{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Eilandhoppen in Thailand

Eilandhoppen Thailand | Krabi, Koh Lanta, Phi Phi en Phuket

Eilandhoppen Thailand | Krabi, Koh Lanta, Phi Phi & Phuket

Verken de eilanden in het zuidwesten van Thailand. Start in Krabi en reis via het strand van Railay naar het afgelegen Koh Lanta. Reis hierna door naar een paar van de mooiste stranden van Thailand, op Koh Phi Phi en eindig op het altijd populaire Phuket.

Krabi

Krabi ligt zo'n 800 km ten zuiden van Bangkok en wordt gezien als de poort naar diverse eilanden in de omgeving. De stad biedt een perfecte combinatie van mooie natuur, zon, zee en strand. Hoewel Krabi inmiddels ook ontdekt is door de massa, heeft het nog altijd een heel relaxt en authentiek karakter. Vanuit het dorpje Ao Nang pak je de boot naar de verschillende eilanden.

Railay

Nu je toch in de buurt bent, is Railay een goede plek om even te stoppen. Railey ligt tussen Krabi en Ao Nang en is een klein tropisch paradijsje. Door de enorme kalkstenen kliffen is het alleen toegankelijk per boot. Deze kalkstenen kliffen zijn een van de redenen waarom Railay populair is onder rotsklimmers. Een andere reden is dat er een relaxte en rustige sfeer hangt en je er hele mooie stranden vindt. Accommodatie is een mix van backpacker bungalows en luxe resorts.

Koh Lanta

Koh Lanta bestaat uit een paar eilandjes, waarvan Lanta Noi en Lanta Yai de twee grootste zijn. In Koh Lanta Yai strijken de meeste backpackers neer en is zo'n typisch eiland waar je terug blijft komen, keer op keer op keer. Plan je hier een paar dagen te verblijven? Dan kan het zomaar zijn dat je er ter plekke nog een week aan vast plakt. Koh Lanta is wat minder commercieel en populairder onder jonge reizigers dan Koh Phi Phi, maar ook hier vind je natuurlijk barretjes en feestjes. De locatie is vooral bekend onder duikers. Koh Lanta is een plek waar je tot rust kunt komen, want er is altijd wel een strand is waar je weinig mensen vindt. Relax, huur een brommertje en verken het eiland op je gemak.

Duiken op Koh Phi Phi
Wil je tijdens het eilandhoppen graag (leren) duiken? Ga dan duiken op Koh Phi Phi! Kies voor een beginnerscursus, cursus voor gevorderden of fundiving! Klik hieronder voor meer info.
Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is de superster van de Thaise eilanden, onder andere vanwege de film "The Beach" (opgenomen op Phi Phi Leh). Het bestaat uit diverse eilandjes, waarvan Phi Phi Don en Phi Phi Leh de grootste en meest populaire zijn. Phi Phi Don is het enige bewoonde eiland en hier vind je dan ook alle actie en accommodatie. Er zijn geen wegen en alles gaat er op een heel relaxt tempo. Wanneer je voor het eerst met de boot richting Phi Phi vaart, valt je meteen de schoonheid van de eilanden op. De mooie stranden op de voorgrond en de groene jungle en enorme rotsformaties op de achtergrond. Paradise!

Phuket

40 kilometer van de Phi Phi-eilanden ligt Phuket. Het is zonder twijfel de meest toeristische bestemming in het zuiden van Thailand en na je bezoek aan alle idyllische eilandjes misschien een beetje een anti-climax. Het is het grootste eiland van Thailand en is de grootste concurrent van Koh Samui, de toeristische trekpleister aan de andere kant van Thailand. De meeste reizigers komen naar Phuket voor de stranden, de barretjes en de vele resorts. Dit maakt het ook een duurdere bestemming dan de andere eilanden. Ben je aan het eind van jouw reis op zoek naar wat luxe, dan zit je goed in Phuket.

Vervoer tussen de eilanden

Het is door de vele veerboten en speedboten bijna onmogelijk om niet van het ene naar het andere eiland te varen. Veerboten gaan op geplande tijden en hebben vaste routes tussen de vele eilanden en Krabi. Reken op zo'n 10-20 euro voor een enkele bootreis tussen bijvoorbeeld Phuket en Phi Phi, of Phi Phi en Koh Lanta. Speedboten zijn sneller dan de veerboten, maar ook een stuk duurder.

Ben jij klaar om naar Thailand te vertrekken?

Ben je van plan om het zuidwesten van Thailand te bezoeken en te gaan eilandhoppen? Wij helpen je graag bij het plannen en boeken van jouw reis. Wij kunnen je onder andere helpen met vliegtickets, ho(s)tels, PADI duikcursussen, tours en excursies. Waar wacht je nog op?

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?