{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Egypte

Reizen naar Egypte | KILROY
egypt-africa-pyramids-sidebar

Reis naar Egypte - zand, piramides en duiken

Bij Egypte denkt iedereen altijd spontaan aan de langgerekte zandvlaktes, farao's, piramides, Cleopatra en hiërogliefen. Maar er is meer. Reis je naar Egypte, sla dan een bootreis over De Nijl niet over. Deze rivier heeft een lange geschiedenis en vanaf het water krijg je een ander beeld van Egypte. Ben je duikfanaat of wil je het juist leren, dan biedt de glasheldere Rode Zee alles wat je nodig hebt.

Kom langs voor jouw reis naar Egypte

Caïro - historische drukte

De weg oversteken in Caïro lijkt bijna onmogelijk. Werkelijk alles en iedereen rijdt door elkaar heen en heeft zijn eigen regels. Caïro is het hart van de Arabische wereld en is gelegen aan de rivier De Nijl. Er zijn vele authentieke markten, waar je heerlijk kunt afdingen en overdonderd wordt door groente, fruit, vlees en heerlijke geurende kruiden.

Naast heerlijk struinen over de markten, kun je vanaf Caïro naar de Piramides van Gizeh reizen. Midden in de stad vind je het Egyptisch Museum. Dit museum herbergt 136.000 Egyptische items en heeft daarmee de grootste collectie ter wereld. Wen in Caïro eerst aan drukte en de vuiligheid, pas dan kun je de mooie kant van deze Arabische wereldstad ontdekken!  

Piramides van Gizeh

De Piramides van Gizeh zijn terecht een wereldwonder en mogen niet ontbreken tijdens je rondreis door Egypte. Ben jij een echte Indiana Jones? Kom dan vroeg en neem een kleine zak geld mee, want dan behoor je misschien tot de gelukkigen die mee kunnen op een tripje naar de grafkamers! Kijk verder je ogen uit vanop de rug van een kameel en bepaal zelf hoe de neus van de Sphinx er ooit afgevallen kan zijn. Als je gek bent van piramides reis dan af naar Luxor of Memphis waar jij je vergaapt aan nog meer prachtige constructies en beelden.

Historische tempels

Zo'n beetje alles in Egypte is historisch en heeft zijn eigen verhaal. Dit is helemaal het geval bij de vele tempels die Egypte rijk is. De prachtige hiërogliefen in de muren, de kleuren en vooral de manier van bouwen. Het is vandaag de dag nog steeds een groot vraagteken hoe de Egyptenaren in staat waren om dergelijke bouwwerken te bouwen. De tempels werden gebouwd in naam van de Farao's en dienden als huis voor de goden.  

De Tempel van Karnak is er eentje die niet mag ontbreken tijdens je reis. Deze tempel is zo bijzonder omdat er in naam van 30 Farao's aan is gebouwd. Daarnaast zijn de Kom Ombo tempel, tempel van Hatsjepsoet en Luxor tempel zeker aan te raden!

Zand happen op een quad

Dat Egypte bekend staat als één van de grootse zandbakken van de wereld betekent niet dat er niks te beleven valt. Ga lekker zandsurfen op één van de talloze duinen of scheur rond op een gehuurde quad. De zandbak biedt je verder de mogelijkheid om een safari te maken, te slapen onder de sterren, te rijden op een kameel en om een oase te ontdekken. Bijvoorbeeld de oase van Siwa, waar je wordt begroet door bedoeïen met avondeten en dadelwijn. 

Shoppen in Egypte

Ook shopaholics kunnen los in Egypte en dan vooral in Caïro. Deze grootste stad van Afrika heeft de befaamde Khan el-Khalili markt waar hordes toeristen zich vergapen aan de mooiste Oosterse spulletjes en waar marktkoopmannen dagelijks weer proberen buitenlands schoon uit te huwelijken voor wat kamelen, schapen en een waterpijp.

Neem vervolgens je waterpijp mee naar Dahab. Het voormalig hippie-oord, waar de tijd heeft stil gestaan, is dé ideale plek om je buikdanskunsten te vertonen tijdens het kampvuur om daarna heerlijk te slapen in simpele hutjes en bedoeïenententen.

Duiken in de Rode Zee 

Laat alle ervaringen bezinken aan de kust van het moderne Alexandrië of reis door de Sinaï woestijn naar Sharm el Sheikh en Dahab. Hier heb je de beste duikspots ter wereld waar jij kunt leren duiken in de Rode Zee. Onder water kijk je met gemak 15 meter ver en word je overweldigd door de prachtige kleuren van het koraal. Kenners noemen het koraal in de Rode Zee zelfs het mooiste ter wereld. Natuurlijk kan je dit ook ontdekken tijdens een snorkel avontuur.

De kuststeden van Egypte gaan helaas wel gepaard met massatoerisme, de resorts schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Ons advies: bezoek deze plaatsen om bij te komen van je avontuur door Egypte en niet om het echte Egypte te ontdekken.

Rondreizen door Egypte

Het reizen in Egypte is over het algemeen redelijk veilig, gemakkelijk en goedkoop. Toch wordt in enkele gebieden 's avonds reizen afgeraden. Je kunt makkelijk van stad naar stad reizen met de bus of trein en Caïro heeft zelfs een eigen metro. Bedenk alleen wel dat ook Egypte een groot voorstander is van African Time en treinen, bussen en metro's rijden wanneer de chauffeur er zin in heeft. Geen zin in tijdschema frustraties? Huur dan een taxi met chauffeur. Je kunt zelfs redelijk goedkoop taxi's voor de hele dag huren. Pas alleen op als je geen extreme avonturier bent. Taxichauffeurs schijnen nogal eens onschuldige toeristen net zo lang te 'gijzelen' tot deze een absurd hoge prijs hebben betaald. Door vooraf een prijs af te spreken en te betalen kan je dit voorkomen.

Nationale feesten

Omdat Egypte een islamitisch land is, heb je elk jaar een zeer uitbundig Suikerfeest. Een ander groot feest is het Siwa festival, dat eind november plaatsvindt met veel traditionele muziek en kleding.

Budget in Egypte

Vergeleken met België is Egypte relatief goedkoop, maar als je alle entreegelden, rondleidingen en vervoer meerekent, kunnen je uitgaven behoorlijk oplopen. Als hardcore budgetreiziger is het in principe mogelijk om van 15 euro per dag rond te komen. Dan moet je wel uitgaan van de goedkoopste hotels, budgetfood en reizen met het openbaar vervoer. Zorg dat je een ISIC-card in je bezit hebt, zodat je korting kan krijgen op je bezoekjes aan musea en monumenten.

Activiteiten in Egypte

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?