{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Waarom jij moet overwegen om op working holiday naar Canada te gaan

Canada Tussenjaar Working Holiday - Banff National Park | KILROY

Laat het gewone leven los en spring in een nieuw avontuur

Wil je weg uit de dagelijkse sleur, maar laat je budget het niet toe om vele maanden rond de wereld te reizen? Of wil je ervaren hoe het is om in het buitenland met collega's van over heel de wereld te werken? Dan is een working holiday misschien wel iets voor jou! Wij leggen je uit waarom een working holiday in Canada een onvergetelijke ervaring is. 

 

Voordelen van een working holiday

Je vraagt je misschien af wat nu een working holiday eigenlijk is? De naam geeft het al weg, het is een periode dat je gaat werken in het buitenland. Dit kan gaan van twee maanden tot een volledig jaar. Tijdens een working holiday geniet je van de bestemming voor een langere periode, maar met het voordeel dat je jouw avontuur kan financieren terwijl je op je bestemming bent. Dit betekent dat je maar een relatief klein startbudget nodig hebt, omdat je ter plaatse geld zal verdienen. Het is de beste manier om alle seizoenen en vakanties in een land mee te maken, en perfect om aan slow travel te doen, zodat je de mensen en hun cultuur het best leert kennen. Word een echte local en ontwijk tourist traps en stereotypen over de bevolking en de cultuur. Terwijl je een deel van de tijd zal werken, heb je ook genoeg vrije tijd om het land te ontdekken. Daar bovenop leer je veel nieuwe collega's kennen, die er met hetzelfde doel zijn als jou: een onvergetelijk avontuur beleven. Klaar om vrienden voor het leven te maken?

Een working holiday is ook ideaal om met mensen van verschillende achtergronden en nationaliteiten om te gaan. Wanneer je gewoon bent aan de culturele verschillen zal je vooral veel plezier maken en enorm veel bijleren. De perfecte mix voor een onvergetelijk avontuur! En als je niet genoeg krijgt van internationale ervaringen, heb je alvast je professionele netwerk uitgebreid met mensen over de hele wereld.

Dingen om over na te denken

Zoals altijd zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat je je kan amuseren in elk land waar je voor kiest, moet jij zeker zijn dat het de juiste bestemming is voor jou. Je zal er tenslotte een langere periode doorbrengen. Als je één kans hebt om jouw perfecte tussenjaar waar te maken, moet je de juiste keuze maken. Wanneer je reist kan je altijd op een andere vlucht springen of je reis verderzetten in een ander land, maar bij een working holiday blijf je normaal op één plaats. Daarom raden we je aan om op voorhand goed onderzoek te doen. Klinkt dat erg saai voor jou? Dan maken we het misschien nog erger wanneer we vermelden dat er nog heel wat papierwerk bij komt kijken voor je visa, bankrekening en je belastingen. Maar geen zorgen, als je jouw working holiday bij ons vastlegt, dan helpen wij jou met alle praktische zaken en zorgen we ervoor dat alles vlot verloopt.

Wanneer je alleen naar een nieuw land reist, kunnen alle nieuwe indrukken best vermoeiend zijn. Daarbovenop nog eens gaan werken in een nieuw land, maakt het niet makkelijker. Het is niet ongewoon dat het in het begin best zwaar is, maar na verloop van tijd zal het lonen en zul je jezelf beter leren kennen. Wij vinden alvast dat de nadelen niet op kunnen tegen de voordelen, maar je moet goed nadenken of dit de juiste manier van reizen is voor jou.

Waarom Canada perfect is voor avontuurlijke reizigers

Waar denk je aan wanneer je een working holiday overweegt? Misschien welke job je gaat doen, waar je zal wonen en welke taal men er spreekt? Wij denken dat vraag één je bestemming is. Er zijn veel working holiday mogelijkheden waar je uit kan kiezen, maar heb je al eens aan Canada gedacht? Dit prachtige land heeft zoveel te bieden. Het is één van de landen waar de seizoenen enorm van elkaar verschillen.

In de winter zijn er overal besneeuwde bergtoppen. Reizigers van over de hele wereld trekken naar Canada om te genieten van wintersporten als skiën, snowboarden en zelfs ijsklimmen. Dit laatste is niet voor bangeriken, maar is toch een coole manier om de vele bevroren watervallen en gigantische ijsformaties van dichtbij mee te maken. Er zijn nog veel meer ijsactiviteiten, zowel voor mensen die van sport houden als mensen die het liever rustig aan doen. Canadese ijshockey matchen zijn hoe dan ook een geweldige ervaring. Probeer minstens één match mee te maken en neem deel aan de afterparty. Je kan ook zelf deelnemen aan een ijshockey match op de verschillende bevroren meren en vijvers, er zullen altijd enthousiastelingen zijn om te spelen. Bang om een blessure op te lopen? Probeer dan ijsvissen eens uit. Zelfs als je geen vis eet, is het hele proces van het boren van een ijsgat, de kleine vissershutten om je (min of meer) warm te houden en de spanning van wat er gevangen zal worden zeker een onvergetelijke ervaring. 

Tijdens de zomer is het heel anders. En daarmee bedoelen we echt een totale ommekeer. Temperaturen vliegen gemakkelijk tot vanboven in de 20 graden, alles komt in bloei en de buitenactiviteiten gaan door. Hiken, mountainbiken, klimmen en kajakken zijn enkele van de vele activiteiten in de warmere maanden. Je gelooft het misschien niet, maar er zijn veel stranden en surfplaatsen in Canada, vooral rond Vancouver Island. Wist je dat Canada met een totaal van 243.000 kilometer de langste kustlijn ter wereld heeft?! Kamperen bij een meer is een Canadese ervaring die je niet wil missen. Het is magisch om een nacht te spenderen in de natuur nadat je hebt gezwommen, van een barbecue hebt genoten en naar de sterren hebt gekeken.

Feest tijdens elk seizoen

Canadezen zijn gek op evenementen. Het hele jaar door proberen ze van elk seizoen het beste te maken. In de winter zijn er verschillende lichtfestivals, waarbij die in Montreal en Niagara niet te missen zijn. Meer dan drie miljoen lichtinstallaties verlichten de watervallen en verschillende locaties rond Niagara Falls zorgen voor een spectaculair schouwspel. Als je van gezellige winterevenementen houdt, dan is Winterlude in Ottawa iets voor jou. Een festival rond allerlei winterse activiteiten en cultuur. Je vindt er ijssculpturen, je kan er ijsschaatsen op de grachten en tuben op besneeuwde hellingen. De optredens en het heerlijke eten en drinken maken het helemaal af voor een geweldige dag vol winterpret.

Tijdens de lente is Calgary de place to be. Tijdens het eerste weekend van mei vindt het jaarlijkse Calgary International Beerfest plaats. Het is het grootste bierfestival in Canada, met meer dan 700 bieren van meer dan 200 brouwerijen. Er zijn seminars, proeverijen en workshops. Hét evenement voor echte bierliefhebbers!

Wanneer de zomer begint, kijkt iedereen in Canada uit naar 1 juli: Canada Day! Deze dag is wat 4 juli is voor de Verenigde Saten. Er is live muziek, parades trekken door de straten en iedereen is gelukkig. Er zijn ook verschillende muziekfestivals in de zomer waar je met je working holiday collega's kan gaan feesten. Onze aanbeveling: Osheaga in Montreal, een driedaags festival met muziek voor iedereen. Een geweldig festival om opkomende en bekende artiesten te zien optreden.

De beste plaatsen om erop uit te trekken tijdens je working holiday

Hier praten we niet over jobs. Laten we eerlijk zijn, het werk dat je zal doen is leuk, maar uiteindelijk is het een middel om een doel te bereiken. De locatie en het avontuur dat Canada te bieden heeft, is de hoofdreden dat we hier zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden, hier zijn enkele suggesties:

  • Whistler: De stad Whistler, net ten noorden van Vancouver, is de thuisbasis van een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. Elk winterseizoen komen er massa's toeristen naartoe. Whistler was een van de locaties voor de Vancouver Winter Olympics, je kan er dus vanuit gaan dat het een van de beste wintersport ervaringen biedt. Het is ook nog eens een prachtig gebied waar je volledig omgeven bent door besneeuwde bergtoppen. Er zijn ook veel plekken om aan sneeuwschoenwandelen te doen, zoals het Whistler Interpretive Forest, een leuke afwisseling van skiën en snowboarden. 

 

  • Banff National Park: Dit nationaal park is de thuisbasis van veel van de schilderachtige plekken die je vindt als je op Google zoekt naar Canadese natuur, met het beroemde Lake Louise als een van de belangrijkste trekpleisters. Maar er zijn nog veel andere mooie meren. Ga eens naar Minnewanka: een prachtig meer met een verborgen kant. Tijdens de negentiende eeuw was er een populaire stad met vakantieoorden waar veel toeristen naartoe kwamen. In 1941 werd een nieuwe dam gebouwd, waardoor het waterpeil steeg en de stad volledig onder water kwam te staan. Tegenwoordig kan je duiken naar de onderwater spookstad, die nog redelijk goed bewaard is gebleven. Niet zo'n fan van duiken? Dan zijn de Banff Upper Hot Springs misschien meer je ding. Deze geothermisch verwarmde bron bevat puur natuurlijk mineraalwater en is het hele jaar door lekker warm. Maar er is meer in Banff National Park dan alleen water. Je kan hiken of de kabelbaan nemen naar de top van de Sulfur berg voor één van de beste uitzichten over het nationale park. Wanneer je Banff bezocht hebt, rijd dan naar Jasper National Park via de 230 kilometer lange Icefields Parkway. De route tussen deze twee bestemmingen is één van de beste road trips ter wereld. 

 

  • Jasper National Park: Samen met Banff is dit één van Canada's beroemdste nationale parken. Het landschap is hier schitterend en je kunt hier wekenlang wandelen en klimmen. Jasper heeft een grote populatie aan wapiti herten, wat het een geweldige plaats maakt om deze te spotten. Maar er is nog meer wild. Rond Medicine Lake heb je de kans om zwarte beren te zien en in de valleien zijn elanden, wolven en coyotes te vinden. Wees altijd voorzichtig en volg de richtlijnen van het nationale park, want dit zijn natuurlijk wilde dieren. Maar zelfs als je geen dieren spot, zal je het geweldig vinden. Onze favoriete wandelingen zijn de trek naar Whister's summit en wandelen door de Maligne canyon. Dichtbij de laatste vind je ook Maligne lake, een van de mooiste meren in de buurt en perfect voor een namiddag kanoën. Altijd al willen wandelen op een gletsjer? Dan heb je geluk want Athabasca Glacier in Jasper National Park is één van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld. Je kan deelnemen aan georganiseerde "ijswandelingen" of een tour volgen in een "all-terrain bus" waar je tijdens de tour van de bus gaat voor een rustige wandeling op de gletsjer. 

 

  • Lake Louise: Hoewel het deel uitmaakt van Banff nationaal park, verdient het een eigen vermelding. Lake Louise is het absolute toppunt van mooie blauwe meren, en met een achtergrond van gigantische bergen en de Victoria Glacier begrijpen we waarom. Het ziet er uitnodigend uit om te zwemmen, maar het water wordt zelden warmer dan vier graden, dus zelfs Wim Hof zou aanraden om niet te lang in het water te blijven. OP het water tijd doorbrengen is een heel ander verhaal. Je vindt hier verschillende kajak- en kanomogelijkheden, waarbij je rustig kan genieten van het uitzicht. In de winter kan je dan weer ijsschaatsen op het meer of in de buurt ervan klimmen.

Waarom moet je een working holiday in Canada overwegen?

In deze blog hebben we je verschillende indrukken en ideeën gegeven over een fantastisch working holiday avontuur in Canada. Als je het nog niet zeker weet, laten we het dan zo samenvatten: als je jezelf beter wil leren kennen en een avontuur wil beleven, aangevuld met veel nieuwe ervaringen en vrienden, dan is een working holiday perfect voor jou! Het gaat erom een nieuwe levensstijl uit te proberen en tegelijkertijd iets van de wereld te zien. En als je van natuur, actief reizen, verkenning en winteractie houdt, dan weten we zeker dat je net als wij verliefd zult worden op Canada.

Tijdens de zomer is er voor iedereen iets te vinden. Je kan kanoën of kajakken op de vele meren en verschillende fantastische wandelingen maken. Heb je geen hoogtevrees? Dan moet je zeker klimmen of canyoning proberen! In de eerder genoemde meren kun je ook heerlijk zwemmen. Hoewel het water koud is, is het absoluut verfrissend na een lange wandeling. In de winter is Canada een totale sneeuwpocalyps, geweldig voor iedereen die van wintersport houdt. Sommige wandelingen veranderen in wondermooie landschappen vanaf dat het begint te sneeuwen. Nadat je dit hebt gelezen, ben je waarschijnlijk overtuigd dat een working holiday net wel of niet iets voor jou is. Zo ja, dan hoef je alleen nog maar te beslissen hoe lang je blijft!

Hoe ziet jou nine-to-five eruit?

Sta op tijd op, eet ei met toast voor ontbijt en ga vroeg naar de piste, zodat je kunt skiën voordat je dienst begint. Doordat je vroeg bent, heb je de piste bijna alleen voor jou. Een laatste rondje, en dan is het tijd om naar de winkel te gaan, waar je wintersporters en nieuwkomers helpt met het vinden van de juiste uitrusting. Na je shift ga je naar de bar om te poolen met je collega's en te genieten van een glas bier. Op je vrije dagen ga je er samen op uit om bevroren meren, bergen of ijsgrotten te verkennen. Of je kiest ervoor om je skills op de pistes te verbeteren. Maandag begin je weer aan een week vol plezier!

Enthousiast? Geweldig! Check onze Canada working holiday pagina om meer te weten te komen over de praktische info en hoe je kan beginnen. Op zoek naar een andere bestemming voor je working holiday? Bekijk het overzicht met alle working holidays

Klaar om te vertrekken?

Hulp nodig met je perfecte working holiday plannen, of kan je hulp gebruiken om te ontdekken of dit het juiste avontuur is voor jou? Kom dan eens bij ons langs! Wij beantwoorden al jouw vragen en helpen je op weg. 

CONTACTEER ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?