Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Vrijwilligerswerk met mensen

volunteering-african-kids-cover
volunteering-asia-thailand-kids-water-sidebar

Vrijwilligerswerk met mensen

Er zijn verschillende manieren waarop je een samenleving kan helpen: het bouwen van klaslokalen, lesgeven, milieuprojecten en meer. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als je flexibel, open-minded en proactief bent. Werk als een vrijwilliger voor de lokale gemeenschap en help mensen in het buitenland samen met andere jongeren.

Vrijwilligerswerk doen? Kom eens langs!

Werk als vrijwilliger in een lokale gemeenschap

Bij KILROY boek je reizen naar verre landen. In Afrika en Azië leven veel mensen onder de armoedegrens en wij beseffen dat je op deze bestemmingen veel meer kunt doen dan alleen reizen - namelijk vrijwilligerswerk.

Er wordt vaak niet aan de basisbehoeften, zoals onderdak, schoon water en eten voldaan. Kinderen kunnen zich niet goed ontwikkelen als er geen goed onderwijs of gezondheidszorg is. Door middel van maatschappelijk werk kan jij een steentje bijdragen.

Als je graag als vrijwilliger met kinderen wil werken kan je op verschillende plaatsen terecht. Denk aan verschillende vrijwilligersprojecten met kinderen in Afrika, Azië of Zuid-Amerika.

Bij vrijwilligerswerk in het buitenland met mensen in de maatschappij gaat het om het helpen van de lokale bevolking in de vorm van verschillende vrijwilligersprojecten in de plaatselijke samenleving

 • Het bijbrengen van kennis: computerles, Engelse les, muziekles etc.
 • De bouw en onderhoud van scholen, watervoorzieningen en huizen
 • Er zijn vrijwilligersprojecten met baby's, weeskinderen, jongeren, gehandicapte kinderen, volwassenen, ouderen en ga zo maar door... 

Let op: Deelnemen aan een vrijwilligersproject met mensen kan psychisch een grote uitdaging betekenen. Wij helpen je om een goed vrijwilligerswerkproject te zoeken dat past bij jouw profiel. Maar het is ook belangrijk dat je voorbereid en geïnteresseerd bent in het leren kennen van een nieuwe cultuur. 

Waarom zou ik als vrijwilliger in het buitenland werken?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen bij het plannen van een vrijwilligersreis, is waarom je dit wilt doen? Het is belangrijk om te beseffen dat het geen vakantie is, maar dat in ieder geval een deel ervan werken is en dat er van je wordt verwacht dat je elke dag werkt (meestal niet in het weekend) en betrokken bent bij wat je doet. In ruil krijg je veel geweldige ervaringen, nieuwe vrienden en het besef dat je iets extra's hebt gedaan tijdens je reis! Ben je momenteel student? Praat met je docent over de mogelijkheid om een ​​deel van je schoolwerk, essays te schrijven of stage te doen tijdens een vrijwilligersreis.

Hoe lang kan een vrijwilligersreis zijn?

Onze vrijwilligersreizen variëren van 1 tot ongeveer 30 weken. Als je met kinderen wilt werken, moet je veelal ten minste 4 weken blijven, omdat het emotioneel moeilijk is voor de kinderen om vaak van vrijwilliger te veranderen. We raden daarom aan om minstens 6-8 weken te blijven als je met kinderen gaat werken.

Houd er rekening mee dat de eerste week van je vrijwilligersreis altijd een vorm van introductie bevat, wat betekent dat je de eerste paar dagen vaak nog niet aan het project werkt.

Welke kwaliteiten moet ik als vrijwilliger hebben?

Omdat er zoveel verschillende projecten zijn om uit te kiezen, is er voor elk wat wils. Het belangrijkste is dat je een open geest hebt en flexibel bent . De meeste projecten worden uitgevoerd door een lokale niet-gouvernementele organisatie (NGO) en de projecten van de organisaties zijn min of meer georganiseerd.

Er is meestal geen vereiste om een ​​andere taal te kennen dan het Engels, dat wordt gesproken door andere vrijwilligers. Bovendien geeft het mensen in gemeenschappen die geen Engelse kennis hebben de kans om Engels te oefenen en te leren. Op veel vrijwilligersprojecten in Midden-Amerika en Zuid-Amerika is basiskennis van het Portugees of Spaans vereist en kun je zowel vóór als tijdens je vrijwilligersproject lessen in een van de talen volgen.

Welk verschil kun je maken als vrijwilliger?

We kunnen de wereld natuurlijk niet in een paar weken veranderen, maar je maakt hem met jouw bijdrage als vrijwilliger vast en zeker een stukje beter. En je helpt zeker daar waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken. Met de juiste soort verwachtingen en een open geest kun je als vrijwilliger situaties verbeteren, inspireren, motiveren en een positief rolmodel zijn voor velen.

Ookal ga je er 'maar' een maandje helpen, draag je toch je steentje bij. Omdat er veel vrijwilligers zijn die elk hun steen bijdragen kunnen we een groot verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen die het echt nodig hebben.

Waarom moet ik betalen voor mijn vrijwilligersreis?

Een van de meestgestelde vragen die we krijgen van mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, is waarom het geld kost. Dat je die vraag hebt, is heel begrijpelijk - tenslotte ga je tijdens je vakantie weg en werk je vrijwillig mee aan een project, hoezo zou je dan nog moeten betalen?

Alle projecten die wij aanbieden worden helaas nauwelijks of niet door overheden gefinancierd, maar voldoen wel aan strenge eisen. Het uiteindelijke doel voor veel projecten is de zelfredzaamheid van lokale gemeenschappen te bevorderen of de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. En om dat successvol te kunnen doen is geld nodig.

Ze hebben dus voornamelijk bestaansrecht door de donaties en inzet van vrijwilligers. Het geld dat je betaalt voor jouw project, wordt gebruikt om jou een veilig verblijf en goede begeleiding te bieden met onder andere dekking van de volgende kosten:

 • Accommodatie
 • Eten
 • Persoonlijke coach tijdens het project
 • Introductie van het project
 • Transport naar het project vanaf de luchthaven en vervoer tussen accommodatie en projecten
 • Daarnaast zijn er fondsen nodig om het project draaiende te houden. Jouw geld wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om klaslokalen te onderhouden, onderwijsmaterialen te kopen, onderzoeksmaterialen aan te schaffen en het salaris van lokale werknemers te betalen.

Door deel te nemen geef je dus niet alleen jouw tijd en inzet aan een project, maar ook de nodige financiële steun.

Wat zit er inbegrepen in het project?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Verwacht dat het basic accommodatie kan zijn. Bij sommige projecten kun je kiezen of je bij een gezin (gastgezin) wilt wonen of in een hostel of vergelijkbare accommodatie met andere vrijwilligers. Soms is er de mogelijkheid bij te betalen om in een privékamer te verblijven.

Eten is meestal inbegrepen. In veel gevallen zijn drie maaltijden inbegrepen en soms alleen bepaalde maaltijden. Houd er rekening mee dat het lokaal eten is. Waarschuw ons als je een vorm van voedselallergie hebt of vegetariër bent. Als het een ongewoon dieet voor je gastheer betekent, kan je worden gevraagd om je eigen eten te koken.

Vervoer tussen woningen en projecten zijn meestal inbegrepen (met uitzonderingen). In Azië en Afrika zijn ook vaak transfers van de luchthaven naar het project inbegrepen.

Moet ik een opleiding of werkervaring hebben om op vrijwilligersreis te gaan?

Nee, slechts enkele van onze vrijwilligersprojecten vragen ervaring in bepaalde zaken, zoals het onderwijs. Ook kan het zijn dat ervaring in de gezondheidszorg wordt verwacht. Als voorkennis vereist is, wordt je hier door ons over geïnformeerd voordat je boekt. Het is belangrijk dat we samen een beetje op zoek gaan naar wat je zoal goed kan en wat je graag zou willen doen. Dan kunnen we gemakkelijker een project zoeken dat goed bij je past.

Wat vonden anderen ervan?

Demi - Centre for street children Ecuador: “ontzettend leuk, het werk met de kinderen is een hele leerzame ervaring geweest die ik voor altijd bij me zal dragen. Ik zou het project zeker aanraden aan toekomstige vrijwilligers. Het is een goedlopende organisatie met bijna altijd vrijwilligers dus in een paar weken kan je echt van dienst zijn en ook met een voldaan gevoel weer vertrekken. Mensen die dit gaan doen zou ik aanraden op heel open-minded te zijn.”

Susan - vrijwilligerswerk in Nepal: “Wat ik erg leuk vond aan het project is dat je je volledig onderdompelt in de Nepalese/lokale cultuur. Je krijgt te zien hoe het eraan toe gaat op de scholen en maakt daar ook een deel van uit.”

Waarom vrijwilligerswerk met mensen via KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wilt iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van te voren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Alle vrijwilligers projecten met mensen

Filters toepassen
 • populariteit
 • prijs (laag naar hoog)
 • prijs (hoog naar laag)
 • tijdsduur (kortste eerst)
 • tijdsduur (langste eerst)
 • naam (A tot Z)
 • Selecteer maand

  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  {{ dateTag.month }} {{ dateTag.year }} {{ mdiClose }}
  30+
  1
  10000+
  {{absoluteMinPrice}}

  Wij vonden {{ filterCount }} activiteit, gesorteerd op

  Wij vonden {{ filterCount }} activiteiten, gesorteerd op

  {{ currentSortLabel }}
 • populariteit
 • prijs (laag naar hoog)
 • prijs (hoog naar laag)
 • tijdsduur (kortste eerst)
 • tijdsduur (langste eerst)
 • naam (A tot Z)
 • Bekijk meer activiteiten ({{remainingCards}})

  Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

  Bekijk alle activiteiten

  Vrijwilligerswerk met mensen inspiratie

  Als jij jezelf al ziet vrijwilligerswerk met mensen doen, dan vind je hier wat inspiratie
  Hier vind je nog meer inspiratie

  Aankomende evenementen

  Vul alle velden in

  Sluit
  Contact
  E-mail

  Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

  Dit veld moet ingevuld worden
  Dit veld moet ingevuld worden

  Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

  Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

  Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

  Afspraak maken

  Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
  Dit veld moet ingevuld worden

  Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

  Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

  We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

   

  Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

  Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

  Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

  Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?