{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Trektochten Kilimanjaro

Beklim de Kilimanjaro
Beklim de Kilimanjaro

Beklim de Kilimanjaro - Voor een extreme uitdaging

Hou jij van extreme uitdagingen? Dan is het beklimmen van de bijna 6000 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania iets voor jou! De Kilimanjaro is Afrika’s hoogste berg, aan de top voel je ongetwijfeld de voldoening van je extreme prestatie op de Uhuru Peak. Geniet van de schitterende vergezichten en de bizarre landschappen onderweg. Je trek over deze dode vulkaan kan variëren van vijf dagen tot twee weken. Je bepaalt zelf je route, je tijdschema en het niveau van de Kilimanjaro trek. Onthoud wel dat de klimming van de Kilimanjaro niet eenvoudig is, dus bereid je daarom goed voor op één van de meest avontuurlijke hikes in Afrika. Een ervaring om nooit te vergeten!

Kom eens langs voor jouw droomtrip naar de Kilimanjaro

Kilimanjaro National Park

De Kilimanjaro wordt in het Swahili ook wel "De Glinsterende Berg" genoemd. Op een hoogte van 5895 meter vind je dan ook op elk moment van het jaar een met sneeuw bedekte top. Om de top te bereiken gaat je trekkingstocht eerst door een stuk savanne en tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van de grote hoeveelheid onbekende flora en fauna. Op zo'n 2000 meter hoogte - vlak boven de boomgrens - betreed je officieel het Kilimanjaro National Park. Met de prachtige uitzichten ontdek je snel waarom dit park in Tanzania haar plaats op de UNESCO-werelderfgoedlijst heeft verdiend!

Kies je route

Er zijn vele routes beschikbaar wanneer je de Kilimanjaro beklimt. De bekendste is de Marangu route. Omdat deze het minst zwaar is, wordt deze ook wel de "Coca Cola route" genoemd. Je kunt deze in 5 dagen afleggen. De Machame route is een goed - minder druk -  alternatief en staat ook gekend als de “Whiskey route”. Deze trek neemt een dag meer in beslag en geeft je zo wat meer tijd om aan de omstandigheden te wennen. Bovendien ben je flexibeler in je tempo tijdens de trek naar boven. Voor de meer ervaren hikers is er de Lemosho route. Hopelijk ben jij één van de gelukkige die thuis schitterende foto’s kan laten zien van de Uhuru Peak, 6 kilometer boven zeeniveau.

Hoogteziekte

Hoogteziekte komt regelmatig voor bij het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania. Door een gebrek aan zuurstof op grote hoogte kun je flink wat last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid. Sommigen kunnen zelfs niet meer stoppen met overgeven. De beste (en vaak enige) remedie is afdalen. Helaas is hoogteziekte niet te voorspellen. Het is gelukkig wel mogelijk om het risico te beperken. Neem voldoende tijd om te wennen aan de grote hoogtes van de Kilimanjaro en ontspan.

Voorbereiding

Ter voorbereiding is het een goed idee om een kortere hike te maken op, bijvoorbeeld, Mount Kenya of Mount Meru. Beide bergen kun je zien vanaf de 'Kili'. Met deze voorbereiding kan je al vroeg kennis maken met je uiteindelijke doel: de besneeuwde top van de Kilimanjaro! Vraag verder goed rond welke uitrusting je nodig hebt voor jouw trek op de Kilimanjaro. Hierbij zijn goede wandelschoenen een must. Tenslotte beklim je een 6000 meter hoge berg.

Na de uitputtende beklimming van de Kilimanjaro is het Amboseli National park de ideale plek om in een tentenkamp te genieten van het uitzicht op de berg waar je zoveel zweetdruppels hebt achtergelaten.

Uhuru en meer

Vanaf de Uhuru Peak op Mount Kilimanjaro kan je de gehele omgeving zien. De uitgestrekte vlaktes en lichtglooiende landschappen van Kenia en Tanzania zijn oneindig. Op de pagina’s van Kenia en Tanzania kun je ook nog eens bekijken hoe je jouw reis in dit interessante gedeelte van Afrika nog even kunt verlengen.

Beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen

Het is het gehele jaar mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. De klimcondities zijn het beste in de maanden januari t/m maart en juni t/m oktober. In november en december is er kans op regen en sneeuw. In april en mei is het regenseizoen in Tanzania.

Waarom de Kilimanjaro beklimmen met KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wilt iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van te voren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Alle trektochten in Kilimanjaro

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?