{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Thomas en Adriaan vertellen over hun droomreis!

Wereldreis route

Thomas en Adriaan vertellen over hun droomreis!

Thomas en Adriaan gaan samen voor een jaar op wereldreis. We vonden het zo'n toffe reis dat we hen eens gevraagd hebben hoe ze nou eigenlijk op het idee kwamen om deze route te gaan doen, wat ze ongeveer gespaard hebben en wat ze zoal nog voor te bereiden hebben voor ze echt gaan.

Wisten jullie voor het bezoek aan onze shop in Gent al precies welke route jullie wilden doen?

Thomas en Adriaan: "Alvorens we aanklopten bij KILROY hadden we zelf al eens goed nagedacht over onze reis. Al onze ruwe route van landen vastgelegd aan de hand van de zaken die we echt wilden zien (zoals Machu Picchu, Chinese Muur, Great Barrier Reef,...).

Voor de rest van de invulling stonden we open voor ideeën van jullie. Zo zijn er een aantal landen bijgekomen waar we eerst zelfs niet over nagedacht hadden maar nu er wel naar uitkijken om ze te bezoeken!

Hoe komen jullie aan deze route?

Adriaan: "Voor mij is het allemaal begonnen vanuit het gevoel van de mid-twenties-crisis. Dit gevoel is vooral te herkennen aan de reeds terugkomende vraag 'Waar ben ik mee bezig in mijn leven en wat wil nog allemaal bereiken'. Het antwoord hierop voor mij was een wereldreis maken.

Uit een eerste gesprek met Thomas bleek ook hij hiervoor open te staan. Vervolgens hebben we beiden voor onszelf een lijstje gemaakt van landen die we wilden aandoen. Daarbij komend heb ik reeds langer de 'droom' op alle wereldwonderen gezien te hebben. Met de geplande wereldreis ga ik er hiervan toch al een heel deel gezien hebben."

Thomas: "De route is eigenlijk een combinatie van onze beide voorkeuren. Adriaan wou zoveel mogelijk wereldwonderen zien en bij mij kriebelt het al heel lang om de wereld van de natuur te gaan verkennen. Uiteindelijk zijn we zo op een route uitgekomen waar we allebei enorm uitkijken naar alle landen die we gaan bezoeken."

Met nog 2 maanden voor jullie vertrek, wat moeten jullie nog allemaal voorbereiden in die tijd?

Thomas en Adriaan: "Alles wat echt belangrijk is (visums, inentingen, enz.), is geregeld. Alsook de reis op zich (route, vluchten, bustours) is grotendeels geregeld met dank aan KILROY. Wat we enorm appreciëren aangezien we allebei minder bekwame planners zijn!

De invulling van de reis zelf is eigenlijk (nog) niet voorbereid. We hebben over de loop van het jaar tussendoor voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden in te plannen en alsook reis ik niet graag volgens een op voorhand opgesteld plan. Dan hang je vast aan dat plan en als er wat fout loopt in het tijdsschema veroorzaakt dit stress. Ongepland reizen creëert vrijheid en verschillende mogelijkheden. Maar dit is uiteraard mijn idee over reizen, ik Thomas en Adriaan: "Alles wat echt belangrijk is (visums, inentingen, enz.), is geregeld. Alsook de reis op zich (route, vluchten, bustours) is grotendeels geregeld met dank aan KILROY. Wat we enorm appreciëren aangezien we allebei minder bekwame planners zijn!

De invulling van de reis zelf is eigenlijk (nog) niet voorbereid. We hebben over de loop van het jaar tussendoor voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden in te plannen en alsook reis ik niet graag volgens een op voorhand opgesteld plan. Dan hang je vast aan dat plan en als er wat fout loopt in het tijdsschema veroorzaakt dit stress. Ongepland reizen creëert vrijheid en verschillende mogelijkheden. Maar dit is uiteraard mijn idee over reizen, ik begrijp dat vele mensen hiervoor niet zouden kiezen."dat vele mensen hiervoor niet zouden kiezen."

Hoeveel hebben jullie in totaal gespaard voor deze reis?

Thomas en Adriaan: "Ons doel was om niet boven de € 20.000 te gaan. Maar met alles meegerekend (voedsel, verplaatsingen, kosten voor bezienswaardigheden,...) zullen we dit bedrag hoogstwaarschijnlijk overschrijden. Al hopen we natuurlijk van niet."

Hebben jullie tips voor mensen die nu over zo’n reis aan het nadenken zijn?

Thomas en Adriaan: "Al wie denkt om een wereldreis te ondernemen: doen! Hou er wel rekening mee dat er veel administratie mee gepaard gaat en dat de voorbereidingswerken (zoals inentingen enz.) wel wat tijd in beslag nemen. Dus begin er zeker op tijd aan! En zet zeker voldoende extra centen opzij want het bedrag wat je denkt uit te geven zal je waarschijnlijk overschrijden (hangt natuurlijk af van jullie route en nieuwsgierigheid om zaken te zien/doen).

Als laatste tip: passeer zeker eens bij KILROY. Zeer goede service en ze hebben geweldige ideeën om jullie verder op te vullen en te regelen!"

alt

Stel je eigen reis samen

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?