{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Botswana

De Okavangodelta | Reizen naar Botswana | KILROY
Nijlpaard | Reizen naar Botswana | KILROY

Reis naar Botswana - Alles van Afrika in één land

Ga je op safari in Botswana, maak dan je borst maar nat. Dit land heeft gigantisch veel te bieden. Botswana bestaat voor een groot gedeelte uit hoogvlaktes en de landschappen zijn er prachtig. Zo is de reusachtige Okavango Delta een bijzondere plek om te bezoeken. Deze rivier mondt uit in de Kalahari woestijn en vormt daar een groen moerasland waar vele planten en wilde dieren leven. De stad Maun zal je zeker niet teleurstellen en wist je dat je in Botswana de grootste zoutvlaktes ter wereld kan vinden, Makgadikgadi. Een reis naar Botswana is een must voor de échte natuurliefhebber!

Kom langs voor jouw reis naar Botswana

Woestijn en schitterende landschappen

Botswana is een land in het zuiden van Afrika wat omgeven wordt door Zambia, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het land is dunbevolkt en het zuiden van Botswana bestaat voor een groot gedeelte uit woestijn. In dit gedeelte is het wat saai om rond te reizen. Het noorden van Botswana daarentegen heeft de meest schitterende landschappen!

Bezienswaardigheden Botswana

Maun, een stad in het noorden van Botswana, is in tegenstelling tot Gaborone, de hoofdstad van Botswana, zeker een bezoekje waard. Bovendien vertrekken vanuit deze stad veel safari trips door naar de grootste trekpleister van Botswana: de Okavango Delta.

Okavango Delta

De Okavango Delta is de grootste, landelijk gelegen delta. Het gebied was ooit onderdeel van het Makgadikgadimeer dat ongeveer 10.000 jaar geleden is opgedroogd. Daarom mondt de Okavango rivier niet meer uit in de zee, maar in het zand van de Kalahari woestijn.

Er leven talloze wilde dieren in de Okavango Delta, wat het gebied een populaire bezienswaardigheid maakt. Het is ook mogelijk om in de delta te overnachten. Deze plekken zijn vaak enkel te bereiken via een zogenaamde mokoro, een lokale kano.

Makgadikgadizoutvlaktes

De Makgadikgadi zijn de grootste vlakke zoutvlaktes ter wereld, bovendien leeft hier een van de grootste zebra populaties van Afrika. Hier kamperen onder de sterrenhemel is een geweldige ervaring! Vermijd hier wel het regenseizoen, de regen zorgt ervoor dat de vlaktes weer tot leven komen én dat er de nodige modder ontstaat.

Chobe National Park

In het noordwesten van Botswana vind je Chobe National Park. Dit natuurreservaat heeft een van de grootste wildpopulaties van het Afrikaanse continent. Je weet niet wat je ziet als het wild in de namiddag in grote aantallen naar de Chobe rivier trekt. Overal waar je kijkt zie je dieren!

Meromi wildreservaat

Een ander mooi nationaal park is het Moremi wildreservaat dat aan de westkant van de Okavango Delta ligt. Het park is vernoemd naar het hoofd van de BaTawana stam, Moremi. In het park leven nog steeds de oorspronkelijke bewoners, de BaSarwa oftewel San.

Rondreis door Botswana

De snelste en eenvoudigste manier om in Botswana rond te reizen is door deel te nemen aan een georganiseerde rondreis. Voor een rondreis of safari door de nationale parken als Okavango, Moremi en Chobe heb je namelijk altijd een gids nodig. 

Ben je avontuurlijk genoeg, dan kun je de rest van Botswana verkennen met een 4x4 wagen. Alhoewel de afstanden tussen steden vaak groot zijn, is het een geweldige ervaring. Verder is het relatief veilig om zelf rond te reizen in Botswana. De Botswanen zijn vriendelijk en voelen zich vaak vereerd dat je hun land als reisbestemming hebt uitgekozen.

Boek je rondreis door Botswana

Beste reistijd Botswana

Wanneer het hier bij ons zomer is, is het in Botswana erg koud door haar ligging in de Kalahari woestijn. De beste tijd om het land te bezoeken is na het regenseizoen. Reis dus van april tot juni naar Botswana. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 graden, maar in de zomernachten kan de temperatuur dalen tot het vriespunt.

Safari's en nationale parken in Botswana

De meeste reizigers die naar Botswana reizen, kiezen ervoor om op safari te gaan naar Chobe National Park  in het noordwesten van het land. Dit nationaal park van Botswana is gevuld met de grootste diversiteit aan wildlife. Elke middag, wordt de omgeving van de Chobe rivier gevuld met allerlei soorten dieren. Er zijn genoeg mogelijkheden om op een safari te gaan in Chobe - ervaar de uitgestrekte landschappen bijvoorbeeld met een van de georganiseerde safari tours die bij ons te boeken zijn. Wil je meer wildlife zien? Bezoek dan ook Moremi Game Reserve aan de westkant van het Okavango Delta.

Activiteiten in Botswana

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?