{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over Windhoek, Namibië
Christuskirche in Windhoek, Namibië

Reizen naar Windhoek - het "Duitse" Afrika

Reis je naar Namibië, dan raden wij je aan een aantal dagen opzij te zetten om de hoofdstad, Windhoek, te ontdekken. Windhoek is de grootste stad van Namibië en een moderne stad, gelegen in een prachtig dal op ongeveer 1.650 meter boven het zeeniveau. De mooiste bezienswaardigheden van Namibië bevinden zich niet in een stad maar toch heeft Windhoek het een en ander aan te bieden. 
Vandaag de dag is Windhoek bekend voor de productie van schapenvacht, hun grote vleesproductie en de populaire lokale brouwerij, Namibia Breweries, waar verschillende soorten bier gebrouwen worden, waaronder ÿWindhoekÿ.

De Duitse invloed in Windhoek

Vandaag de dag merk je nog steeds de Duitse invloed in Windhoek, zowel in de dagelijks gesproken taal als de cultuur. Windhoek was een Duitse kolonie van 1884 tot Eerste Wereldoorlog. Dit kan je nog steeds duidelijk zien aan de vele Duitse straatnamen en de hoeveelheid Duitse restaurants in de stad. Je vindt er Duiste bakkerijen, Duits bier en je kan er ieder jaar het Duitse carnaval vieren. Alhoewel Engels de officële taal is, kan je in Windhoek ook Duits spreken. Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door de vele Duitse gebouwen en Alte Feste (het oudste gebouw in Namibië) en Christuskirche (de Luterse kerk van in 1986). In Alte Feste is ook het Nationaal Museum van Namibië ondergebracht.

Vrijwilligerswerk in en rond Windhoek

Als je op zoek bent naar een vrijwilligersproject tijdens jouw reis naar Namibië, zijn er verschillende mogelijkheden rondom Windhoek. Als vrijwilliger heb je de keuze tussen verschillende projecten met een duur die varieert van twee weken tot drie maanden. Ongeacht welk project of welke duur je ook kiest, het wordt een unieke en onvergetelijke ervaring. Bekijk hier de vesrchillende vrijwilligersprojecten in Namibië.

Reizen naar en in Windhoek

De internationale luchthaven ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het stadscentrum. Na je aankomst in Windhoek neem je een taxi of huur je een wagen. De meeste hostels en hotels in Windhoek zijn centraal gelegen en vlakbij shops, restaurants en de meeste toeristische trekpleisters. In Namibië en ook in de rest van Afrika, raden we je aan steeds in groep te reizen.

Shoppen in Windhoek

In het centrum van Windhoek bevinden er zich verschillende winkelstraten en winkelcentrums, waar je bijna alles kan vinden. De beste winkelstraat in Windhoek is Independence Avenue, deze start in het zuidelijke gedeelte van de stad en loopt door het centrum tot het noordelijke deel van de stad.
Hier vind je verschillende shops, souvenirwinkels, restaurants en cafés. Item Mall is het grootste winkelcentrum in Windhoek en hier vind je zowel lokale als westerse winkels terug.

Nachtleven in Windhoek

Op zondagen kunnen sommige winkels, restaurants, cafés en internetcafés gesloten zijn. Op weekdagen kan je na 19 uur geen alcohol meer kopen en in het weekend na 13 uur. Dus als je op zoek bent naar een wild nachtleven, dan is Windhoek misschien niet de beste keuze. In Windhoek, vind je verschillende goede restaurants maar echte nachtclubs zijn er niet. De populairste plek van de stad is 'Che NÿTemba', hier kan je de lokale cultuur en dans op traditionele Afrikaanse muziek in levende lijve meemaken.

Uiteten in Windhoek

Windhoek beschikt over een breed aanbod aan restaurants. Alhoewel de Duistse keuken hier sterk gerepresenteerd is, zijn er ook  verschillende mogelijkheden om de authentieke Namibische keuken te proeven. Dit is zeker het geval als je van vlees houdt, als je vegetariër bent is de keuze meer beperkt. Laten we het zo zeggen, vlees is heel populair in Namibië. Grappig weetje: Internationale fastfood ketens zoals McDonals's en KFC hebben hier ook afrikaanse maaltijden op hun menu.

Overnachten in Windhoek

Als je naar Windhoek reist, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een verblijfplaats. Je vindt er verschillende overnachtingsmogelijkheden, zowel binnen als buiten de stad. Van goedkope guesthouses en hostels tot dure luxehotels, in Westhoek heb je keuze genoeg. De meeste hotels zijn gevestigd rond het centrum en daardoor kan je in de meeste gevallen vlot de bezienswaardigheden ontdekken. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?