{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Hong Kong

Uitzicht Hong Kong
Straat Hong Kong

Reis naar Hongkong - Miljoenenstad

De miljoenenstad Hong Kong is met recht de kosmopolitische poort naar de rest van Azië. Door de samensmelting van vele verschillende culturen heeft de stad ontelbare gezichten. Ga je op rondreis door Azië, dan is de kans groot dat jouw reis in Hongkong eindigt of begint. Neem zeker even de tijd om een van de meest interessante steden van dit werelddeel te verkennen en geniet van de panoramische vergezichten, avontuurlijke hikes, de stille stranden en vergeet vooral de musea niet! Wil je wennen aan het Aziatische leven, probeer dan zeker de gevarieerde keuken uit.

Kom langs voor jouw reis naar Hong Kong

Hong Kong heeft voor iedere reiziger wat wils. Is het drukke stadsleven helemaal jouw ding? Dan zit je hier goed. Ben je meer een natuurliefhebber, ook ben je in Hong Kong op het juiste adres. Dus of je nu van luxe houdt of op zoek bent naar dat ene belachelijk goedkope, leuke hostel, Hong Kong heeft het allemaal!

Bezienswaardigheden Hong Kong

Main Island

Dit eiland is precies wat je in je hoofd hebt wanneer je aan Hongkong denkt. In de stadsjungle herken je waarschijnlijk de enorme wolkenkrabbers van de Bank of China en het World Trade Centre. Een wandeling naar Victoria's Peak beloont je met een schitterend panoramisch uitzicht. Wanneer het donker is, komt de stad nog meer tot haar recht door de vele lichten van de hoge gebouwen.

Kowloon

Kowloon is het gedeelte van de stad dat zich op het vasteland bevindt. Ben je een shopaholic? Dan is dit het paradijs! Naast de vele winkels, bars en hotels vind je hier enkele markten die zeker de moeite waard zijn. Hierdoor krijg je een bijzonder contrast waarbij je van een lokale markt, ineens de dure luxe winkels binnenloopt. Dit is ook dé plek om goedkoop een maatpak te laten maken. Het grote aantal interessante musea en historische bezienswaardigheden in Kowloon maken dit gedeelte van de stad super levendig en interessant.

Wandelen buiten Hong Kong

Je zou het misschien niet snel verwachten, maar Hong Kong is uitermate geschikt voor een mooie hike. Net buiten de stad beginnen een aantal routes waarvan de langste maar liefst 100 kilometer is. De paden leiden je langs interessante vogelplekken en witte stranden.

Macao

Iets ten westen van de stad vind je een Mediterraan getinte oase. Neem de ferry en je staat binnen een uur midden in het gokwalhalla van Azië: Macao. Door haar prettige, relaxte sfeer is een bezoek aan deze stad een goede afwisseling voor de drukte van Hong Kong. In de voormalige Portugese kolonie kan de historicus zich bovendien ook goed uitleven. Veel historische locaties zijn goed bewaard gebleven of gerestaureerd.

Rondreis door China vanaf Hong Kong

Hong Kong is een bruisende stad waar bijzonder veel te doen en te zien is. Onthoud goed dat wanneer je verder reist richting China, je opeens in een heel andere wereld belandt. Je steekt via Shenzhen eenvoudig de grens over. Al snel besef je dat niemand meer Engels spreekt en ontvouwt zich voor jouw voeten een anarchistisch verkeerspatroon met toeterende auto's, slingerende scooters en spugende passanten. Ontdek de rest van Azië!

Beste reistijd Hong Kong

In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. Dit is ook de tijd van de meeste regenval. Deze combinatie zorgt ervoor dat het weer erg drukkend en benauwend kan zijn. Daarnaast trekken er ook geregeld tyfoons over het land heen. De wintermaanden zijn droog, maar in deze tijd heeft de stad het meeste last van smog, waardoor de dagen grijs kunnen lijken. De uitzichten zoals Peak View zijn in deze maanden niet zo spectaculair. De beste reistijd is tijdens het voor- en najaar, waarin er een goede balans is tussen regenval en temperatuur.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?