Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Slow travel: een gids voor beginners

slow travel met de trein

Heb jij de juiste slow travel mindset?

Kom je ook vaak volledig uitgeput terug van reis, terwijl je eigenlijk al moe was voor je vertrok? Het wordt stilaan tijd om dit tegenstrijdig reisgedrag vaarwel te zeggen en terug te keren naar de oorsprong van het reizen. Negeer de hedendaagse ideeën rond reizen, het jagen naar "likes" wat Instagram hotspots creëert en de vaak veel te lange to-do-lijstjes. Slow travel draait volledig rond leven in het heden en de meest authentieke ervaring beleven. Probeer het zeker eens uit en leer een volledig nieuwe manier van reizen kennen.     

Wat is slow travel?
Kiezen voor slow travel betekent je verbinden met je omgeving zonder over oppervlakkige zaken te denken zoals het creëren van coole posts voor social media. Denk niet aan wat nog komen moet, maar focus je op wat zich rond je bevindt en laat je helemaal onderdompelen in de omgeving. Bezoek lokale gemeenschappen, kleurrijke culturen, plaatselijke keukens en, het belangrijkst van allemaal, stel je open voor onbekende culturele ervaringen. Dit allemaal op een duurzame en verantwoordelijke manier. Klinkt als een echte hippie mentaliteit, toch zijn wij, en heel wat anderen, zwaar gevallen voor deze manier van reizen.

Zeg vaarwel tegen FOMO en vermoeidheid

De meeste onder ons voelen regelmatig het verlangen om erop uit te trekken. Jong, oud, avonturiers en strandtoeristen, iedereen gaat graag op reis. De laatste decennia is reizen zo toegankelijk geworden voor iedereen dat het plots een competitie lijkt. De invulling van je reis ligt vaak al vast voor je goed en wel vertrokken bent omdat een hele boel mensen je er steeds op attent maken wat je zeker niet mag missen! Dit brengt heel wat nadelen met zich mee: lange lijstjes met plaatsen die je niet mag missen, elke 2-3 dagen van locatie veranderen en die paniek wanneer je plan in het honderd dreigt te lopen. Als je plots begint te zweten weet je vast wel waarover ik het heb.  

Kwam je ooit thuis met een kapot lichaam en het surrealistische gevoel dat je eigenlijk helemaal niet op reis bent geweest? Dan is het misschien tijd om wat gas terug te nemen. Stel jezelf de vraag, reis je om een ervaring op te doen of om die ervaring met anderen te delen? 

two girls experts in slow travel

Waarom slow travel?

Kies je voor slow travel dan kies je ervoor jezelf volledig te verliezen in een nieuwe plek zonder enige verplichtingen. Klinkt relaxerend, maar eigenlijk is dit één van de fundamenten van onze moderne manier van reizen. Over de jaren heen hebben we dit aspect van reizen echter meer en meer naar de achtergrond verdrongen. Slow travel probeert dit proces tegen te gaan. Wat zijn nu de voordelen van slow travel?

Tijd om je batterijen op te laden
Reismoeheid, toeristenburnout, noem het wat je wil, de meeste onder ons hebben al iets gelijkaardigs ervaren en het is vaak niet aangenaam. FOMO (fear of missing out) zorgt ervoor dat we onze reizen helemaal volgepland zijn met veel te veel activiteiten en tussenstops. Je komt terug van reis met het gevoel dat je een vakantie nodig hebt. Kies je voor slow travel dan maak je dit niet mee. 

Word één met de omgeving 
Dankzij slow travel maak je sneller een betekenisvolle verbinding met de natuur en mensen die je omringen, alsook met jezelf. Laat die gids maar vertellen en ga waar je eigen nieuwsgierigheid je brengt. De perfecte manier om deze verbinding aan te gaan is door middel van vrijwilligerswerk, ofwel met dieren en natuur of met mensen in nood. Het geeft voldoening aan alle betrokken partijen en zal ervoor zorgen dat jij je altijd met die ene plek verbonden voelt.

Het steunt lokale gemeenschappen
Als je traag gaat, ga je lokaal. Verbreek je banden met het globale en focus je volledig op je connectie met de lokale gemeenschap. Je steunt niet alleen de plaatselijke economie maar leert ook de plaatselijke cultuur beter kennen. Win-win situatie!

Je reisbudget krijgt een boost
Wanneer je van de gebaande paden reist en de wereld tegemoet reist met een slow travel mindset kan je vrij goedkoop rondkomen. Hoe dan? Simpel gezegd, vermijd tourist traps en leef alsof je daar al je hele leven woont. Slaap een nachtje in een homestay, huur een appartement in een minder populair stadsdeel, ga naar de supermarkt en kook je eigen avondeten met lokale producten. 

guy with cap has joined the slow travel movement

roadtrip-volkswagen-t3-mintblue-cover
De leukste bestemmingen voor slow travel
Met onze Europese mindset zien wij Azië, Afrika en Zuid-Amerika grotendeels als de 'trage' delen van de wereld. Toch slagen we erin daar snel door te reizen en alle must-sees snel van ons lijstje af te tikken zonder iets echt op te nemen. Kortom, slow travel is een manier van denken die je op elke bestemming kan toepassen. Toch blijft het aanlokkelijk om de snelheid op te drijven eens de FOMO (Fear Of Missing Out) toeslaat. Een tip om dit te vermijden? Blijf chill vanaf het begin en spendeer iets meer tijd aan het opstellen van je planning. De platgetreden paden verlaten is al de helft van het werk. India, Indonesië, Laos, Brazilië, Mexico. Waar je ook wil, slow travel is mogelijk. In Europa is snelheid wel nog steeds van belang, maar de Balkan is wel een goeie startplek voor slow travelers. Traag openbaar vervoer en een laissez-fair attitude met een exotische randje. Wat wil je nog meer? Reis naar de Balkan met Interrail om van bij het begin je helemaal over te geven aan slow travel.
Doe hier de nodige Balkan inspiratie op!

Hoe doe je het - Het recept voor slow travel

Je hebt maar een paar hoofdingrediënten nodig als je voor slow travel kiest. De eerste stap is de slow travel mindset omarmen en je perspectief op reizen te herzien. Dit kan een uitdaging zijn, maar eentje die zeker de moeite waard is. 

#1 Vermijd lange lijstjes met bezienswaardigheden

We zeggen het opnieuw: het is onmogelijk om ALLES te zien op één reis. Reizen zou steeds moeten draaien om kwaliteit en niet kwantiteit. Maak je bucket list een pak korter en laat ruimte open voor een ongeplande verrassing. Deze bezorgen je meestal de beste reisherinneringen. 

#2 Leef lokaal

Reis met het openbaar vervoer, huur een fiets, loop verloren en ga uit het stadscentrum. Je zou kunnen stellen dat hoe trager je reist, hoe dichter je komt te staan bij de plaatselijke bevolking. Openbaar vervoer regelen en ander traag vervoer is waarschijnlijk de grootste moeilijkheid aan slow travel, maar oefening baart kunst!

#3 Daag jezelf uit 

Stap eens uit je comfort zone. Klinkt raar maar het is echt nodig als je aan slow travel wil doen. Word een ja-knikker, omhels het onbekende en geef je comfort zone een welgemikte trap voor haar kont. 

#4 Maak er een levenswijze van

Slow travel zou een alledaagse mindset moeten zijn, ook als je weer thuis bent en naar school of je werk gaat. Neem een stapje terug en kijk eens hoe vluchtig en snel je alles wil afgerond hebben. Net zoals bij slow travel moet je denken dat het niet draait om hoe snel je ergens geraakt, maar op de ervaringen die je meemaakt onderweg.

Aankomende evenementen

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wilt reizen en geef aan hoe lang je er wilt blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat je contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal één bestemming opgeeft.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal één bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil in een groep reizen met internationale reizigers

"Ik wil in een groep reizen met internationale reizigers"

"Ik wil met een auto of camper reizen"

"Ik wil met een auto of camper reizen"

Ik wil in toffe hostels verblijven

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op maat

Vertrekken vanuit:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Wie gaat er mee?

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op maat

Vertrekken vanuit:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Wie gaat er mee?

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?