{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Working Holiday Nieuw-Zeeland

new-zealnd-sheep-mountain-cover

Working holiday Nieuw-Zeeland

Heb je zin om naar Nieuw-Zeeland te reizen en er wel wat langer te blijven dan een paar weken? Ben je tussen de 18 en 30 jaar, dan mag je werken tijdens je reis door Nieuw-Zeeland. Dit geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd wat geld bij te verdienen zodat je reisbudget wat langer meegaat. Ontmoet de locals en maak nieuwe vrienden tijdens een Working Holiday in Nieuw-Zeeland.

Met een Working Holiday visum beschik je over een verblijfs- en werkvergunning van 12 maanden. De meeste kiezen voor een combinatie van werken en reizen en blijven bijvoorbeeld op dezelfde plaats voor een aantal maanden vooraleer ze verder trekken en een nieuwe job zoeken op een andere plaats.  

Working Holiday Startpakket Nieuw-Zeeland

Het startpakketje voor een working holiday in Nieuw-Zeeland geeft je een optimale start van je avontuur en zorgt ervoor dat je de eerste dagen of week alvast goed doorkomt. Je wordt opgehaald van het vliegveld, afgezet voor de deur van je modern hostel en de eerste overnachtingen zijn alvast voor je geregeld. Het startpakketje is enkel beschikbaar voor diegene die hun avontuur willen starten in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Wat is er inbegrepen in het startpakketje:

 • 3, 4 of 7 overnachtingen met ontbijt in een slaapzaal of 2-persoonskamer in een modern hostel in Auckland
 • Advies over 'werken en reizen' in Nieuw-Zeeland
 • Een lidmaatschap bij 'NZ Job Search' gedurende 12 maanden waar je geweldige jobs kan vinden
 • Infosessie met NZ Job Search
 • Hulp bij het openen van een bankrekening en het aanvragen van je belastingnummer 
 • Reistips en advies voor Nieuw-Zeeland
 • Vodafone SIM-kort bij NZD 5
 • 1 uur gratis internet toegang 
 • Bewaring van je bagage - tot 1 maand gratis
 • 1 gratis drankje in de Globe Bar

Belangrijke informatie

Om te kunnen werken in Nieuw-Zeeland moet je beschikken over een Working Holiday visum. Dit visum is niet in het startpakket inbegrepen, maar kan je hier online aanvragen.

FAQ's Working Holiday Nieuw-Zeeland

Hoe lang is een Working Holiday Visum geldig in Nieuw-Zeeland?

Met een Working Holiday visum heb je een werkvisum voor maximaal 12 maanden. Heb je tijdens die eerste 12 maanden minimaal 3 maanden achtereen gewerkt in de agrarische sector (fruit plukken of schapen scheren bijvoorbeeld), dan mag je een aanvraag doen voor nogmaals 3 maanden. Op deze manier kan je dus maar liefst 15 maanden wonen, werken en reizen in Nieuw-Zeeland.

Hoeveel kost een Working Holiday visum?

Een Working Holiday visum voor Nieuw-Zeeland kost NZ$ 455 (verschilt van tijd tot tijd). Let op: dit bedrag wordt niet terugbetaald na je aanvraag. 

Wie kan een Working Holiday visum aanvragen?

Het visum kun je gemakkelijk online aanvragen. Je hebt hiervoor wel een VISA of Mastercard nodig. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

 • Jouw paspoort moet ten minste 3 maanden langer geldig zijn dan je geplande vertrekdatum vanuit Nieuw-Zeeland (dus de datum dat je NZ verlaat + 3 maanden)
 • Je moet tussen 18 en 30 jaar zijn
 • Voldoen aan de gezondheidseisen en gedragsnormen
 • Kinderen mogen niet mee
 • Je moet in het bezit zijn van een retourticket of de middelen hebben om er eentje te kopen
 • Je hebt nog nooit eerder een Working Holiday visum ontvangen (van NZ)
 • Je moet in het bezit zijn van de juiste (zorg)verzekeringspapieren

Hou verder in je achterhoofd dat werken in Nieuw-Zeeland niet je hoofdreden is voor de aanvraag van een Working Holiday visum. Reizen komt eerst, dan werken.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

In totaal is NZ$ 350 per maand, of NZ $4200 voor 12 maanden het minimum dat nodig is om in je eigen levensonderhoud te voorzien terwijl je in Nieuw-Zeeland verblijft. Een kopie van je huidige bankafschrift kan volstaan ​​als bewijs van de beschikbare middelen.

 

Kan ik een vaste baan krijgen met een Working Holiday visum?

Nee, dat is niet mogelijk (tenzij je tijdens je Working Holiday een werkvisum aanvraagt in een andere categorie en deze toegekend krijgt).

 

Mag ik Nieuw-Zeeland in- en uitreizen?

Ja, zolang je visum geldig is mag je Nieuw-Zeeland zo vaak in- en uitreizen als je wilt. 

Kan ik studeren in Nieuw-Zeeland met een Working Holiday visum?

Ja, met een Working Holiday visa kan jij 6 maanden lang studeren in Nieuw-Zeeland. Je kunt je inschrijven voor een of meerdere cursussen van een opleiding of studie van max. zes maanden.

Hoe kom ik aan een baantje?

Als backpacker is het niet altijd gemakkelijk om een (leuk) baantje te vinden tijdens je Working Holiday in Nieuw-Zeeland. Het is daarom verstandig om al van thuis uit te starten met je zoektocht naar een baan. Op deze website vind je een overzicht van backpacker jobs.

alt

Stel je eigen reis samen

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
3. Wij kijken naar je wensen, nemen persoonlijk contact met je op en maken jouw droomreis samen met jou op maat.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?