{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Afrika

Reizen naar Afrika | KILROY
Reizen naar Afrika | KILROY

Reizen naar Afrika - Van safari´s tot uitgestrekte woestijnen

Afrika is een droombestemming voor velen, het is een continent dat continu tot de verbeelding spreekt en fascineert. De dichte jungles, 'Big Five', piramides en uitgestrekte woestijnen zorgen ervoor dat een rondreis door Afrika zonder twijfel een reis vol nieuwigheden en contrasten is. Naast jungles gevuld met een groot dierenrijk, bieden prachtige witte stranden de ultieme kans om te duiken. Door te reizen naar Afrika ontdek je culturen die ongetwijfeld een unieke indruk zullen nalaten.  

Kom langs voor jouw reis naar Afrika

Bezienswaardigheden van Afrika

In Afrika is veel te zien en te beleven, er is voor ieder wat wils. Op basis van jouw interesses kan je reisavontuur beginnen. Start je in het zuiden van Afrika of net in het noorden? Het kan allemaal! één ding is zeker, je zal je niet snel vervelen.

Reizen naar Afrika is de uitgelezen kans om een van de meest indrukwekkende dierenrijken te ervaren. De grootste kans om de 'Big Five' van de Afrikaanse savannes te zien of een van de inheemse stammen te ontmoeten is op safari. Je kan de top van de Kilimanjaro beklimmen of aan een van de prachtige witte stranden een duik van wereldklasse nemen of leren kitesurfen. Doe iets terug en combineer jouw reis naar Afrika met vrijwilligerswerk.

Vergeet in Noord-Afrika vooral de piramides van Egypte niet, de exotische geuren van de Marokkaanse markten in Marrakesh, of de indrukwekkende duinen van de Sahara. Wil je de woestijn echt ervaren? Kies dan voor een rit met een kameel door 's werelds grootste woestijn in Marokko, Egypte of een van de andere landen waar de woestijn langzaam terrein wint.

Backpacken in Afrika

Op eigen houtje door Afrika backpacken is niet overal een goed idee. Een groepsreis is een betere manier om door dit continent te reizen omdat je meer ziet en beleeft op een kortere tijd. Deze rondreizen bieden jou de kans om andere jongeren te ontmoeten terwijl je door Afrika reist. Of maak een op maat gemaakte roadtrip, onderweg ontmoet je de vriendelijke bevolking, zie je bijzondere dieren en geniet je van de indrukwekkende uitzichten.  

In Zuid-Afrika biedt KILROY flexibele hop-on, hop-off buspassen aan, zo ben je zeker van jouw route en vervoer en reis je op je eigen tempo. Treinen worden steeds beter, maar zijn helaas een stuk minder betrouwbaar. Mocht je meer flexibiliteit en vrijheid willen in Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Egypte... dan raden wij aan een auto te huren en zelf op pad te gaan.

Activiteiten in Afrika

Afrika is het walhalla voor natuur-en dierenliefhebbers door de prachtige nationale parken, indrukwekkende natuur en diersoorten. Heb je meer iets met mensen, dan kan jij jouw steentje bijdragen in een van onze vrijwilligersprojecten. Het is een geweldige manier om de lokale bevolking te leren kennen en je helemaal thuis te voelen in het land waar je verblijft. Een safari is een must-do voor iedere reiziger die Afrika bezoekt.

Beste reistijd 

De beste tijd om naar Afrika te reizen hangt af van jouw bestemming. Boven de evenaar, in Noord-Afrika, zijn de seizoenen zoals in Europa, alleen een stuk warmer en droger. In Zuidelijk Afrika, vindt de zomer plaats van oktober tot april.

Hoogtepunten van Afrika

Afrika is een echt droomcontinent, dat constant tot de verbeelding spreekt en fascineert. Hier vind je tal van interessante culturen, indrukwekkende natuurgebieden en bijzondere dieren. Wanneer je een reis maakt naar Afrika dan raden wij zeker aan om Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania en Namibië op jouw lijst te hebben staan. Seychellen en Madagaskar zijn ook unieke bestemmingen die je absoluut niet mag missen. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten in Afrika

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?