{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Zimbabwe

Reizen naar Zimbabwe | KILROY
Reizen naar Zimbabwe | KILROY

Reizen naar Zimbabwe

Zimbabwe ligt in het zuiden van Afrika en wordt volledig omgeven door Zambia, Botswana, Mozambique en Zuid-Afrika. Het land had in 2008 naar schatting 13,3 miljoen inwoners. De meest bevolkte gebieden zitten rond de grootste steden van het land: Bulawayo en de hoofdstad Harare. Zimbabwe beschikt ook een aantal werkelijk verbazingwekkende bezienswaardigheden.

Kom langs voor jouw reis naar Zimbabwe

Victoria Falls

Gelegen op de Zambezi-rivier vormen de Victoria Falls een natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Behalve dat het de grootste watervallen ter wereld zijn, zijn ze ook uitzonderlijk van vorm en kun je er langs de waterkant het meest uiteenlopende wild zien lopen. Het noordelijker gelegen Zambezi is de thuisbasis van een grote populatie van nijlpaarden en krokodillen.

Nationale parken in Zimbabwe

Het Victoria Falls National Park is één van de acht belangrijkste nationale parken in Zimbabwe. De grootste van allemaal is het Hwange Nationaal Park. In Hwange leven maar liefst 105 zoogdiersoorten, bovendien is dit het enige beschermde gebied waar de gemsbok en de bruine hyena nog in redelijke aantallen voorkomen. De groep Afrikaanse wilde honden in Hwange is vandaag de dag één van de grootste overgebleven groepen in Afrika. Ook de olifanten komen hier in grote getale voor. Hoewel Hwange minder bezoekers trekt dan het Victoria Falls National Park, is een tripje hierheen toch zeker de moeite waard, aanzien dit park niet ver van de Victoria Falls ligt.

De Zimbabwaanse bevolking

De Zimbabwanen zijn het over het algemeen zeer positieve en vriendelijke mensen. Tijdens je reis door dit land zul je waarschijnlijk meer glimlachende gezichten tegenkomen dan je ooit hebt gezien. Het conflict waar het land al lange tijd in zit laat echter zijn littekens na, de mensen zullen je dan ook wanhopig proberen hun ambachten te verkopen. Zimbabwaanse houtsnijkunst is wereldberoemd, waar je ook bent in Afrika, nooit zul je fijner handwerk tegenkomen dan hier in Zimbabwe. Ze ruilen zonder problemen een reusachtige houten neushoorn of ander dier voor je slippers, waardoor je voor kunstobjecten niet perse contant geld nodig hebt.

Beste reistijd voor Zimbabwe

Hoewel Zimbabwe in de tropen ligt en dus het hele jaar door warm hoort te zijn, is de temperatuur toch wat gematigd door de hoogte en binnenlandse positie van het land. Het warme en droge seizoen is van augustus tot oktober en het regenseizoen van november tot maart. De beste periode om het land te bezoeken is van april tot en met mei of augustus tot en met september. 's Nachts kunnen de temperaturen dalen tot onder het vriespunt.

Activiteiten in Zimbabwe

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?