Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Doe vrijwilligerswerk tijdens jouw reis in het buitenland
Doe vrijwilligerswerk tijdens jouw reis in het buitenland | KILROY

Werk als vrijwilliger in het buitenland

Wanneer je ervoor kiest om vrijwilligerswerk te doen op je reis, krijg je de kans om een ​​land op een unieke manier te ontdekken en te helpen een verschil te maken voor de bewoners, dieren of natuur daar, we hebben vrijwilligersprojecten over de hele wereld. Je kunt ervoor kiezen om vrijwilligerswerk te doen als onderdeel van je wereldreis of als je eigen reis. We bieden vrijwilligerswerk aan in volgende categorieën: sociaal, in het milieu, onderwijs en met dieren. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen met dieren in het wild in Zuid-Afrika of werken met milieu en duurzaamheid in Cambodja. En nog veel meer!

Kom langs voor jouw vrijwilligerswerkreis

Deelnemen aan een vrijwilligersproject kan zowel fysiek als psychisch een uitdaging betekenen. Wij helpen je om een goed vrijwilligerswerkproject te zoeken dat past bij jouw profiel. Maar het is ook belangrijk dat je voorbereid en geïnteresseerd bent in het leren kennen van een nieuwe cultuur. We merken dat er altijd veel vragen zijn omtrent vrijwilligerswerk in het buitenland dus hieronder hebben we de meest voorkomende vragen verzameld en beantwoord. 

De meestgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Waarom zou ik als vrijwilliger in het buitenland werken?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen bij het plannen van een vrijwilligersreis, is waarom je dit wilt doen? Het is belangrijk om te beseffen dat het geen vakantie is, maar dat in ieder geval een deel ervan werken is en dat er van je wordt verwacht dat je elke dag werkt (meestal niet in het weekend) en betrokken bent bij wat je doet. In ruil krijg je veel geweldige ervaringen, nieuwe vrienden en het besef dat je iets extra's hebt gedaan tijdens je reis! Ben je momenteel student? Praat met je docent over de mogelijkheid om een ​​deel van je schoolwerk, essays te schrijven of stage te doen tijdens een vrijwilligersreis.

Welke soorten vrijwilligerswerk zou ik kunnen doen?

Welk project je kiest, is heel persoonlijk. Wij helpen je graag na te gaan waar je interesses liggen en welk profiel je hebt. Je kunt kiezen uit drie categorieën vrijwilligerswerk:

  • Vrijwilligerswerk met mensen: Denk aan lesgeven (taal/surfen/voetbal/etc.), kinderopvang, ondersteunend werk in lokale gemeenschappen zoals een soup kitchen of wederopbouw en constructiewerk
  • Vrijwilligerswerk met dieren: Opvang- of rehabilitatiecentra. Speciaal voor olifanten, schildpadden, wilde katten of juist breder met allerlei soorten dieren in nood.
  • Vrijwilligerswerk in de natuur: Marine, natuur en eiland conservatieprojecten, waarbij je veelal data verzamelt & analyseert en met biologen aan de slag gaat om de natuur te beschermen.

Hoe lang kan een vrijwilligersreis zijn?

Onze vrijwilligersreizen variëren van 1 tot ongeveer 30 weken. Als je met kinderen wilt werken, moet je veelal ten minste 4 weken blijven, omdat het emotioneel moeilijk is voor de kinderen om vaak van vrijwilliger te veranderen. We raden daarom aan om minstens 6-8 weken te blijven als je met kinderen gaat werken. Als je vrijwilligerswerk wilt doen met dieren en de natuur of in milieuprojecten, kun je een kort verblijf doen. Houd er rekening mee dat de eerste week van je vrijwilligersreis altijd een vorm van introductie bevat, wat betekent dat je de eerste paar dagen vaak nog niet aan het project werkt.

Welke kwaliteiten moet ik als vrijwilliger hebben?

Omdat er zoveel verschillende projecten zijn om uit te kiezen, is er voor elk wat wils. Het belangrijkste is dat je een open geest hebt en flexibel bent . De meeste projecten worden uitgevoerd door een lokale niet-gouvernementele organisatie (NGO) en de projecten van de organisaties zijn min of meer georganiseerd.  

Er is meestal geen vereiste om een ​​andere taal te kennen dan het Engels, dat wordt gesproken door andere vrijwilligers. Bovendien geeft het mensen in gemeenschappen die geen Engelse kennis hebben de kans om Engels te oefenen en te leren. Op veel vrijwilligersprojecten in Midden-Amerika en Zuid-Amerika is basiskennis van het Portugees of Spaans vereist en kun je zowel vóór als tijdens je vrijwilligersproject lessen in een van de talen volgen. 

Bekijk alle taalcursussen

Welk verschil kun je maken als vrijwilliger?

We kunnen de wereld natuurlijk niet in een paar weken veranderen, maar je maakt hem met jouw bijdrage als vrijwilliger vast en zeker een stukje beter. En je helpt zeker daar waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Je kunt onder andere educatieve projecten ondersteunen, helpen in de opvang van kinderen en jongeren of dieren in het wild helpen. Met de juiste soort verwachtingen en een open geest kun je als vrijwilliger situaties verbeteren, inspireren, motiveren en een positief rolmodel zijn voor velen. 

Ookal ga je er 'maar' een maandje helpen, draag je toch je steentje bij. Omdat er veel vrijwilligers zijn die elk hun steen bijdragen kunnen we een groot verschil maken in het leven van de lokale gemeenschap of dieren die het echt nodig hebben.

Waarom moet ik betalen voor mijn vrijwilligersreis?

Een van de meestgestelde vragen die we krijgen van mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, is waarom het geld kost. Dat je die vraag hebt, is heel begrijpelijk - tenslotte ga je tijdens je vakantie weg en werk je vrijwillig  mee aan een project, hoezo zou je dan nog moeten betalen?

Alle projecten die wij aanbieden worden helaas nauwelijks of niet door overheden gefinancierd. Het uiteindelijke doel voor veel projecten is de zelfredzaamheid van lokale gemeenschappen te bevorderen of de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. En om dat successvol te kunnen doen is geld nodig.

Ze hebben dus voornamelijk bestaansrecht door de donaties en inzet van vrijwilligers. Het geld dat je betaalt voor jouw project, wordt gebruikt om jou een veilig verblijf en goede begeleiding te bieden met onder andere dekking van de volgende kosten: 

  • Accommodatie
  • Eten
  • Persoonlijke coach tijdens het project
  • Introductie van het project
  • Transport naar het project vanaf de luchthaven en vervoer tussen accommodatie en projecten

Daarnaast zijn er fondsen nodig om het project draaiende te houden. Jouw geld wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om klaslokalen te onderhouden, onderwijsmaterialen te kopen, eten te kopen voor dieren in opvangcentra, onderzoeksmaterialen aan te schaffen en het salaris van lokale werknemers te betalen.

Door deel te nemen geef je dus niet alleen jouw tijd en inzet aan een project, maar ook de nodige financiële steun.

Wat is er inbegrepen in het vrijwilligersproject?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Verwacht dat het basic accommodatie kan zijn. Bij sommige projecten kun je kiezen of je bij een gezin (gastgezin) wilt wonen of in een hostel of vergelijkbare accommodatie met andere vrijwilligers. Soms is er de mogelijkheid bij te betalen om in een privékamer te verblijven. 

Eten is meestal inbegrepen. In veel gevallen zijn drie maaltijden inbegrepen en soms alleen bepaalde maaltijden. Houd er rekening mee dat het lokaal eten is. Waarschuw ons als u een vorm van voedselallergie heeft of vegetariër bent. Als het een ongewoon dieet voor je gastheer betekent, kan je worden gevraagd om je eigen eten te koken. 

Vervoer tussen woningen en projecten zijn meestal inbegrepen (met uitzonderingen). In Azië en Afrika zijn ook vaak transfers van de luchthaven naar het project inbegrepen.

Moet ik een opleiding of werkervaring hebben om op vrijwilligersreis te gaan?

Nee, slechts enkele van onze vrijwilligersprojecten vragen ervaring in bepaalde zaken, zoals het onderwijs. Ook kan het zijn dat ervaring in de gezondheidszorg wordt verwacht. Als voorkennis vereist is, wordt je hier door ons over geïnformeerd voordat je boekt. Het is belangrijk dat we samen een beetje op zoek gaan naar wat je zoal goed kan en wat je graag zou willen doen. Dan kunnen we gemakkelijker een project zoeken dat goed bij je past.

Vragen over vrijwilligerswerk?

Moet ik nog extra geld of geschenken mee nemen?

Zoals we hierboven ook al hadden vermeld is de prijs die je betaalt voor het project ook al een donatie aan het project en draag je op die manier dus ook al je steentje bij. Het allerbelangrijkste is je inspanning. Je zou dus zeker niet het gevoel moeten hebben dat je nog extra geschenken mee moet nemen. Maar het staat je natuurlijk wel vrij om dat te doen als je nog graag iets extra's wilt doen. Je kunt dan kleding, pennen of boeken (bijvoorbeeld Engelstalige) meenemen die kunnen worden gebruikt. Ook kunnen we je dan aanraden iets op de bestemming te kopen. Dan weet je namelijk al wat het project nodig heeft en stimuleer je zo ook de lokale economie.

Kan ik niet gewoon mijn vrijwilligersproject ter plaatse boeken?

Natuurlijk kan je tijdens het reizen ook een project zoeken ter plaatse, maar dat raden we toch af. Het is dan namelijk lastig te onderzoeken of een project helemaal verantwoord is. Ook weet je niet zeker of het project jouw tijd en geld voor de juiste doeleinden gebruikt. Daarnaast is het moeilijker te beoordelen of het project ook daadwerkelijk lange termijn doelen heeft voor de lokale gemeenschap of dat het project is opgezet om toeristen te entertainen en winst te maken.

Werk je als vrijwilliger via ons, dan ben je verzekerd van een verantwoord vrijwilligersproject en kun je er van op aan dat jouw geld en tijd goed terecht komt. Ook kun je altijd op onze hulp rekenen indien er zich problemen zouden voordoen, zowel voor, tijdens als na het project.

Waarom zou ik vrijwilligerswerk met KILROY doen?

Hierboven lieten we al weten dat het voordelig kan zijn om via ons vrijwilligerswerk te doen omdat we onze projecten zorgvuldig uitkiezen en je er op die manier zeker van kan zijn dat je bij een project zit dat echt jouw tijd en geld waard is. Daarnaast zijn wij een reisbureau, en kunnen we je helpen bij jouw volledigeis. Of vrijwilligerswerk nu slechts een onderdeel is van jouw droomreis of het hoogtepunt, we kunnen alles eromheen ook voor je boeken, van een vlucht naar de bestemming, tot een rondreis na afloop van het project en een reisverzekering om gerust onderweg te zijn. Wij beantwoorden uw vragen via e-mail en telefoon, maar u kunt ons ook bezoeken in ons kantoor in Gent. We helpen je graag met alle aspecten van jouw reis om jouw reis tot een droomreis te maken. 

Kom eens langs in Gent!

Wil je vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Als je de antwoorden op jouw vragen hier niet vindt, neem dan contact met ons op. Onze reisexperts hebben waardevolle kennis over vrijwilligerswerk en kunnen al jouw vragen en zorgen beantwoorden.  

Waarom vrijwilligerswerk met KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wilt iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van te voren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Alle vrijwilligerswerk projecten

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten

Vrijwilligerswerk inspiratie

Als jij jezelf al vrijwilligerswerk ziet doen over de hele wereld, dan vind je hier wat inspiratie

Aankomende evenementen

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?