{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Ga de jungle in: geweldige ervaringen die je alleen vindt op Sumatra

Jonge orang-oetan hangt in een boom in de jungle op Sumatra, Indonesia

Sumatra is niet het volgende Bali. Maar als je houdt van natuurlijke wildernis, wildlife en op ontdekking gaan, is het een topbestemming!

Ontdek het prachtige Sumatra, een Indonesisch eiland vol jungles, indrukwekkende bergen en een levendige cultuur. Het is nog gespaard gebleven van het massatoerisme, wat wij vooral een voordeel vinden. Van orang-oetans in Bukit Lawang tot de traditionele dorpen in Batak. Ontdek samen met ons de schatten van dit betoverende eiland.

indonesia-piaynemo-viewpoint-cover
Indonesië en zijn vele, vele eilanden
Als archipel bestaat Indonesië uit meer dan 17.000 eilanden, waarvan er ongeveer 6000 bewoond zijn. Gek hè? De vijf grootste zijn Java, Sumatra, Kalimantan (Indonesisch Borneo), Sulawesi en Papoea. De hoofdstad en grootste stad is Jakarta (voorlopig althans, want Indonesië is bezig de regering te verplaatsen naar een nieuwe hoofdstad op Kalimantan). Indonesië heeft een gevarieerde cultuur, met meer dan 300 etnische groepen en meer dan 700 gesproken talen. De bevolking is overwegend moslim, maar er zijn ook een aanzienlijk aantal christenen, hindoes en boeddhisten. Indonesië staat bekend om zijn prachtige stranden, gevarieerde natuur en rijk cultureel erfgoed. Het is ook populair voor zijn tempels, traditionele dansen en heerlijke keuken.
Indonesië

Een tropische diamant in de ruige wildernis

Sumatra is een eiland vol natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit. In tegenstelling tot Bali, dat bekend staat om witte stranden en een bruisend nachtleven, biedt Sumatra een ander soort avontuur. Het eiland is zowel een thuis voor exotische dieren, zoals de Sumatraanse tijger en olifant, als voor traditionele dorpen waar je kan leren over de lokale klederdracht en keuken. Het is ook een droombestemming voor hikers, met zijn vele vulkanen, hot springs en watervallen. Als je zonder luxueuze resorts kan, biedt Sumatra een kans om te ontsnappen aan de drukte en een uniek avontuur te beleven. Volgens ons een must-visit bestemming voor iedereen die naar Azië reist.

Bovenop de natuurlijke schoonheid en de culturele ervaringen, staat Sumatra bekend voor zijn heerlijke lokale keuken. Het diverse landschap van het eiland, inclusief de bergen en de kustlijn, biedt een verscheidenheid aan ingrediënten en smaken. Hier kan je traditionele gerechten proberen zoals Nasi Padang, een gerecht met rijst en verschillende groenten- en vleesopties of Mie Aceh, een pikante noodle soep. Sumatra is ook de place to be voor koffieliefhebbers. Je vindt er enkele van de beste koffiebonen ter wereld, inclusief de bekende Sumatra Mandheling en Gayo variëteiten. Je kan een koffietour doen op een koffieplantage en leren over de traditionele methoden van koffie te laten groeien en verwerken. Hoe dan ook, je zal de culinaire kant van Sumatra zeker ondervinden.

Green mountains and Lake Toba on Sumatra, Indonesia

Lake Toba is bijzonder

Lake Toba is het grootste meer in Indonesië en het grootste vulkanische meer op aarde. Het is meer dan 100 kilometer lang, dus je kan je alvast voorstellen dat er genoeg te zien en te doen is. Huur een kayak om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken. Nadat je hebt gesport kan je een relaxerend bad nemen in één van de natuurlijke hot springs in Pusuk Buhit. Er zijn ook verschillende hikes in de buurt en genoeg dorpjes om het lokale eten te proeven.

Blooming rafflesia flower on Sumatra, Indonesia

Geheimen van de jungle

Ga naar het hart van de jungle en ontdek een adembenemende wereld vol tropische schoonheid en biodiversiteit. Verken de tropische regenwouden, waar torenhoge bomen en exotische planten voor een bladerdak zorgen en kleurrijke vogels en apen door de takken slingeren. Maak een wandeling om de olifanten en tijgers die in deze jungle wonen te proberen spotten. Bezoek de lokale gemeenschappen, en leer meer over hun traditionele manier van leven en hun cultuur. Als je geluk hebt zie je misschien een rafflesia bloem in bloei, één van de grootste bloemen in de wereld. Het is indrukwekkend om te zien, maar de geur van dit biologische wonder is minder de moeite.

Gelukkig zijn er nog andere dingen om te zien. Enkele van de beste plaatsen om de jungle te verkennen in Sumatra zijn Bukit Lawang, Berbak National Park en Leuser Ecosystem. Ieders van deze bieden unieke ervaringen en staan bekend om hun inspanningen voor natuurbehoud. 

Onze tip: Tangkahan!

Tanghakan is een verborgen schat in het hart van de jungle in Sumatra, gekend voor zijn weelderig groen en rijke biodiversiteit. Dit kleine dorp ligt verscholen in het Leuser Ecosysteem, een van de meest biodiverse plaatsen op aarde, en biedt bezoekers de kans om de schoonheid van de jungle te ervaren en tegelijkertijd de inspanningen voor natuurbehoud te ondersteunen. Bezoekers kunnen een duik nemen in de kristalheldere bergrivieren, op olifantentocht gaan of de jungle verkennen met een lokale gids. Je kan ook leren over de inspanningen voor natuurbehoud in het gebied, waar de lokale gemeenschap haar krachten heeft gebundeld met NGO's om de bedreigde Sumatraanse olifanten, tijgers en het Leuser Ecosysteem te beschermen. Daar bovenop kan je de traditionele manier van leven van de lokale gemeenschap en de prachtige waterval in het dorp verkennen. Tangkahan is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een bestemming buiten de gebaande paden met avontuur, cultuur en natuurbehoud in één pakket.

Sumatran tiger in the green jungle on Sumatra, Indonesia

Geschikt voor de actieve reiziger

Sumatra staat bekend voor zijn diverse landschappen en buitenactiviteiten, wat het een geweldige bestemming maakt voor actieve reizigers. In het westen vind je de perfecte surfspots en in het noorden kan je terecht om te duiken. Natuurlijk zijn er ook verschillende trekking mogelijkheden in de bovenvernoemde nationale parken zoals Bukit Lawang en Kerinci Seblat.

Enkele van de beste surfspots rond Sumatra: 

  • Mentawai Islands: De Mentawai eilanden liggen voor de westkust van Sumatra en staan bekend om hun constante golven en hoogwaardige surfspots. Enkele populaire spots zijn Lances Right, Macaronis en Telescopes.

  • Telo Islands: De Telo eilanden liggen voor de noordkust van Sumatra en bieden een verscheidenheid aan surfspots voor alle niveaus. Enkele populaire spots zijn Lance's Left, Bawa en T-Land.

  • Lakey Peak: Lakey Peak is een rifbreuk aan de zuidkust van het eiland Sumbawa, bekend om zijn lange, snelle en holle linkse golf.

 

Duiken in Sumatra:

De beste duikspots vind je rond Pulau Weh, een klein eiland aan de noordwestelijke kust van Sumatra. Het staat bekend voor haar excellente duikmogelijkheden. Het eiland bevindt zich in de Andaman Sea, die bekend staat voor zijn helder water, gezonde koralen en het diverse onderwaterleven. 

Enkele van de beste duikplekken op Pulai Weh zijn Rubiah Island, Gapang Beach en Iboih Beach. Allemaal plaatsen waar je tropische vissen, haaien en schildpadden vindt. In de populairste duikplaats, Sabang Bay, vind je octopussen, zeepaardjes en verschillende unieke diersoorten.

White sandy beach with small wooden board on Sumatra in Indonesia

Ontdek zelf de geheimen van Sumatra

Bij KILROY houden we van Indonesië. Het is betaalbaar, er vallen genoeg avonturen te beleven en het eten is geweldig. We kunnen geen reden bedenken om het niet te bezoeken, en Sumatra zou wel eens van de beste plaatsen kunnen zijn van allemaal. Wie kan het weerstaan om de bedreigde orang-oetans in hun eigen habitat te zien? Als je net zo enthousiast bent als ons, gebruik dan onderstaande knop om ons te contacteren en je eigen uitstap naar Indonesië te plannen.

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?