de Zuid-Pacifische regio

De Zuid-Pacifische regio van Costa Rica is gelegen aan de zuidwestelijke kant van het land, grenzend aan de Stille Oceaan. Net zoals in de rest van Costa Rica, zal je hier prachtige stranden, weelderige regenwouden en watervallen vinden. Hier zijn een paar dingen die je hier niet mag missen.

Small village near Drake Bay in the South Pacific region of Costa Rica

Corcovado Nationaal Park: een ongerepte wildernis

Corcovado Nationaal Park is een van de meest biodiverse plaatsen op de planeet, met meer dan 500 boomsoorten, 140 soorten zoogdieren en meer dan 400 vogelsoorten. Je kan een begeleide tour doen om het regenwoud te ontdekken, wildlife te spotten en te zwemmen in een waterval om af te koelen na een dag van verkenning. Dieren die je hier kan vinden? Luiaards, verschillende soorten apen, toekans en met veel geluk zelfs jaguars!

Green lizard in Corcovado National Park

Bekijk de zeespeeltuin in het Marina Bellena Nationaal Park

Marino Ballena National Park is een nationaal park aan de kust dat bestaat uit een zandformatie van twee stranden die op elkaar botsen en zo een "walvisstaart" vormen. Het park herbergt een diversiteit aan zeedieren, waaronder bultruggen, dolfijnen en zeeschildpadden, en indrukwekkende mangroves. Je kan een boottocht maken om de wilde dieren van dichtbij te zien, of gewoon ontspannen op het strand en genieten van de zon en de afgelegen omgeving.

Whale Tail beach in Marino Ballena National Park in Costa Rica

Uvita Waterfall: een verborgen parel

Wist je dat er in Costa Rica meer dan 300 watervallen zijn? Ze zijn niet allemaal een bezoek waard, maar de Uvita waterval is dat zeker wel. Het is een prachtige waterval die gelegen is bij het stadje Uvita, vanwaar je een korte wandeling kan maken om hem te bereiken. Zwem in het koele, heldere water als je hier bent en neem een welverdiende pauze. De waterval is omringd door regenwouden en misschien spot je wel wilde dieren zoals apen en toekans op je wandeling om er te geraken. Win-win!

Uvita waterfalls and its lush green surroundings in Costa Rica

Wil je meer zien van Costa Rica?

Laat ons je daarheen brengen! Vertel over jouw droomreis en we helpen je om deze om te zetten in de realiteit. We laten je weten waar je naartoe moet en wat je best vermijdt, alsook insider tips die je wil voordat je op een vliegtuig stapt naar Midden-Amerika. Stuur ons een e-mail voor een afspraak via de knop hieronder.

E-mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?